fbpx

От 1 февруари Италия въвежда облекчения за туристите от ЕС

Италия ще облекчи ограниченията за COVID-19 за всички посетители от страни от Европейския съюз, считано от 1 февруари, съобщи миналата седмица здравното министерство.

Министърът на здравеопазването Роберто Сперанца подписа заповед, според която пътуващите от страни от ЕС ще се нуждаят само от „зелен сертификат“, се казва в изявлението.

Така нареченият Green Pass е документ, удостоверяващ имунитет срещу COVID-19 чрез ваксинация, предишна инфекция или отрицателен тест.

На 14 декември м.г. Италия постанови, че всички посетители от ЕС трябва да направят тест преди заминаване, на фона на опасенията относно разпространението на варианта на коронавирус Omicron.

Сега, според заповедта на здравния министър, се дава зелена светлина за пътуване и до редица неевропейски туристически места, разширявайки я до шест други дестинации: Куба, Сингапур, Турция, Тайланд (ограничено до остров Пукет), Оман и Френска Полинезия.

През септември 2021 г. Италия определи тама наречените “туристически коридори без COVID”: Малдивите, Сейшелите, Мавриций, Египет (но само Шарм Ел Шейх и Марса Алам), Доминиканската република и Аруба.

През февруари се очаква да бъде въведена отдавна обявената дневна такса за посещение на Венеция. Тя ще бъде 5 евро и ще е нужна предварителна резервация на билет онлайн (тъй като ще има лимит на броя посетители за един ден). Таксата ще се заплаща само от тези посетители на града, които не остават в него за нощувка. Очаква се мярката да влезе в сила вероятно след карнавала във Венеция, който засега не е обявено да е отменен.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече