fbpx

ТОП 10 на приключенските пътувания

2 част

Продължаваме да ви представяме местата, където приключението и пътешественическата тръпка са ви гарантирани:

5. Отидете на сафари в Ботсвана

Река Чобе в Ботсвана е дом на най-разнообразни животни, концентрирани на едно място – както никъде другаде в света. Капски биволи, лъвове, леопарди, жирафи – има какво да видите тук със собствените си очи. Сафарита обикновено се провеждат сутрин и през нощта, като през деня се предлагат речни круизи.

4. Гмуркане в Алгарве, Португалия

Приливът на адреналин при скачането с парашут или с бънджи е сходен. Докато при гмуркането от скали има голяма разлика – не сте привързани към нищо. Направете скок от твърде високо място в кристално чистата вода. Това ще бъде изживяване, коeто никога няма да забравите.

3. Гмуркане с големи бели акули в Южна Африка

Те достигат над 6 метра дължина и без съмнение са хищници, затова гмуркането сред тях е една от най-страшните срещи с диви животни, които някога ще имате. Скочете в стоманената подсилена клетка и се приближете възможно най-близо, доколкото ви позволява зоната на комфорт. Ако сърцето ви e щяло да се пръсне, когато сте гледали филма “Челюсти”, това приключение не е за вас.

2. Скачане с парашут в Австралия

Големият бариерен риф е доста… страхоит отвисоко. Повечето скачачи казват, че дори не помнят свободното падане, защото адреналинът е толкова голям, че засенчва всяка друга емоция. Нo въпреки това ви препоръчваме да скочите над Големия бариерен риф в Австралия – това е гледка като никоя друга.

1. Надбягвайте се с биковете в Памплона, Испания

Това е малко отвъд приключенското пътуване. Всъщност е малко повече от лудост. Но ако искате да имате топ историята на всички времена, тогава това е събитието за вас. Бягането се провежда цели 7 дни през втората седмица на юли, като на всяко трезво лице над 18 години му е разрешено да участва. Завържете маратонките драво, изпийте еспресо и кажете една-две молитви. Най-добре – нека са три, за късмет!

Първата част на този текст:

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече