fbpx

Потърсете прохладата на Дания

Дания е избрана за едно от най-щастливите места за живеене и е лесно да се разбере защо. Със спокойни крайбрежни селища и исторически градове Дания има вълнуваща история и красива природа – две от най-важните неща за всеки пътешественик.

Върнете се назад във времето в древната крепост на викингите в Хобро и гледайте екстравагантните викингски игри във Фредериксунд.

В Копенхаген посетете Кралските приемни на най-старата и стилна монархия в света или разгледайте градските музеи и дизайнерски магазини или отидете на джаз концерт.

В провинцията вижте пейзажа от различна гледна точка – с кану по река Гудена или изберете да се гмуркате с шнорхел във фиорда Кертеминде.

Ако сте на семейна почивка, Дания е добро място за ваканция с деца – с много тематични паркове, включително Legoland, или посетете родното място на създателя на приказките Ханс Кристиан Андерсън в Одензе.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More