fbpx

“Пощенска кутия за приказки” празнува рожден ден в Бургас

Феномененът “Пощенска кутия за приказки” отбелязва своя рожден ден със събитие в Летен театър Бургас на 26 август 2022 г. от 20:00 часа. Юбилейното издание е по повод 10 години съществуване на литературния формат.

Първоначално отбелязването на годишнината бе планирано да се случи преди 2 години с поредица от събития, но заради пандемията и различните налагани ограничения – те се реализират тази година.

“12 години Пощенска кутия за приказки”, както е озаглавено събитието, ще предложи два часа смях с любимите лица от четенията през годините. Зрителите ще се насладят на най-доброто от проекта още от самото му начало през 2010 г., до настоящия момент, за да бъде проследен целият невероятен път, който Кутията изминава.

На сцената на Летния театър в Бургас ще излязат Димитър Калбуров, Камен Алипиев – Кедъра, Ваня Щерева, Мая Бежанска, Пламен Манасиев, Георги Блажев, Стефан А. Щерев, Цветелина Цекова, Тони Минасян, Любен Дилов и Васил Русев – Чайката.

За Пощенска кутия за приказки:

Пощенска кутия за приказки e литературен формат, създаден от Гери Турийска, който дава възможност на пишещи любители да споделят истории по различни теми. Популярни актьори, музиканти, журналисти и др., прочитат на сцена избраните разкази. За всичките 12 години съществуване, изпратените разкази са над 10 000, а прочетените – повече от 1 500. Някои от авторите на историите са вече популярни личности с огромна база от последователи. Над 200 известни българи са излезли на сцената, за да четат истории през публика.

Гери Турийска, фото Facebook

Успехът на “Пощенска кутия за приказки” в социалните мрежи е забележителен: над 124 000 последователи във Facebook и над 3.5 млн. достигнати с публикации потребители през 2021 г. (сбор от всички публикации), над 8.2 млн. гледания в YouTube.

Едноименно издателство стартира дейност през 2015 г. и за шест години пуска на пазара 33 книжни издания.

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече