Нотингам – градът на Робин Худ

Знаете, че Англия е сред любимите ни дестинации.  Днес ще ви заведем в града на може би най-известния разбойник в света.

Тръгнете по стъпките на Робин Худ и открийте Нотингам – град, пропит с история и легенди. Това е град с много красиви места, от интригуващите пещери до любопитните улички, тайните барове и бутикови аркади. Разходете се из древните му улици, вдигнете поглед нагоре към зашеметяващите архитектурни съкровища на Watson Fothergill и разгледайте парковете и зелените площи. Насладете се на жива музикална и арт пърформанс и вечеряйте на открито с кухни от цял свят – всичко това в сърцето на Англия.

Робин Худ: легендата

Няма как да посетите Нотингам, без да се докоснете до легендата за Робин Худ. Можете дори да срещнете самия него, да научите как обикновени балади на възраст над 700 години са се превърнали в една от най-великите истории, разказвани някога. Отличената с множество награди театрална обиколка „Робин Худ” ще ви отведе до ключови места, свързани с легендата – от местния пазар до стъпалата на Old County Gaol и църквата „Света Дева Мария”.

Обиколката завършва в любимото свърталище на Робин, Ye Olde Trip to Jerusalem – най-старата страноприемница в Англия, вградена отстрани на древния Castle Rock. Ще имате нужда от освежаване след цялото това приключение, така че вдигнете чаша с Робин, докато пробвате някои от най-добрите ейлове в кралството.

Открийте ужасни истории в Националния музей на правосъдието

Ако смятате, че музеите са скучни, тогава помислете отново: посещението на Националния музей на правосъдието е абсолютно задължително. Забравете скучните и прашни витрини, защото това е място, където историята наистина оживява. Потопете се в очарователното минало на Нотингам и законите за справедливост, престъпленията и наказанието, докато изследвате подобния на лабиринт Shire Hall и County Gaol, където костюмирани герои дебнат в килиите, за да разкажат своите истории. Участвайте в забавни, интерактивни игри и дейности, гледайте изпълнения в съдебната зала на живо и вижте голямата колекция за един ден, който никога няма да забравите.

Слезте в Града на пещерите

Сравнително компактен град, Нотингам всъщност е много по-голям, отколкото повечето посетители осъзнават. Това е така, защото градът е построен върху мека скала от пясъчник и неговите трудолюбиви жители се ровят в него от тъмните векове, издълбавайки всичко – от пещерни жилища до затворнически килии и пивоварни. Така е изграден  необикновен подземен свят с над 500 пещери и все още можете да го разгледате и днес.

Пътуването през Града на пещерите ще ви отведе около криволичещите проходи на най-голямата мрежа от пещери от пясъчник в Нотингам, където ще изследвате социалната му история и тяхното обитаване през вековете, от жилища, мазета, убежища за въздушни нападения от Втората световна война и дори единствена подземна средновековна кожарска фабрика в страната.

Вечеряйте на открито в сърцето на Хокли

Наречен „Сохо на Нотингам“, оживеният Хокли излъчва бохемски чар и кипи ден и нощ с еклектична смесица от странни бизнеси, от магазини за ретро дрехи до мистериозни барове, от книжарници втора употреба до бутици за бижута. Тръгнете просто по пътя и ще попаднете на улично изкуство на всеки ъгъл.

Оживената атмосфера на Хокли го прави идеалното място за вечеря на открито, а отличеният с много награди тапас ресторант на уличната тераса на Bar Iberico е просто мястото, където можете да седнете и да наблюдавате как светът минава. Ще бъдете транспортирани направо до слънчева Испания, докато пробвате селски тапас ястия от чоризо през калмари до хрупкав карфиол – без да забравяте чаша Сангрия, разбира се!

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More