fbpx

Ориент Експрес се завръща в Италия с 6 влака La Dolce Vita

Луксозните ваканции наистина са каймакът на културата – пищни и уютни спални в исторически курорти, пълни с мечтани визии, изключителна храна, история, харизма и вълнуващи приключения. Луксозните ваканции са идеалният начин да се отървете от стреса и да се заредите с енергия, докато прекарвате известно време с любимите си хора. Ами ако тази луксозна ваканция може да се осъществи с влак? 6-те влака La Dolce Vita на новия Orient Express ще дадат на пътниците възможност да изживеят неповторимо пътуване през Италия и Европа, дълго 16 000 км пътуване, с петзвездно настаняване.

Проектът, подписан от Arsenale S.p.A в сътрудничество с Orient Express от Accor Group, ще посрещне първите си пътници през 2023 г. Проектът за луксозен железопътен туризъм ще се състои от шест влака, които ще тръгват в 14 региона. Пътуването ще включва три международни дестинации – от Рим до Париж, Истанбул и Сплит. Изживяването с влака се основава на първия влак Orient Express, пуснат от Жорж Нагелмакерс преди 150 години.

Стивън Алдън, главен изпълнителен директор на Raffles и Orient Express, Accor, коментира: „Вълнуващо е да върнем изтънчения номадски дух на Orient Express към живот за ново поколение пътници. Оригиналният влаков маршрут беше иновативен по начина, по който парадоксално обединяваше култури – Западът с Ориента, историята с модерността. Ние искаме да съживим това старинен свят, с едно вдъхновяващо „пътуване до другаде“ и да ъчетаем в едно: пътуване и дестинация, удивление и вдъхновение, движение и съзерцание.

Влаковете La Dolce Vita на Orient Express

Концепцията на новия Orient Express отдава почит на „La Dolce Vita“, италианския период на блясък, радост и артистичен плам през 60-те години на миналия век. Влакът ще предложи природосъобразно приключение през 16 000 км, 7 000 от които са исторически линии, които не са електрифицирани. Влаковете олицетворяват италианското изкуство на живот и традициите на страната със съвременен дух на пътуване. Шестте влака са проектирани от Емилиано Салчи и Dimorestudio на Брит Моран и всеки ще има 11 вагона, състоящи се от 12 луксозни кабини, 18 апартамента, One Honor Suite и ресторант.

Луксозният влак ще предлага петзвездно обслужване с меню, разработено в сътрудничество с известни местни и международни готвачи и сомелиери. Менюто ще покаже превъзходството на „Произведено в Италия“. Изпълнителният салон Orient Express ще бъде първото място, което ще посрещне пътниците на гара Термини в Рома преди заминаване. На пътниците ще бъдат предложени освежителни напитки в елегантното пространство, със специални услуги и персонал.

Повечето от шестте влака ще тръгват от Италия и ще ви отведат през красивата природа на  Алпите до прекрасните плажове на Южна Италия. В допълнение, три специални маршрута ще се впуснат в пътуване през 8 страни от Рим до Париж, Истанбул и Сплит.

Така че, може би следващия ви тур до Италия може да бъде луксозно пътуване с влак, което ще ви запознае с простотата и съвършенството на културата на страната, празнувайки “joie de vivre” на 60-те и 70-те години чрез величието на Orient Express La Dolce Vita.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече