fbpx

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят.

1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек)

Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма как да не го опитате, ако посетите Монреал“. Този деликатесен магазин  е отворен през 1928 г. и се превърнал в утвърдено заведение в Монреал. Толкова е популярен, че въпреки че е отворен 24 часа, трябва да се наредите на опашка, независимо по кое време на деня отидете.

Трябва да опитате класическия сандвич, с който Schwartz’s е известен – той е с пушено месо. Предлага се с две парчета хляб, жълта горчица и щедра порция пушено месо, сушено 10 дена.

2. Tokyo Hot Fried Chicken (Торонто, Онтарио)

Ако търсите нещо пикантно и малко по-различно, посетете Tokyo Hot Fried Chicken. Разположен в Малката Италия в Торонто, този ресторант взема „пърженото пиле от Нешвил и го комбинира с вкусове в японски стил“. Опитайте тук и техния награден сандвич „The Signature“. Предлага се с хрупкаво пилешко карааге, сусамов сос, пикантна майонеза, уасаби майо, джинджифил, кисели краставички и зелен лук. Пикантно е, пикантно и вкусно!

3. La Grotta Del Formaggio (Ванкувър, Британска Колумбия)

Този магазин за сандвичи е една от най-добре пазените тайни на Ванкувър. La Grotta Del Formaggio е деликатесно заведение, което прави сандвичи и продава италиански хранителни стоки. Гастрономът е любим на местните жители, които посещават търговския център на Ванкувър, но повечето туристи не знаят за този скрит „скъпоценен камък”.

Тук е трудно да ви препоръчаме конкретен сандвич, защото можете сами да избирате топинги. Но можем да ви препоръчаме да вземете сандвича с половин фокача. Точните италиански деликатеси от месо, сирена и гарнитури зависят  изцяло от вас. Можем да ви уверим обаче, че ще харесате всяка комбинация, която сами си изберете.

4. La Cubana (Торонто, Онтарио)

La Cubana се справя толкова добре в Торонто, че отвори три семейни локации в целия град. Ресторантът предлага „домашна, прецизно приготвена кубинска кухня“ и дори прави хляба си на място. Любовта и вниманието към всяко ястие спечелиха на La Cubano място в списъка на 24-те най-добри сандвича в Торонто.

Разбира се, не можете да дойдете на място, наречено La Cubano, и да опитате кубински сандвич. Опитайте Medianoche, което е кубано, поднесено върху мека кифла. Получавате бавно печена свинска плешка, топено сирене, червен лук, кисели краставички, зърнеста горчица и чипотле майонеза. Това е вкусен сандвич, който ще ви накара да се връщате тук отново и отново.

5. Dépanneur Le Pickup (Монреал, Квебек)

Dépanneur Le Pickup е любимо място в Монреал – както сред туристите, така и сред местните жители. Това е много повече от класическа закусвалня. Ресторантът се фокусира върху използването на пресни съставки и правенето на възможно най-много от нулата.

Може би не смятате, че един вегетариански сандвич може да взриви сетивата ви. Но Dépanneur Le Pickup ще ви докаже, че грешите. Сандвичът Халуми на скара се предлага с препечено разтопено халуми, мента, мед и майонеза хариса. Това е комбинация от солено, сладко и пикантно, която работи перфектно заедно.

Огладняхте ли? Добър апетит!


истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече