Пет от най-скъпите ястия на света

Arashiyama KITCHO – Япония

Главният готвач Кунио Токуока управлява ресторанта KITCHO в Киото, известен също като Arashiyama KITCHO. Можете да избирате измежду няколко менюта с фиксирани цени, като скъпото от тях е общо 54 000 японски йени, което е около $475. Десетте ястия включват сашими, скара и ястия на пара, които се сервират в атмосфера на традиция и гостоприемство.

 l’Arpège – Париж

носителят на три звезди Michelin –  l’Arpège на шеф Ален Пасард е толкова изискан, колкото и изискана е и храната тук. „Топло-студеното яйце“ от „Меню за дегустация на Terre & Mer“ за $550 е обичано както от посетителите, така и от критиците. Това е яйце от местна ферма с бита сметана, напоена с шери оцет, канадски кленов сироп и ръчно събрана морска сол.

Masa – Ню Йорк

Главният готвач Маса Тамаяка прави суши като никой друг в Masa в Ню Йорк, като използва пресни и сезонни съставки и създава ядливи произведения на изкуството. Интимното изживяване ще ви струва $595, но дрескодът е небрежен и всекидневен. Необходима е  резервация, тъй като идват посетители от цялата страна, някои дори пътуват от различни части на света, само за да хапнат в това заведение.

Ultraviolet – Китай

Ресторант Ultraviolet на Paul Pairet в Шанхай е домакин на вечеря за десет човека в помещение, което се фокусира върху мултисензорно изживяване. Има музика, видеоклипове, аромати и симулации, заедно с невероятна храна. Участието в това високотехнологично парти струва около $600 и никога не знаете какво точно ви очаква. Ястията и атмосферата се сменят редовно.

Sublimotion – Ибиса

Sublimotion, разположен в хотел Hard Rock в Ибиса, е по-скоро събитие, отколкото ресторант. Струва около  $1850 на човек, но е много повече от просто вечеря. Дегустационното меню варира от 15 до 20 ястия, всички подготвени от готвача със звезда Мишлен – Пако Ронсеро. Авангардни видеоклипове се възпроизвеждат на стената и на масата, докато вие и още 11 души се наслаждавате на храната, която никога досега не сте опитвали.

Желаем ви добър апетит!

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More