fbpx

Някои от най-добрите барове и пъбове в Дъблин

Дъблин, градът на бирата Гинес. Това е град, който обещава фантастична вечер. В крайна сметка това, което се случва в Дъблин, си остава в Дъблин. Независимо дали сте почитател на кафявото питие (Гинес) или предпочитате да отпивате стилни коктейли в тайни бункери, баровете и пъбовете – в Дъблин гарантирано ще тестват лимитите си. Така че, разхлабете коланите (за повече бира) и хайде да разгледаме някои от най-добрите барове и пъбове в Дъблин.

The Palace Bar

Започнете почивката си в The Palace Bar, старинен викториански пъб. Известен като литературно място, предпочитано от много писатели, стените му показват известни лица, които са се наслаждавали на питие там. Разположен в сърцето на Temple Bar, уютният пъб е умело подреден, така че вие и вашите приятели да можете да се скупчите заедно в огледална ниша. Докато нощта е още млада, това е идеалното място да оправите света и да напълните ботушите си с вкусна домашна храна. И Гинес, разбира се.

Следва The Temple Bar

The Temple Bar Pub е една от най-известните пъбове в Дъблин и е само на няколко минути пеша от The Palace Bar, до река Liffey. Въпреки че е широко известен като туристическа дестинация, много местни жители също идват тук. Подобно на повечето пъбове в Ирландия, тук наливат бира от десетилетия. Насладете се на халба по калдъръмените улици отвън или в странния интериор, пълен с местни сувенири. Външната му зона е фантастично място, където туристите и местните жители се сближават. Потърсете яркочервената сграда на ъгъла, която е осветена със стотици мигащи приказни светлини, щом падне нощта.

Време е за нещо изискано в Vintage Cocktail Club

Ако сред вас има хора, които не могат да преглътнат Гинес, разходете се на около половин минута от The Temple Bar до Vintage Cocktail Club. Макар и по-скъпо начинание, тези хора наистина си знаят работата и имат коктейли, датиращи от 1800 г.! Ако сте на романтично бягство или сте срещнали някой „специален“ по време на пътуванията си в Дъблин, това е мястото, където да му изпълните серенада.

Опитайте коктейлите в The Blind Pig

Само на 5 минути от Vintage Cocktail Club стигате до The Blind Pig, спокоен, speakeasy. Уверете се, че правите това обхождане в петък, събота или неделя, където опияняващите напитки са придружени от музика на живо. Цялото заведение е интригуващо със своя скрит вход и скрита врата. След като го намерите, наградете се с коктейл Stone Fence. Уиски, кленов сироп, сливов битер и сайдер съставляват този модерен обрат на класика от 18-ти век.

Направете спирка за пица в Бърнард Шоу

Несъмнено един от най-готините барове в Дъблин, ние с радост бихме посветили цяла неделна сесия на Бернард Шоу. Разширявайки дефиницията на бар, за да включва въртяща се галерия за улично изкуство, изскачащи улични камиони за храна и битпазар два пъти месечно, това е мястото, където се събират “готините деца” на Дъблин. Вземете парче пица на дърва от Big Blue Bus и го преглътнете с чаша бира. Тук се порвеждат и множество музикални събития на живо и мощни DJ сесии, не забравяйте да проверите техния календар.

Време е да изпиете халба в Dawson’s – най-малката кръчма в Дъблин!

Все още не е спечелил Световен рекорд на Гинес, но мнозина са съгласни, че заслужава титлата. Доста по-голям от кухня, симпатичният и уютен пъб предлага една от най-евтините питиета Гинес в града и обикновено е доста пълен. Това, което му липсва като размер, със сигурност компенсира с опит! Тръгнете надолу с няколко (не твърде много) приятели и се присъединете към разговорливите местни жители, които си разменят истории в бара.

Наздраве!

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече