fbpx

“Пощенска кутия за приказки” празнува рожден ден в Бургас

Феномененът “Пощенска кутия за приказки” отбелязва своя рожден ден със събитие в Летен театър Бургас на 26 август 2022 г. от 20:00 часа. Юбилейното издание е по повод 10 години съществуване на литературния формат.

Първоначално отбелязването на годишнината бе планирано да се случи преди 2 години с поредица от събития, но заради пандемията и различните налагани ограничения – те се реализират тази година.

“12 години Пощенска кутия за приказки”, както е озаглавено събитието, ще предложи два часа смях с любимите лица от четенията през годините. Зрителите ще се насладят на най-доброто от проекта още от самото му начало през 2010 г., до настоящия момент, за да бъде проследен целият невероятен път, който Кутията изминава.

На сцената на Летния театър в Бургас ще излязат Димитър Калбуров, Камен Алипиев – Кедъра, Ваня Щерева, Мая Бежанска, Пламен Манасиев, Георги Блажев, Стефан А. Щерев, Цветелина Цекова, Тони Минасян, Любен Дилов и Васил Русев – Чайката.

За Пощенска кутия за приказки:

Пощенска кутия за приказки e литературен формат, създаден от Гери Турийска, който дава възможност на пишещи любители да споделят истории по различни теми. Популярни актьори, музиканти, журналисти и др., прочитат на сцена избраните разкази. За всичките 12 години съществуване, изпратените разкази са над 10 000, а прочетените – повече от 1 500. Някои от авторите на историите са вече популярни личности с огромна база от последователи. Над 200 известни българи са излезли на сцената, за да четат истории през публика.

Гери Турийска, фото Facebook

Успехът на “Пощенска кутия за приказки” в социалните мрежи е забележителен: над 124 000 последователи във Facebook и над 3.5 млн. достигнати с публикации потребители през 2021 г. (сбор от всички публикации), над 8.2 млн. гледания в YouTube.

Едноименно издателство стартира дейност през 2015 г. и за шест години пуска на пазара 33 книжни издания.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече