fbpx

Светлините на града: в Лондон по Коледа

Днес ще ви разкажем (и покажем) за празничната светлинна украса в любимия Лондон преди Коледа.

Коледа в Kenwood

Kenwood House инсталира нова коледна светлинна пътека на своето величествено място на Hampstead Heath. Очаквайте „мултисензорна комбинация от светлина, огън и звук“, с инсталации, алеи от светещи дървета, лазерна градина и впечатляващо изглеждащи прожекции през фасадата на голямата къща. В края на пътеката ще има горещ алкохол и сладкиши с кайма. Ако някъде в Лондон има място, което може да ви накара да се почувствате коледно, това е Hampstead Heath.

Коледните светлини на Carnaby

Светлините на Carnaby Street обикновено са доста специални, осветявайки улицата с ексцентрични, забавни цветове, отдавайки почит на всичко от рок банди до космоса. Тази година районът връща някои от любимите си места за всички времена със своята тема „Carnaby Celebrates“, с която ще отбележи 25 години. Погледнете нагоре и ще видите палми, блестящи езици на Rolling Stones, гигантски снежен човек и планети – те, всички заедно – ще купонясват в тъмното нощно небе.

Коледните светлини на Оксфорд Стрийт

Ако търсите разкошни коледни светлини тази зима, Оксфорд Стрийт е страхотно място да започнете: тази година те бяха първите, като включиха светлините още на 2 ноември. Оживената търговска улица връща своята визия от миналата година, която се състои от 5000 висящи звезди, създаващи прекрасно впечатление в нощното небе. Доста вълшебно изглежда наистина. Тази година има нов акцент върху устойчивостта, чрез използване на намалено работно време и LED светлини – за намаляване на потреблението на електроенергия.

Коледа на Ковънт Гардън

Вероятно няма място в Лондон, което да е по-коледно от площад Ковънт Гардън през декември – и тази година не е изключение. Неговите великолепни, гигантски украшения във формата на имел изплуват от покрива отново. Освен това има и много други причини да тръгнете натам, включително коледния фестивал на сандвичи, късно вечерно пазаруване и ежедневни дъждове от сняг, след като празничният сезон започне.

Коледните светлини на Regent Street

Масивната (във всеки смисъл на думата) търговска улица получава своя годишен празничен блясък с гирлянди от светлини по дължината на пътя. Вижте как тези славни златни ангели се завръщат високо над Regent Street.

За да бъде дисплеят по-екологичен, светлините се включват всеки ден само между 14:00 ч. и полунощ.

Известен като “Ангелите на Коледа”, светлинният дисплей (който покрива Regent’s Street, а също и St James) е най-големият по рода си в страната. 45-те ангела, летящи над купувачите, са покрити с милиони хиляди LED светлини.

Коледните светлини на Marylebone

Една от най-наситените с празнична атмосфера главни улици в Лондон беше осветена от 10 ноември, предлагайки сергии за храна, машини за сняг и пещерата на Дядо Коледа. В района може да се насладите на чудесен ден за хапване и пазаруване, така че съчетайте посещението си с разходка из Daunt Books, Ginger Pig или изпийте пинта в Gunmaker’s.

Приятни коледни разходки в празничен Лондон!

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече