fbpx

ТОП 10 на приключенските пътувания

2 част

Продължаваме да ви представяме местата, където приключението и пътешественическата тръпка са ви гарантирани:

5. Отидете на сафари в Ботсвана

Река Чобе в Ботсвана е дом на най-разнообразни животни, концентрирани на едно място – както никъде другаде в света. Капски биволи, лъвове, леопарди, жирафи – има какво да видите тук със собствените си очи. Сафарита обикновено се провеждат сутрин и през нощта, като през деня се предлагат речни круизи.

4. Гмуркане в Алгарве, Португалия

Приливът на адреналин при скачането с парашут или с бънджи е сходен. Докато при гмуркането от скали има голяма разлика – не сте привързани към нищо. Направете скок от твърде високо място в кристално чистата вода. Това ще бъде изживяване, коeто никога няма да забравите.

3. Гмуркане с големи бели акули в Южна Африка

Те достигат над 6 метра дължина и без съмнение са хищници, затова гмуркането сред тях е една от най-страшните срещи с диви животни, които някога ще имате. Скочете в стоманената подсилена клетка и се приближете възможно най-близо, доколкото ви позволява зоната на комфорт. Ако сърцето ви e щяло да се пръсне, когато сте гледали филма “Челюсти”, това приключение не е за вас.

2. Скачане с парашут в Австралия

Големият бариерен риф е доста… страхоит отвисоко. Повечето скачачи казват, че дори не помнят свободното падане, защото адреналинът е толкова голям, че засенчва всяка друга емоция. Нo въпреки това ви препоръчваме да скочите над Големия бариерен риф в Австралия – това е гледка като никоя друга.

1. Надбягвайте се с биковете в Памплона, Испания

Това е малко отвъд приключенското пътуване. Всъщност е малко повече от лудост. Но ако искате да имате топ историята на всички времена, тогава това е събитието за вас. Бягането се провежда цели 7 дни през втората седмица на юли, като на всяко трезво лице над 18 години му е разрешено да участва. Завържете маратонките драво, изпийте еспресо и кажете една-две молитви. Най-добре – нека са три, за късмет!

Първата част на този текст:

пътешествия истории от кухнята любопитно

10 от най-добрите ресторанти в Мумбай, Индия

1 част Мумбай – градът на мечтите. Известен с това, че е средище на звездите на Боливуд, градът е и рай за любителите на храната. От старинни ирански кафенета до някои от най-добрите ресторанти в света, Мумбай има всичко. Можете да намерите всичко от традиционна персийска кухня до по-континентална и международна. Ето 20 от най-добрите […]

Read More
изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

С голям концерт на Оркестъра на замъка Шьонбрун пред храм-паметник „Александър Невски“ започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус. През 2025 година в тях ще се включат събития в Ню Йорк, Париж и – разбира се – Виена, родното място на големия композитор. „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“ ще […]

Read More