fbpx

Пет от най-скъпите ястия на света

Arashiyama KITCHO – Япония

Главният готвач Кунио Токуока управлява ресторанта KITCHO в Киото, известен също като Arashiyama KITCHO. Можете да избирате измежду няколко менюта с фиксирани цени, като скъпото от тях е общо 54 000 японски йени, което е около $475. Десетте ястия включват сашими, скара и ястия на пара, които се сервират в атмосфера на традиция и гостоприемство.

 l’Arpège – Париж

носителят на три звезди Michelin –  l’Arpège на шеф Ален Пасард е толкова изискан, колкото и изискана е и храната тук. „Топло-студеното яйце“ от „Меню за дегустация на Terre & Mer“ за $550 е обичано както от посетителите, така и от критиците. Това е яйце от местна ферма с бита сметана, напоена с шери оцет, канадски кленов сироп и ръчно събрана морска сол.

Masa – Ню Йорк

Главният готвач Маса Тамаяка прави суши като никой друг в Masa в Ню Йорк, като използва пресни и сезонни съставки и създава ядливи произведения на изкуството. Интимното изживяване ще ви струва $595, но дрескодът е небрежен и всекидневен. Необходима е  резервация, тъй като идват посетители от цялата страна, някои дори пътуват от различни части на света, само за да хапнат в това заведение.

Ultraviolet – Китай

Ресторант Ultraviolet на Paul Pairet в Шанхай е домакин на вечеря за десет човека в помещение, което се фокусира върху мултисензорно изживяване. Има музика, видеоклипове, аромати и симулации, заедно с невероятна храна. Участието в това високотехнологично парти струва около $600 и никога не знаете какво точно ви очаква. Ястията и атмосферата се сменят редовно.

Sublimotion – Ибиса

Sublimotion, разположен в хотел Hard Rock в Ибиса, е по-скоро събитие, отколкото ресторант. Струва около  $1850 на човек, но е много повече от просто вечеря. Дегустационното меню варира от 15 до 20 ястия, всички подготвени от готвача със звезда Мишлен – Пако Ронсеро. Авангардни видеоклипове се възпроизвеждат на стената и на масата, докато вие и още 11 души се наслаждавате на храната, която никога досега не сте опитвали.

Желаем ви добър апетит!

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More