fbpx

Препоръчваме ви: Еквадор

Малък, но перфектно оформен, Еквадор може да е една от по-малките страни в Южна Америка, но има какво да се види сред впечатляващо красивите пейзажи.

Граничещо с Тихия океан на запад, крайбрежието на Еквадор предлага пясъчни плажове, места за страхотен сърф и завладяваща дива природа: можете да наблюдавате изобилие от китове и морски лъвове в националния парк Machalilla. Някога опасен, град Гуаякил е напълно облагороден, със сгради в пастелни цветове и множество нови ресторанти и е добра отправна точка за шофиране по крайбрежието.

Движейки се навътре в Еквадор, ще стигнете до Андите, където заснежените върхове се издигат до над 6000 м. Това е мястото, където ще намерите столицата Кито, величествено колониално селище с църкви и катедрали, обвито с малки улички и осеяно с сергии на индийския пазар.

На юг от Кито има редица вулкани, много от които все още са активни, минават по Андите покрай туристическия център на Банос до колониалния град Куенка. Северът е красивият малък колониален град Отовало, с вероятно най-добрия индийски пазар в Южна Америка. Оттук мрежа от пътеки минава покрай полета, закачени по невероятно стръмни склонове, за да достигнат до отдалечени планински земеделски села, далеч от мрежата.

Прекосете Андите на изток и сте в Ориенте, еквадорската част на басейна на Амазонка. Андите изстискват дъжд от небето, за да хранят гореща точка на биоразнообразието, пълзяща от диви животни и гъст тропически растеж. Местните племена сега упражняват пряк контрол над този див, отдалечен регион: отседнете в еколодж, собственост на местните жители, за да научите тайните на района.

И това е само континенталната част на Еквадор. Офшорните острови Галапагос, „Лабораторията на природата“ на Дарвин, предлагат близки срещи с природен свят, който никога не се е научил да се страхува от човека. Разгледайте архипелага от борда на яхта или се отдайте на плуване заедно с тюлени.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече