“Празна стая” на A.L.E.K.S. и Прея

Скоро след появата на дебютния му албум „Late Night Thoughts”, A.L.E.K.S. представи и официалното видео към един от очертаващите се хитове в него – „Празна стая“. Песента, която вече се превърна в любима на мнозина меломани, е в колаборация с талантливата Прея.

Това е първото парче на български език, което бившата надежда на „Манчестър Юнайтед” и стипендиант в BIMM /Британски институт за модерна музика/ с успешна сценична кариера в Англия представи пред родната публика, след като избра двете си най-големи любови – музиката и България.

Музиката и аранжиментът на „Празна стая“ са дело на Александър Георгиев, както е пълното име на любимеца от предишния сезон на  „Гласът на България”, а вокалните линии и текстът са създадени от Прея. Впечатляващият клип е режисиран от топпрофесионалиста Жоро Пеев и от виртуозния оператор Ник Барулов.

Официалното представяне на видеото на „Празна стая“ беше придружено от концерт в столичен клуб през уикенда, където A.L.E.K.S. изпълни и другите песни от „Late Night Thoughts”. Дивна, колеги-музиканти, актьорът Ники Станоев и др. бяха сред хората, които аплодираха харизматичния му и разпознаваем талант.

Дебютният албум на A.L.E.K.S. съдържа 8 парчета, като пилотен сингъл е „Gone”.

Като композитор Алекс създава всеки един аспект от творчеството си – музика, текст и аранжимент. Според младия артист интимната и искрена музика прави един изпълнител уникален, органичен и разпознаваем.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
изкуство

Софийската филхармония празнува рождения ден на Моцарт

На 27 януари – рождения ден на Волфганг Амадеус Моцарт, празуваме гения в компанията на виртуозния пианист Георги Черкин и най-известния румънски маестро Кристиан Мандеал. Програмата на вечерта включва някои от най-популярните Моцартови творби:  Увертюра към операта “Отвличане от сарая”, Концерт за пиано и оркестър №21  и Симфония №35 „Хафнер“. Винаги чакан с нетърпение от […]

Read More
изкуство любопитно

Гай Ричи и Джейсън Стейтъм забъркват шеметна шпионска комедия

Този март емблематичният режисьор и сценарист Гай Ричи (Гепи, Шерлок Холмс, Мъжът от U.N.C.L.E.) и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм отново обединяват сили за най-шеметната си колаборация до момента – шпионската комедия Операция Форчън: Троянски кон. В центъра на историята е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на […]

Read More