fbpx

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България.

Приказката обаче съвсем не е приключила, защото е време за  нова доза вълшебство в „Училището за Добро и Зло 4: В търсене на слава“ – четвърта книга, която продължава историята, в която герои и злодеи от добре познати сюжети трябва да извоюват своето място в историята „И заживели щастливо…“.

Когато си прекарал по-голямата част от живота си в планове за Щастливия край с най-добрата си приятелка, изглежда странно да планираш сватбата си с момче. Момче, което те избягва от месеци. Или поне така си мисли Агата. Датата на сватбата, в която тя и Тедрос – законният наследник на Камелот – трябва да се венчаят, наближава. Но да си истинска Кралица е едно, а почти Кралица  съвсем друго. И Агата тепърва ще трябва да научи, че пътят към обединението на раздединеното кралство зависи много повече от нея, отколкото някога е предполагала.

Междувременно, Софи, нейната приятелка-враг-принцеса-вещица, е назначена за декан в Училището за Зло. Ала въпреки опитите ѝ да вътвори Нов вид Зло, то някак успява да се изплъзне между пръстите ѝ. 

Изборът на нов Дикретор предстои, но сякаш Щастливият край съвсем не е това, което който и да е от героите на тази приказка е очаквал.

И когато историята започне да се ниже по листите… на всички става ясно, че над гората е надвиснала нова опасност. И този път и Враждебни, и Мечтатели ще бъдат застрашени. 

Но кога се е случвало Лоши и Добри да се бият на една и съща страна? По всичко изглежда, че тази приказка ще бъде унищожена. И всичко, което са смятали а истина, ще се окаже лъжа…

В „Училището за Добро и Зло 4: В търсене на слава“ Чейнани създава още по- грандиозен и мащабен магичен свят, в който проблемите от реалния свят заживяват свой нов живот, а всеки обрат рисува изцяло нова и неочаквана фабула.

Шеметна, смела и вълнуваща, тази история вдъхва нов живот на приказки стари, колкото света.

пътешествия любопитно

Вижте Окото на земята – най-известното езеро в Хърватия

Това прекрасно езеро има невероятни форма и цвят и е един от изворите на най-дългата река в Далмация – Цетине. Реката изминава около 101 км, преди да се влее в Адриатическо море. Водите му текат в подножието на Динара, най-високият планински масив в Хърватия. Известно е като „Окото на земята“ поради силната си прилика с […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Историята на прислужницата”: Сезон 6 – кога да го очакваме?

Всички знаем, че финалният, 6-и сезон на “Историята на прислужницата” ще се появи в един момент на платформата на Hulu, но кога – все още не е ясно. За момента хората от услугата за стрийминг изобщо не са казали почти нищо за това кога сериалът ще се върне в ефир, още повече – не се […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече