fbpx

Нощувка за 1 евро в къща на Гауди

Къщата музей на Casa Vicens на Антонио Гауди в испанския град Барселона ще приеме двама туристи за една нощ през есента на 2021 г. само за едно евро. Това е своеобразна игра, организирана от самата къща, в сътрудничество с добре познатия сайта за low cost настаняване Airbnb. Късметлиите ще могат да прекарат една нощ в тази къща, която е първият голям шедьовър на архитектурния модернизъм на испанския архитект Гауди.

Надпреварата ще бъде открита следващия понеделник, 12 юли от 16:00 часа. и победител ще бъде тази двойка, която първа успее да попълни заявлението и отговаря на изискванията: да бъде на възраст над 18 години, да живее заедно и да има профил с положителни мнения за Airbnb. Само за едно евро победителите ще имат достъп до цялата Casa Vicens.

Освен това късметлиите ще се насладят на обиколка с екскурзовод, домакина на къщата и член на екипа, който я е обновил. Заедно ще разгледат всяка стая от дома на семейство Висенс.

На следващия ден победителите в тази игра ще могат да дегустират звездно меню на Мишлен, вдъхновено от Гауди и разработено от Хотелското училище по гостоприемство. Сградата, обявена за обект на световното наследство, отново ще бъде лятна резиденция, както някога   Гауди я е бил замислил.

„Много се радваме, че можем да предложим на нашата общност първата къща на един от най-големите архитекти в света. Това е уникална възможност и резултатът ще бъде едно невероятно изживяване, което вярваме, че гостите ще помнят през целия си живот “, коментира Моника Касаняс, генерален директор на Airbnb Marketing Services SL.

изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More
пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More