fbpx

Нотингам – градът на Робин Худ

Знаете, че Англия е сред любимите ни дестинации.  Днес ще ви заведем в града на може би най-известния разбойник в света.

Тръгнете по стъпките на Робин Худ и открийте Нотингам – град, пропит с история и легенди. Това е град с много красиви места, от интригуващите пещери до любопитните улички, тайните барове и бутикови аркади. Разходете се из древните му улици, вдигнете поглед нагоре към зашеметяващите архитектурни съкровища на Watson Fothergill и разгледайте парковете и зелените площи. Насладете се на жива музикална и арт пърформанс и вечеряйте на открито с кухни от цял свят – всичко това в сърцето на Англия.

Робин Худ: легендата

Няма как да посетите Нотингам, без да се докоснете до легендата за Робин Худ. Можете дори да срещнете самия него, да научите как обикновени балади на възраст над 700 години са се превърнали в една от най-великите истории, разказвани някога. Отличената с множество награди театрална обиколка „Робин Худ” ще ви отведе до ключови места, свързани с легендата – от местния пазар до стъпалата на Old County Gaol и църквата „Света Дева Мария”.

Обиколката завършва в любимото свърталище на Робин, Ye Olde Trip to Jerusalem – най-старата страноприемница в Англия, вградена отстрани на древния Castle Rock. Ще имате нужда от освежаване след цялото това приключение, така че вдигнете чаша с Робин, докато пробвате някои от най-добрите ейлове в кралството.

Открийте ужасни истории в Националния музей на правосъдието

Ако смятате, че музеите са скучни, тогава помислете отново: посещението на Националния музей на правосъдието е абсолютно задължително. Забравете скучните и прашни витрини, защото това е място, където историята наистина оживява. Потопете се в очарователното минало на Нотингам и законите за справедливост, престъпленията и наказанието, докато изследвате подобния на лабиринт Shire Hall и County Gaol, където костюмирани герои дебнат в килиите, за да разкажат своите истории. Участвайте в забавни, интерактивни игри и дейности, гледайте изпълнения в съдебната зала на живо и вижте голямата колекция за един ден, който никога няма да забравите.

Слезте в Града на пещерите

Сравнително компактен град, Нотингам всъщност е много по-голям, отколкото повечето посетители осъзнават. Това е така, защото градът е построен върху мека скала от пясъчник и неговите трудолюбиви жители се ровят в него от тъмните векове, издълбавайки всичко – от пещерни жилища до затворнически килии и пивоварни. Така е изграден  необикновен подземен свят с над 500 пещери и все още можете да го разгледате и днес.

Пътуването през Града на пещерите ще ви отведе около криволичещите проходи на най-голямата мрежа от пещери от пясъчник в Нотингам, където ще изследвате социалната му история и тяхното обитаване през вековете, от жилища, мазета, убежища за въздушни нападения от Втората световна война и дори единствена подземна средновековна кожарска фабрика в страната.

Вечеряйте на открито в сърцето на Хокли

Наречен „Сохо на Нотингам“, оживеният Хокли излъчва бохемски чар и кипи ден и нощ с еклектична смесица от странни бизнеси, от магазини за ретро дрехи до мистериозни барове, от книжарници втора употреба до бутици за бижута. Тръгнете просто по пътя и ще попаднете на улично изкуство на всеки ъгъл.

Оживената атмосфера на Хокли го прави идеалното място за вечеря на открито, а отличеният с много награди тапас ресторант на уличната тераса на Bar Iberico е просто мястото, където можете да седнете и да наблюдавате как светът минава. Ще бъдете транспортирани направо до слънчева Испания, докато пробвате селски тапас ястия от чоризо през калмари до хрупкав карфиол – без да забравяте чаша Сангрия, разбира се!

пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More
пътешествия изкуство любопитно

Снимай на Витоша и спечели – фотоконкурс за ученици

Дирекцията на Природен парк „Витоша” обявява игра с награди. Ако обичате природата, Природен парк „Витоша“ и фотографията и сте дете или ученик до 12-ти клас, или в семейството ви има такъв, взимайте фотоапарата и раницата и участвайте в играта с награди „Открий и снимай!”. Условия на играта. Снимайте се с най-малко 8 от обектите, описани по-долу. Изпратете снимките си до 31 юли […]

Read More
пътешествия любопитно

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец. Ейвън, Колорадо Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали […]

Read More