fbpx

Светла Иванова написа “Вълшебна книжка за най-малките“

Вълшебна книжка за най-малките“ е четвъртата поредна интерактивна книга за деца и родители на Светла Иванова.  Тя включва песнички и йога упражнения.

„Вълшебна книжка за най-малките“  е част от проекта й „Тананикаща йога“, в който авторката съчетава трите си професии и страсти – йога, музика и писане. По интересен и достъпен начин тя въвежда всички в света на йогата, като чрез книгата помага на децата да усетят лесно ползите от движението, докато се забавляват.

Разликата между предходните три вълшебни книжки е, че тази е създадена специално за най-малките деца в предучилищна възраст. Песничките и упражненията са съобразени с тяхното ниво на психическо и физическо развитие и те могат дори сами да слушат и правят йога по музиката, да гледат илюстрациите и снимките и да изпълняват упражненията, имитирайки различни животни. Естествено родителите и учителите винаги могат да се включат за едно съвместно полезно и приятно забавление.

В книжката има 22 асани (упражнения), 22 стихчета и 22 допълващи ги авторски песнички на Светла Иванова (музика и текст) и Константин Кучев (аранжимент и китара) с QR кодове + диск. Прекрасните илюстрации са на художничката Мила Попнеделева-Генова.

„Моята лична кауза и мисия е да помагам на хората да се чувстват добре. Работата ми, независимо дали е пеене, писане или йога, винаги е била свързана с това да давам емоции, да зареждам хората. А хубавото винаги се връща двойно. С вълшебните ми книжки помагам на родителите и децата да свалят стреса, да заобичат движението и промяната и да гледат позитивно на света.“, споделя Светла Иванова.

Проектът е подкрепен от Национален фонд “Култура” с висока оценка за приноса му.

за автора:

Светла Иванова е певица и писател, която практикува йога от 15-годишна. Тя е сертифициран йога учител в редица направления. Преподава различни стилове, включително за бременни и деца, медитация и въздушна йога за малки и големи. Води занятия в Salt&Art – Солни стаи и йога студио, на които е създател, през zoom, в детска градина и университет. Създател е на проекта Тананикаща йога, в който умело съчетава музика и йога. Завършила е „Предучилищна педагогика“ и „Поп и джаз музика“.

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече