fbpx

Светла Иванова написа “Вълшебна книжка за най-малките“

Вълшебна книжка за най-малките“ е четвъртата поредна интерактивна книга за деца и родители на Светла Иванова.  Тя включва песнички и йога упражнения.

„Вълшебна книжка за най-малките“  е част от проекта й „Тананикаща йога“, в който авторката съчетава трите си професии и страсти – йога, музика и писане. По интересен и достъпен начин тя въвежда всички в света на йогата, като чрез книгата помага на децата да усетят лесно ползите от движението, докато се забавляват.

Разликата между предходните три вълшебни книжки е, че тази е създадена специално за най-малките деца в предучилищна възраст. Песничките и упражненията са съобразени с тяхното ниво на психическо и физическо развитие и те могат дори сами да слушат и правят йога по музиката, да гледат илюстрациите и снимките и да изпълняват упражненията, имитирайки различни животни. Естествено родителите и учителите винаги могат да се включат за едно съвместно полезно и приятно забавление.

В книжката има 22 асани (упражнения), 22 стихчета и 22 допълващи ги авторски песнички на Светла Иванова (музика и текст) и Константин Кучев (аранжимент и китара) с QR кодове + диск. Прекрасните илюстрации са на художничката Мила Попнеделева-Генова.

„Моята лична кауза и мисия е да помагам на хората да се чувстват добре. Работата ми, независимо дали е пеене, писане или йога, винаги е била свързана с това да давам емоции, да зареждам хората. А хубавото винаги се връща двойно. С вълшебните ми книжки помагам на родителите и децата да свалят стреса, да заобичат движението и промяната и да гледат позитивно на света.“, споделя Светла Иванова.

Проектът е подкрепен от Национален фонд “Култура” с висока оценка за приноса му.

за автора:

Светла Иванова е певица и писател, която практикува йога от 15-годишна. Тя е сертифициран йога учител в редица направления. Преподава различни стилове, включително за бременни и деца, медитация и въздушна йога за малки и големи. Води занятия в Salt&Art – Солни стаи и йога студио, на които е създател, през zoom, в детска градина и университет. Създател е на проекта Тананикаща йога, в който умело съчетава музика и йога. Завършила е „Предучилищна педагогика“ и „Поп и джаз музика“.

изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More