fbpx

Първи трейлър на сериала „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Време е да се върнем в Средната земя: първият трейлър за невероятно амбициозния сериал на Amazon „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“ най-накрая беше показан по време на Super Bowl LVI, като ни дава първи впечатлевия за предстоящата поредица.

Появата на трейлъра идва след поредица от тийзъри за предстоящата поредица, която ще се развива стотици години преди събитията от „Хобит” или „Властелинът на пръстените” в това, което Толкин нарича „Втората епоха“ на Средната земя (като по-популярните му книги и техните филмови адаптации се развиват през Третата епоха).

Сериалът на Amazon ще уплътни част от времевата линия на Толкин от „Силмарилион“, която обхваща хиляди години и документира ключови събития в историята на Средната земя като падането на Нуменор, възхода на Саурон и, разбира се — изковаването на легендарните пръстени на властта.

Amazon ще инвестира сериозна сума, за да опита да превърне „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“ в следващия голям фентъзи хит. Според Vanity Fair компанията е похарчила 250 милиона долара само за правата за адаптацията, плюс още  462 милиона долара, за които се твърди, че компанията е похарчила само за създаването на стартовия сезон.

Първият сезон на „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” трябва да стартира в Amazon Prime Video на 2 септември.


изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече