fbpx

Препоръчваме ви: Еквадор

Малък, но перфектно оформен, Еквадор може да е една от по-малките страни в Южна Америка, но има какво да се види сред впечатляващо красивите пейзажи.

Граничещо с Тихия океан на запад, крайбрежието на Еквадор предлага пясъчни плажове, места за страхотен сърф и завладяваща дива природа: можете да наблюдавате изобилие от китове и морски лъвове в националния парк Machalilla. Някога опасен, град Гуаякил е напълно облагороден, със сгради в пастелни цветове и множество нови ресторанти и е добра отправна точка за шофиране по крайбрежието.

Движейки се навътре в Еквадор, ще стигнете до Андите, където заснежените върхове се издигат до над 6000 м. Това е мястото, където ще намерите столицата Кито, величествено колониално селище с църкви и катедрали, обвито с малки улички и осеяно с сергии на индийския пазар.

На юг от Кито има редица вулкани, много от които все още са активни, минават по Андите покрай туристическия център на Банос до колониалния град Куенка. Северът е красивият малък колониален град Отовало, с вероятно най-добрия индийски пазар в Южна Америка. Оттук мрежа от пътеки минава покрай полета, закачени по невероятно стръмни склонове, за да достигнат до отдалечени планински земеделски села, далеч от мрежата.

Прекосете Андите на изток и сте в Ориенте, еквадорската част на басейна на Амазонка. Андите изстискват дъжд от небето, за да хранят гореща точка на биоразнообразието, пълзяща от диви животни и гъст тропически растеж. Местните племена сега упражняват пряк контрол над този див, отдалечен регион: отседнете в еколодж, собственост на местните жители, за да научите тайните на района.

И това е само континенталната част на Еквадор. Офшорните острови Галапагос, „Лабораторията на природата“ на Дарвин, предлагат близки срещи с природен свят, който никога не се е научил да се страхува от човека. Разгледайте архипелага от борда на яхта или се отдайте на плуване заедно с тюлени.

изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More