ТОП 10 на приключенските пътувания

2 част

Продължаваме да ви представяме местата, където приключението и пътешественическата тръпка са ви гарантирани:

5. Отидете на сафари в Ботсвана

Река Чобе в Ботсвана е дом на най-разнообразни животни, концентрирани на едно място – както никъде другаде в света. Капски биволи, лъвове, леопарди, жирафи – има какво да видите тук със собствените си очи. Сафарита обикновено се провеждат сутрин и през нощта, като през деня се предлагат речни круизи.

4. Гмуркане в Алгарве, Португалия

Приливът на адреналин при скачането с парашут или с бънджи е сходен. Докато при гмуркането от скали има голяма разлика – не сте привързани към нищо. Направете скок от твърде високо място в кристално чистата вода. Това ще бъде изживяване, коeто никога няма да забравите.

3. Гмуркане с големи бели акули в Южна Африка

Те достигат над 6 метра дължина и без съмнение са хищници, затова гмуркането сред тях е една от най-страшните срещи с диви животни, които някога ще имате. Скочете в стоманената подсилена клетка и се приближете възможно най-близо, доколкото ви позволява зоната на комфорт. Ако сърцето ви e щяло да се пръсне, когато сте гледали филма “Челюсти”, това приключение не е за вас.

2. Скачане с парашут в Австралия

Големият бариерен риф е доста… страхоит отвисоко. Повечето скачачи казват, че дори не помнят свободното падане, защото адреналинът е толкова голям, че засенчва всяка друга емоция. Нo въпреки това ви препоръчваме да скочите над Големия бариерен риф в Австралия – това е гледка като никоя друга.

1. Надбягвайте се с биковете в Памплона, Испания

Това е малко отвъд приключенското пътуване. Всъщност е малко повече от лудост. Но ако искате да имате топ историята на всички времена, тогава това е събитието за вас. Бягането се провежда цели 7 дни през втората седмица на юли, като на всяко трезво лице над 18 години му е разрешено да участва. Завържете маратонките драво, изпийте еспресо и кажете една-две молитви. Най-добре – нека са три, за късмет!

Първата част на този текст:

пътешествия любопитно

Ноевият ковчег: нужни са 20 години, за да построи точното копие

Ковчегът на Йохан: така е известна холандската реплика на Ноевия ковчег, която човек е строил в продължение на 20 години и е постигнал точен модел. Холандският дърводелец и художник Йохан Хуйберс прекара близо две десетилятия в планирането и изграждането на забележителния кораб. Този огромен плаващ паметник на библейския разказ за потопа от Битие всъщност е […]

Read More
изкуство любопитно

200 забележителни речи – в книга

„Имам една мечта“, „Властта на народа, от народа и за народа“, „Звездният им час“, „Съборете тази стена“, „Дай ми свобода или нека умра!“, „Най-сетне свободни!“ Това са едни от най-великите речи за всички времена. Зовящи за война или за мир, израз на гняв или в търсене на справедливост, призоваващи на бунт за свобода. В тази […]

Read More
любопитно

10 съвета как да предпазите кучето си през зимните месеци

Отново падна сняг навън и повечето кучета се радват да играят в преспите. Но не всички. Има някои важни правила, които да спазвате, когато излизате с вашия домашен любимец през студените месеци. 1. Завивайте ги по време на разходкаМоже да ви е уютно заедно на закрито, но кучето ви се нуждае от редовни разходки, независимо […]

Read More