fbpx

През зимата в Латвия – джобен пътеводител

Сгушена между Естония и Литва, Латвия предоставя прекрасна възможност да изследвате естествената красота покрай Балтийско море. Превърнала се в дестинация, предпочитана от туристите по целия свят, Латвия е особено известна с чудесата си, на които човек може да се наслади само през зимния сезон. Зимата в Латвия е много по-различна от всяка друга дестинация главно заради приятния пейзаж и ярките цветове, които този сезон носи със себе си. Без значение дали винаги сте искали да се разходите из заснежената борова гора или сте искали да прекарате един ден сред снега, това пътуване ще покрие всичките ви очаквания. Като добавим и живописна архитектура, тази страна се превръща в интригуващата дестинация с красива природа, изкуство и история.

Времето през зимата в Латвия

Докато Атлантическият океан допринася в значителна степен за времето, Латвия се радва на приятно време през цялата година. Снеговалеж може да се наблюдава през месеците между декември и март. С лек бриз от Балтийско море, Латвия е идеалната ваканционна дестинация, която човек може да поиска през зимните месеци. През този период температурата може да падне до -5 градуса по Целзий. Случайни снежни бури могат да се наблюдават и през този сезон.

Ето някои от най-добри неща за правене през зимата в Латвия:

Великолепната земя на Латвия има толкова много неща за правене, че има много за всеки пътник! Не ни вярвате? Превъртете надолу, за да разберете кое ще бъде вашето любимо:

Сауната

Латвия е много известна със своята традиция в банята, която започва своето пътуване през 19 век. Осигурявайки блажено изживяване, сауната дава възможност да се насладите на ритуала за баня, който Латвия носи със себе си от дълго време. Освен измиването на тялото, този ритуал ви позволява да се освободите от целия стрес, който светският живот носи със себе си. Включващи различни дейности като промяна на температурата, успокояващ масаж, естествено търкане, тези сауни са нещо, което не трябва да пропускате, когато посещавате Латвия през зимата.

Историята

Латвуйците обожават музеите. Независимо дали винаги сте искали да посетите музей на хляба или искате да се запознаете с историята на Латвия, ще бъдете изненадани да разберете, че Латвия има повече музеи, отколкото всъщност можете да обхванете по време на посещението си. Освен да посетите известни места като Латвийския национален музей на изкуствата и Музея за история на медицината на Паулс Страдинс, можете да разгледате музеи, които са посветени на шоколада, автомобилите, пожарогасенето, хляба, млякото и т.н.

Пистата за бобслей

Проектирана да бъде перфектна за тези, които търсят малко адреналин, бобслейната писта има 16 завоя, които ви позволяват да постигнете скорост до 125 км в час. Като едно от най-добрите неща за правене през зимата в Латвия в Европа, тази писта ви дава възможност да видите живописната долина на река Гауя. Можете също така просто да разгледате пистата, без да се спускате по нея. Мнозина смятат екскурзията до Латвия за непълноценна без това вълнуващо пътуване.

Плажът Юрмала

След като е бил обичанo място за няколко поколения, плажът Юрмала ви пренася в страната на забавлението. Украсен с борови дървета, курортът Юрмала позволява да имате еклектично изживяване. Идеален за отпускане на стресирания ум, този курорт предлага и лечебна вана заедно с други подмладяващи спа центрове. Организирайки развлечения, както и културни събития през цялата година, този курорт е идеалното място да се насладите на зимното време в Латвия. Ако имате желание да се забавлявате с музика, трябва да посетите концертната зала Dzintari, която е известна със своята симфония от световна класа, джаз и опера.

Старинните замъци

Връщайки ви в средновековието, древните замъци в Латвия са местата, които трябва да посетите, когато прекарвате ваканция през зимата в Латвия. Докато средновековният замък Бауска ви позволява да се запознаете с мазилката в стил сграфито, средновековният замък Цесис ви помага да преразгледате историята на Ливонския орден. Построен през 14 век, средновековният замък Едол ви излага на аурата на древността. Тези замъци са достатъчно красиви, за да ви удивят със своята средновековна аура, която е запазена през годините.

Живописните пейзажи

Въпреки че можете да се забавлявате достаъчно в града, трябва да помислите и за разходка сред красивия пейзаж. Препоръчваме ви да посетите Кулдига, който е известен като най-широкия водопад в цяла Европа. Ще пазите спомените си да видите невероятна природа от тук до края на живота си.

Докато някои ви предупреждават да не ходите в Латвия през зимата, ние се обзалагаме, че ще съжалявате, ако не посетите Латвия през зимата поне веднъж в живота си. Освен да видите покрити със сняг борови дървета, ще можете да се подмладите с възстановяваща традиционна сауна . Приказни гори, живописен пейзаж и вкусна храна са това, което ви очаква в Латвия. Планирайте пътуването си за едно уникално изживяване с любимите хора и вземете най-доброто от този рай!

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече