fbpx

Омикрон предсказан във филм от 1963 година? Не, това е колаж!

В социалните мрежи се разпространява плакат, за който се твърди, че филм от 1963 г. е предсказал „Вариантът Omicron“ – също като името на новия вариант на Covid-19, открит в Южна Африка. Но това е фотомонтаж, направен от постер за друг филм.

Плакатът на филма, озаглавен “The Omicron Variant”, показва окървавена ръка с мъж и жена, гледащи към небето, в психеделична обстановка. Подзаглавието на английски език гласи: „Денят, в който Земята беше превърната в гробище“.

Някои потребители във Facebook твърдят, че филмът, заснет преди повече от 50 години, е закодирано тайно съобщение за това какво ни чака в наши дни.

Но истината е, че плакатът, използван в тези публикации, не съществува, тъй като става дума за колаж и заглавието е променено. Оригиналното заглавие на филма от постера е “Фаза IV” (“Sucesos en la IV Fase”, на испански).

Това е филм от 1974 г., режисиран от Саул Бас, в който учен открива, че космосът влияе на определени видове мравки в Аризона. Те стават особено агресивни и дори нападнат хората, за да господстват на Земята…

… Но филмът „Омикрон“ съществува

Явно има объркване на два филма, защото все пак има филм „Omicron“ (не „The Omicron Variant“) и той е пародия на научнофантастичен филм. Заснет е през 1963 г. и е режисиран от Уго Грегорети.

В него извънземно влиза в тялото на земянин, за да научи повече за планетата и да завладее човешката раса.

И това не е всичко. Има и филм „Посетител от планетата Омикрон“ (излязъл през 2013 г.), към който сега се наблюдава подновен интерес след появата на варианта на COVID-19 – Омикрон.

Така че това не е първият път, когато в интернет се появяват псевдофакти, които “доказват”, че пандемията Covid-19 е била предвидена: картина, която твърди, че показва “живота през 2022 г.”, и доклад от 1956 г., в които е описана глобална епидемия, идваща от Азия през 2020 г., бяха тиражирани в мрежата още през октомври 2020 г.

пътешествия любопитно

Вижте Окото на земята – най-известното езеро в Хърватия

Това прекрасно езеро има невероятни форма и цвят и е един от изворите на най-дългата река в Далмация – Цетине. Реката изминава около 101 км, преди да се влее в Адриатическо море. Водите му текат в подножието на Динара, най-високият планински масив в Хърватия. Известно е като „Окото на земята“ поради силната си прилика с […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Историята на прислужницата”: Сезон 6 – кога да го очакваме?

Всички знаем, че финалният, 6-и сезон на “Историята на прислужницата” ще се появи в един момент на платформата на Hulu, но кога – все още не е ясно. За момента хората от услугата за стрийминг изобщо не са казали почти нищо за това кога сериалът ще се върне в ефир, още повече – не се […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече