Омикрон предсказан във филм от 1963 година? Не, това е колаж!

В социалните мрежи се разпространява плакат, за който се твърди, че филм от 1963 г. е предсказал „Вариантът Omicron“ – също като името на новия вариант на Covid-19, открит в Южна Африка. Но това е фотомонтаж, направен от постер за друг филм.

Плакатът на филма, озаглавен “The Omicron Variant”, показва окървавена ръка с мъж и жена, гледащи към небето, в психеделична обстановка. Подзаглавието на английски език гласи: „Денят, в който Земята беше превърната в гробище“.

Някои потребители във Facebook твърдят, че филмът, заснет преди повече от 50 години, е закодирано тайно съобщение за това какво ни чака в наши дни.

Но истината е, че плакатът, използван в тези публикации, не съществува, тъй като става дума за колаж и заглавието е променено. Оригиналното заглавие на филма от постера е “Фаза IV” (“Sucesos en la IV Fase”, на испански).

Това е филм от 1974 г., режисиран от Саул Бас, в който учен открива, че космосът влияе на определени видове мравки в Аризона. Те стават особено агресивни и дори нападнат хората, за да господстват на Земята…

… Но филмът „Омикрон“ съществува

Явно има объркване на два филма, защото все пак има филм „Omicron“ (не „The Omicron Variant“) и той е пародия на научнофантастичен филм. Заснет е през 1963 г. и е режисиран от Уго Грегорети.

В него извънземно влиза в тялото на земянин, за да научи повече за планетата и да завладее човешката раса.

И това не е всичко. Има и филм „Посетител от планетата Омикрон“ (излязъл през 2013 г.), към който сега се наблюдава подновен интерес след появата на варианта на COVID-19 – Омикрон.

Така че това не е първият път, когато в интернет се появяват псевдофакти, които “доказват”, че пандемията Covid-19 е била предвидена: картина, която твърди, че показва “живота през 2022 г.”, и доклад от 1956 г., в които е описана глобална епидемия, идваща от Азия през 2020 г., бяха тиражирани в мрежата още през октомври 2020 г.

изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
любопитно

18 януари – Световен ден на Снежния човек

Тази зима у нас не е особено снежна, поне в градовете. Но какво е зимата без снежния човек? Идеята за днешния празник – рожденият ден на снежния човек е на германския колекционер Корнелиус Граетц. И датата е избрана случайно – диницата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек. Кога е бил направен първият […]

Read More