fbpx

Нотингам – градът на Робин Худ

Знаете, че Англия е сред любимите ни дестинации.  Днес ще ви заведем в града на може би най-известния разбойник в света.

Тръгнете по стъпките на Робин Худ и открийте Нотингам – град, пропит с история и легенди. Това е град с много красиви места, от интригуващите пещери до любопитните улички, тайните барове и бутикови аркади. Разходете се из древните му улици, вдигнете поглед нагоре към зашеметяващите архитектурни съкровища на Watson Fothergill и разгледайте парковете и зелените площи. Насладете се на жива музикална и арт пърформанс и вечеряйте на открито с кухни от цял свят – всичко това в сърцето на Англия.

Робин Худ: легендата

Няма как да посетите Нотингам, без да се докоснете до легендата за Робин Худ. Можете дори да срещнете самия него, да научите как обикновени балади на възраст над 700 години са се превърнали в една от най-великите истории, разказвани някога. Отличената с множество награди театрална обиколка „Робин Худ” ще ви отведе до ключови места, свързани с легендата – от местния пазар до стъпалата на Old County Gaol и църквата „Света Дева Мария”.

Обиколката завършва в любимото свърталище на Робин, Ye Olde Trip to Jerusalem – най-старата страноприемница в Англия, вградена отстрани на древния Castle Rock. Ще имате нужда от освежаване след цялото това приключение, така че вдигнете чаша с Робин, докато пробвате някои от най-добрите ейлове в кралството.

Открийте ужасни истории в Националния музей на правосъдието

Ако смятате, че музеите са скучни, тогава помислете отново: посещението на Националния музей на правосъдието е абсолютно задължително. Забравете скучните и прашни витрини, защото това е място, където историята наистина оживява. Потопете се в очарователното минало на Нотингам и законите за справедливост, престъпленията и наказанието, докато изследвате подобния на лабиринт Shire Hall и County Gaol, където костюмирани герои дебнат в килиите, за да разкажат своите истории. Участвайте в забавни, интерактивни игри и дейности, гледайте изпълнения в съдебната зала на живо и вижте голямата колекция за един ден, който никога няма да забравите.

Слезте в Града на пещерите

Сравнително компактен град, Нотингам всъщност е много по-голям, отколкото повечето посетители осъзнават. Това е така, защото градът е построен върху мека скала от пясъчник и неговите трудолюбиви жители се ровят в него от тъмните векове, издълбавайки всичко – от пещерни жилища до затворнически килии и пивоварни. Така е изграден  необикновен подземен свят с над 500 пещери и все още можете да го разгледате и днес.

Пътуването през Града на пещерите ще ви отведе около криволичещите проходи на най-голямата мрежа от пещери от пясъчник в Нотингам, където ще изследвате социалната му история и тяхното обитаване през вековете, от жилища, мазета, убежища за въздушни нападения от Втората световна война и дори единствена подземна средновековна кожарска фабрика в страната.

Вечеряйте на открито в сърцето на Хокли

Наречен „Сохо на Нотингам“, оживеният Хокли излъчва бохемски чар и кипи ден и нощ с еклектична смесица от странни бизнеси, от магазини за ретро дрехи до мистериозни барове, от книжарници втора употреба до бутици за бижута. Тръгнете просто по пътя и ще попаднете на улично изкуство на всеки ъгъл.

Оживената атмосфера на Хокли го прави идеалното място за вечеря на открито, а отличеният с много награди тапас ресторант на уличната тераса на Bar Iberico е просто мястото, където можете да седнете и да наблюдавате как светът минава. Ще бъдете транспортирани направо до слънчева Испания, докато пробвате селски тапас ястия от чоризо през калмари до хрупкав карфиол – без да забравяте чаша Сангрия, разбира се!

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече
пътешествия изкуство любопитно

Един ден в музея Рагнарок в Роскилде

Ragnarock Museet for pop, rock & ungdomskultur е датски музей, посветен на „поп, рок и младежка култура“, разположен в Роскилде, град на около 20 мили западно от Копенхаген, известен също като мястото на известния годишен музикален фестивал в Роскилде. Разположен на мястото на бивш циментов завод, музеят се помещава в емблематична “златна” сграда, проектирана съвместно […]

прочетете повече