fbpx

Нощувка за 1 евро в къща на Гауди

Къщата музей на Casa Vicens на Антонио Гауди в испанския град Барселона ще приеме двама туристи за една нощ през есента на 2021 г. само за едно евро. Това е своеобразна игра, организирана от самата къща, в сътрудничество с добре познатия сайта за low cost настаняване Airbnb. Късметлиите ще могат да прекарат една нощ в тази къща, която е първият голям шедьовър на архитектурния модернизъм на испанския архитект Гауди.

Надпреварата ще бъде открита следващия понеделник, 12 юли от 16:00 часа. и победител ще бъде тази двойка, която първа успее да попълни заявлението и отговаря на изискванията: да бъде на възраст над 18 години, да живее заедно и да има профил с положителни мнения за Airbnb. Само за едно евро победителите ще имат достъп до цялата Casa Vicens.

Освен това късметлиите ще се насладят на обиколка с екскурзовод, домакина на къщата и член на екипа, който я е обновил. Заедно ще разгледат всяка стая от дома на семейство Висенс.

На следващия ден победителите в тази игра ще могат да дегустират звездно меню на Мишлен, вдъхновено от Гауди и разработено от Хотелското училище по гостоприемство. Сградата, обявена за обект на световното наследство, отново ще бъде лятна резиденция, както някога   Гауди я е бил замислил.

„Много се радваме, че можем да предложим на нашата общност първата къща на един от най-големите архитекти в света. Това е уникална възможност и резултатът ще бъде едно невероятно изживяване, което вярваме, че гостите ще помнят през целия си живот “, коментира Моника Касаняс, генерален директор на Airbnb Marketing Services SL.

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече