fbpx

Пет от най-скъпите ястия на света

Arashiyama KITCHO – Япония

Главният готвач Кунио Токуока управлява ресторанта KITCHO в Киото, известен също като Arashiyama KITCHO. Можете да избирате измежду няколко менюта с фиксирани цени, като скъпото от тях е общо 54 000 японски йени, което е около $475. Десетте ястия включват сашими, скара и ястия на пара, които се сервират в атмосфера на традиция и гостоприемство.

 l’Arpège – Париж

носителят на три звезди Michelin –  l’Arpège на шеф Ален Пасард е толкова изискан, колкото и изискана е и храната тук. „Топло-студеното яйце“ от „Меню за дегустация на Terre & Mer“ за $550 е обичано както от посетителите, така и от критиците. Това е яйце от местна ферма с бита сметана, напоена с шери оцет, канадски кленов сироп и ръчно събрана морска сол.

Masa – Ню Йорк

Главният готвач Маса Тамаяка прави суши като никой друг в Masa в Ню Йорк, като използва пресни и сезонни съставки и създава ядливи произведения на изкуството. Интимното изживяване ще ви струва $595, но дрескодът е небрежен и всекидневен. Необходима е  резервация, тъй като идват посетители от цялата страна, някои дори пътуват от различни части на света, само за да хапнат в това заведение.

Ultraviolet – Китай

Ресторант Ultraviolet на Paul Pairet в Шанхай е домакин на вечеря за десет човека в помещение, което се фокусира върху мултисензорно изживяване. Има музика, видеоклипове, аромати и симулации, заедно с невероятна храна. Участието в това високотехнологично парти струва около $600 и никога не знаете какво точно ви очаква. Ястията и атмосферата се сменят редовно.

Sublimotion – Ибиса

Sublimotion, разположен в хотел Hard Rock в Ибиса, е по-скоро събитие, отколкото ресторант. Струва около  $1850 на човек, но е много повече от просто вечеря. Дегустационното меню варира от 15 до 20 ястия, всички подготвени от готвача със звезда Мишлен – Пако Ронсеро. Авангардни видеоклипове се възпроизвеждат на стената и на масата, докато вие и още 11 души се наслаждавате на храната, която никога досега не сте опитвали.

Желаем ви добър апетит!

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече