fbpx

Национално турне на ансамбъл „Филип Кутев“

След неповторимите три ярки концерта по повод своята 70 годишнина, които се състояха в препълнената зала 1 на НДК, стожерът на българския фолклор ДФА “Филип Кутев” стартира национално турне.

Основаният през 1951 година ансамбъл – възражда, съхранява, творчески интерпретира и популяризира българ лиската фолклорна култура с концерти в целия свят.

Ансамбълът ще продължи мисията си, създавайки бляскав, фолклорен фурор, до който ще имат възможност да се докоснат хиляди почитатели от цяла България.

През месец април националният ни  ансамбъл в състав с над 80 души ще реализира юбилейни концерти извън столицата. Невероятните артисти не са имали участия в градовете от националното турне повече от 5 години.

Първите концерти са в град Шумен – 07.04, град Велико Търново – 08.04 и град Русе на 09.04. А през месеците юни и септември предстоят още в градовете Добрич, Варна, Бургас, Хасково, Сандански и Пловдив. В празничните събития на ансамбъла с поздрав ще участват и местните професионални или самодейни състави.

Грандиозните спектакли ще се състоят благодарение на генералния спонсор на турнето АЕЦ Козлодуй. И с изключителната подкрепа и съдействие на Министерство на културата.

70-годишната история на държавния фолклорен ансамбъл ни е дала многобройни поводи за гордост, а всяка нова негова изява е истински празник.

Докоснете се до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”.

изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More