Нощувка за 1 евро в къща на Гауди

Къщата музей на Casa Vicens на Антонио Гауди в испанския град Барселона ще приеме двама туристи за една нощ през есента на 2021 г. само за едно евро. Това е своеобразна игра, организирана от самата къща, в сътрудничество с добре познатия сайта за low cost настаняване Airbnb. Късметлиите ще могат да прекарат една нощ в тази къща, която е първият голям шедьовър на архитектурния модернизъм на испанския архитект Гауди.

Надпреварата ще бъде открита следващия понеделник, 12 юли от 16:00 часа. и победител ще бъде тази двойка, която първа успее да попълни заявлението и отговаря на изискванията: да бъде на възраст над 18 години, да живее заедно и да има профил с положителни мнения за Airbnb. Само за едно евро победителите ще имат достъп до цялата Casa Vicens.

Освен това късметлиите ще се насладят на обиколка с екскурзовод, домакина на къщата и член на екипа, който я е обновил. Заедно ще разгледат всяка стая от дома на семейство Висенс.

На следващия ден победителите в тази игра ще могат да дегустират звездно меню на Мишлен, вдъхновено от Гауди и разработено от Хотелското училище по гостоприемство. Сградата, обявена за обект на световното наследство, отново ще бъде лятна резиденция, както някога   Гауди я е бил замислил.

„Много се радваме, че можем да предложим на нашата общност първата къща на един от най-големите архитекти в света. Това е уникална възможност и резултатът ще бъде едно невероятно изживяване, което вярваме, че гостите ще помнят през целия си живот “, коментира Моника Касаняс, генерален директор на Airbnb Marketing Services SL.

пътешествия любопитно

Ноевият ковчег: нужни са 20 години, за да построи точното копие

Ковчегът на Йохан: така е известна холандската реплика на Ноевия ковчег, която човек е строил в продължение на 20 години и е постигнал точен модел. Холандският дърводелец и художник Йохан Хуйберс прекара близо две десетилятия в планирането и изграждането на забележителния кораб. Този огромен плаващ паметник на библейския разказ за потопа от Битие всъщност е […]

Read More
изкуство любопитно

200 забележителни речи – в книга

„Имам една мечта“, „Властта на народа, от народа и за народа“, „Звездният им час“, „Съборете тази стена“, „Дай ми свобода или нека умра!“, „Най-сетне свободни!“ Това са едни от най-великите речи за всички времена. Зовящи за война или за мир, израз на гняв или в търсене на справедливост, призоваващи на бунт за свобода. В тази […]

Read More
изкуство любопитно

„Лъжите в нас“ – най-новият български сериал по NOVA

NOVA отново ще изненада зрителите с нов български сериал през пролетта. Авторската продукция „Лъжите в нас“ ще допълни разнообразната оригинална програма на медията, затвърждавайки дългогодишния й ангажимент да подкрепя развитието на филмопроизводството в България.  Контрастната и драматична история на една фамилия, живееща между тъмната и светлата страна на живота, ще завладее ефира през предстоящия телевизионен […]

Read More