fbpx

Нощувка за 1 евро в къща на Гауди

Къщата музей на Casa Vicens на Антонио Гауди в испанския град Барселона ще приеме двама туристи за една нощ през есента на 2021 г. само за едно евро. Това е своеобразна игра, организирана от самата къща, в сътрудничество с добре познатия сайта за low cost настаняване Airbnb. Късметлиите ще могат да прекарат една нощ в тази къща, която е първият голям шедьовър на архитектурния модернизъм на испанския архитект Гауди.

Надпреварата ще бъде открита следващия понеделник, 12 юли от 16:00 часа. и победител ще бъде тази двойка, която първа успее да попълни заявлението и отговаря на изискванията: да бъде на възраст над 18 години, да живее заедно и да има профил с положителни мнения за Airbnb. Само за едно евро победителите ще имат достъп до цялата Casa Vicens.

Освен това късметлиите ще се насладят на обиколка с екскурзовод, домакина на къщата и член на екипа, който я е обновил. Заедно ще разгледат всяка стая от дома на семейство Висенс.

На следващия ден победителите в тази игра ще могат да дегустират звездно меню на Мишлен, вдъхновено от Гауди и разработено от Хотелското училище по гостоприемство. Сградата, обявена за обект на световното наследство, отново ще бъде лятна резиденция, както някога   Гауди я е бил замислил.

„Много се радваме, че можем да предложим на нашата общност първата къща на един от най-големите архитекти в света. Това е уникална възможност и резултатът ще бъде едно невероятно изживяване, което вярваме, че гостите ще помнят през целия си живот “, коментира Моника Касаняс, генерален директор на Airbnb Marketing Services SL.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Да идем на кино: “Баншите от Инишерин”, с 9 номинации за Оскар

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече