fbpx

Национално турне на ансамбъл „Филип Кутев“

След неповторимите три ярки концерта по повод своята 70 годишнина, които се състояха в препълнената зала 1 на НДК, стожерът на българския фолклор ДФА “Филип Кутев” стартира национално турне.

Основаният през 1951 година ансамбъл – възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българ лиската фолклорна култура с концерти в целия свят.

Ансамбълът ще продължи мисията си, създавайки бляскав, фолклорен фурор, до който ще имат възможност да се докоснат хиляди почитатели от цяла България.

През месец април националният ни  ансамбъл в състав с над 80 души ще реализира юбилейни концерти извън столицата. Невероятните артисти не са имали участия в градовете от националното турне повече от 5 години.

Първите концерти са в град Шумен – 07.04, град Велико Търново – 08.04 и град Русе на 09.04. А през месеците юни и септември предстоят още в градовете Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Сандански и Пловдив. В празничните събития на ансамбъла с поздрав ще участват и местните професионални или самодейни състави.

Грандиозните спектакли ще се състоят благодарение на генералния спонсор на турнето АЕЦ Козлодуй. И с изключителната подкрепа и съдействие на Министерство на културата.

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

Докоснете се до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече