fbpx

Островни приключения на Хаваи

Повечето от местата за настаняване в този прочут щат са на остров Оаху в Waikïkï, град с чудесен нощен живот и оживени плажове. На северния бряг на острова сърфисти от цял ​​​​свят идват, за да се спуснат по огромните, изглеждащи страховито вълни, които се разбиват в бреговата линия.

Плажуващите, които се нуждаят от малко почивка и релакс, трябва да се отправят към Мауи (също добър за уиндсърф и наблюдение на китове), докато туристите, които търсят зашеметяваща природа и много чист въздух, ще харесат Кауаи.

Междувременно Големият остров е дом на Kïlauea – най-активният вулкан в света, който изхвърля лава от 1983 г.

Lana‘i по същество е ваканционен дом за туристите с повечко пари, докато Moloka‘i, най-традиционният и домашен от всички хавайски острови, е добър избор за пътници с ограничен бюджет.

Препоръчваме ви:

Внимавайте за истинските Хаваи – да не се окажете на други острови.

Разходете се в гората и гледайте зората от върха на вулкан в националния парк Халеакала.

Посетете Pi‘ilanihale Heiau – 600-годишен полинезийски храм, разположен на впечатляващото крайбрежие на Мауи.

Насладете се на невероятни гледки към планините в каньона Уаймеа.

Идете да наблюдавате китове по спиращия дъха бряг на Кауаи на На Пали.

Хула до зори по време на полинезийския фестивал в Кауаи през май.

Съвети за пътуване в Хавай

Придвижването из островите е скъпо, така че ако имате ограничен бюджет, най-добре е да намерите остров, който харесвате, и да се придържате към него.

Може да откриете, че остров Молокаи е най-евтината дестинация като цяло за туристи.

Спестете пари, като се храните като местен. Изоставете обичайните си основни продукти (например кутията с зърнени храни и всичко, което трябва да бъде транспортирано на острова) и опитайте местните прясно уловени морски дарове и тропически плодове.

Пенливото ананасово вино е вкусно и освежаващо в горещ ден.

Местните са склонни да ядат рано, така че не планирайте за твърде късен час да излезете на вечеря.

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече