fbpx

Първи трейлър на сериала „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Време е да се върнем в Средната земя: първият трейлър за невероятно амбициозния сериал на Amazon „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“ най-накрая беше показан по време на Super Bowl LVI, като ни дава първи впечатлевия за предстоящата поредица.

Появата на трейлъра идва след поредица от тийзъри за предстоящата поредица, която ще се развива стотици години преди събитията от „Хобит” или „Властелинът на пръстените” в това, което Толкин нарича „Втората епоха“ на Средната земя (като по-популярните му книги и техните филмови адаптации се развиват през Третата епоха).

Сериалът на Amazon ще уплътни част от времевата линия на Толкин от „Силмарилион“, която обхваща хиляди години и документира ключови събития в историята на Средната земя като падането на Нуменор, възхода на Саурон и, разбира се — изковаването на легендарните пръстени на властта.

Amazon ще инвестира сериозна сума, за да опита да превърне „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“ в следващия голям фентъзи хит. Според Vanity Fair компанията е похарчила 250 милиона долара само за правата за адаптацията, плюс още  462 милиона долара, за които се твърди, че компанията е похарчила само за създаването на стартовия сезон.

Първият сезон на „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” трябва да стартира в Amazon Prime Video на 2 септември.


изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More