fbpx

Статуи в София осъмнаха с коледни подаръци

С името „Коледни подаръци за статуите на София“ издателство „Колибри“ съвместно с Етюд-и-те на София и с подкрепата на SPORT DEPOT прави изненада за жителите на София. Само днес, на 25 декември, Коледа, 25 знакови статуи осъмват със специални коледни подаръци. В красиви празнични кутии са скрити книги и още изненади.

Всяка от празничните кутии съдържа по 2 книги. Едната от тях е „Коледно чудо“ и изборът ѝ не е случаен. Ако Дядо Коледа има библиотека, това „Коледно чудо“ ще присъства в нея. Защото сигурно и на него му е омръзнало да го свързват само с елхички, звезди, чорапчета и прасета. В тези дни отваряме сърцата си за вдъхновението, честваме новото начало и известяваме готовността си да бъдем по-добри, по-искрени със себе си и с хората около нас. В книгата са включени разкази на българските автори: Владислав Тодоров, Иван Владимиров – Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова – Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Соня Тодорова, Андрей Велков, Кремена Димитрова. „Коледно чудо“ пристига с празнично посвещение и пожелание.

Втората книга в празничната кутия е част от поредицата на издателството „Колибри“ „Europa“. С нея издателството се обръща към най-младата читателска аудитория у нас, която живее с проблемите на глобалния свят и се интересува от най-новите тенденции и постижения в пъстрата панорама на европейските литератури. Сред заглавията са съвременни творби, направили впечатление в национален и в европейски контекст и оценени по достойнство от публика и критика с присъждането на множество награди и отличия. За да могат техните „откриватели“ да се насладят на увлекателно четиво в празничните дни и да се настроят за една по-амбициозна и смислена 2023 година.

За да бъде пълен уютът в кутията, SPORT DEPOT се включват в акцията с коледни чорапи и текстилна торбичка за празнично настроение и топлина.

Инициативата е по идея на Иван Шишиев и Екатерина Калугина от Етюд-и-те на София, от години улавящи събития, хора и места в пъстрото ежедневие на столичния град. Издателство „Колибри“ радушно подема инициативата и така днес, 25 декември, точно на Коледа, 25 статуи в София осъмват с красиво опаковани коледни подаръци. Всъщност – те са за хората на София, за всеки, който ги открие. С този жест издателството поздравява своите читатели, повдига духа на столичани и оставя заявката си, че през следващата година ще работи още по-упорито в подкрепа на българската култура и литература.

Издателство „Колибри“ благодари на Етюд-и-те на София, без които тази инициатива нямаше да се състои толкова изненадващо и успешно, а също и на SPORT DEPOT за партньорството, и желае щастливи и уютни коледни и новогодишни празници!

А вие намерихте ли вече подарък при някоя от знаковите за София статуи?

пътешествия любопитно

Вижте Окото на земята – най-известното езеро в Хърватия

Това прекрасно езеро има невероятни форма и цвят и е един от изворите на най-дългата река в Далмация – Цетине. Реката изминава около 101 км, преди да се влее в Адриатическо море. Водите му текат в подножието на Динара, най-високият планински масив в Хърватия. Известно е като „Окото на земята“ поради силната си прилика с […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Историята на прислужницата”: Сезон 6 – кога да го очакваме?

Всички знаем, че финалният, 6-и сезон на “Историята на прислужницата” ще се появи в един момент на платформата на Hulu, но кога – все още не е ясно. За момента хората от услугата за стрийминг изобщо не са казали почти нищо за това кога сериалът ще се върне в ефир, още повече – не се […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече