fbpx

Потърсете прохладата на Дания

Дания е избрана за едно от най-щастливите места за живеене и е лесно да се разбере защо. Със спокойни крайбрежни селища и исторически градове Дания има вълнуваща история и красива природа – две от най-важните неща за всеки пътешественик.

Върнете се назад във времето в древната крепост на викингите в Хобро и гледайте екстравагантните викингски игри във Фредериксунд.

В Копенхаген посетете Кралските приемни на най-старата и стилна монархия в света или разгледайте градските музеи и дизайнерски магазини или отидете на джаз концерт.

В провинцията вижте пейзажа от различна гледна точка – с кану по река Гудена или изберете да се гмуркате с шнорхел във фиорда Кертеминде.

Ако сте на семейна почивка, Дания е добро място за ваканция с деца – с много тематични паркове, включително Legoland, или посетете родното място на създателя на приказките Ханс Кристиан Андерсън в Одензе.

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече