fbpx

ТОП 10 на приключенските пътувания

1 част

Искате да вложите малко приключение в пътуването си? Предлагаме ви списък с 10-те най-добри изживявания при приключенски пътувания, които със сигурност ще ви вдигнат  адреналина. Ето нашите 10 най-добри приключенски пътувания.

10. Каяк в Антарктида

Качете се в каяк и вижте Антарктида от гледната точка като местната дива природа – от  повърхността на морето. Макар че това може да не е толкова разтърсващо, колкото да бягате с биковете в Памплона, вълнението, което ще изпитате, докато гребете през някои от най-големите ледници в света, със сигурност ще бъде незабравимо. Носете си водоустойчива камера.

9. Бънджи скокове в Нова Зеландия

Започвайки като ритуал за плодородие на остров Петдесетница преди стотици години, бънджи скокът се превърна в едно от най-известните атракции в Нова Зеландия. През 70-те години на миналия век „Dangerous Sports Club“ на Оксфордския университет става първият, използващ шнурове вместо традиционните въжета, и малко след това се ражда нов приключенски спорт. В Нова Зеландия има много места за скок, а Куинстаун е сред най-добрите. Nevis Highwire осигурява спускане от 440 фута над реката долу от отдалечено място, достъпно само с 4×4 автомобил, а ако не успеете да стигнете до там, изберете скок от някой мост.

8. Рафтинг в зимни води в Коста Рика

Повярвайте ни, Коста Рика има едни от най-вълнуващите бързеи за начинаещи, експерти и за хора, любители на по-силните усещания. Ако не ни вярвате, доверете се на National Geographic – те класираха река Пакуаре сред първите 5 места за рафтинг в света, а Световното първенство по рафтинг всъщност се проведе там през 2011 г. Вземете гребло, кажете си молитвата и се опитай да не изпаднете от лодката.

7. Шейни с кучешки впряг в Норвегия

Това е приключенско изживяване, което може да бъде съчетано с няколко други дейности – каране на ски, наблюдение на северното сияние, каран на моторни шейни през замръзнало езеро – в Норвегия има достатъчно приключение, за да не скучаете. Най-вълнуващото занимание в арктическия кръг обаче определено е карането на шейни с кучешки впряг. Не само ще се возите с някои от най-щастливите кучета, които някога ще срещнете, но със сигурност ще получите и добра тренировка. Дори и да ви е за първи път да управлявате такъв впряг, не пропускайте това приключение.

6. Ски в швейцарските Алпи

Разбира се, има много невероятни места за ски на планетата Земя, но швейцарските Алпи са високо ценени и то не без основание – те имат едни от най-добрите писти в света. И на място ще се уверите в това. Не отивайте в Швейцария без вашите щеки и без шейна за спускане, ако сте любители.

За останалите пет места – четете тук:

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече