fbpx

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част

Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец.

Ейвън, Колорадо

Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали търсите някоя от най-добрите летни пешеходни пътеки, спускате се съ ски през зимата или играете на голф игрището, ще намерите какво да правите с вашия четеириног приятел в Ейвън.

Хаконе, Япония

Любителите на природата ще харесат спокойните гледки на Хаконе. Планинският град е дом на редица хотели, подходящи за кучета, включително Hyatt Regency Resort & Spa. Отсядането заедно с кучета е позволено, така че можете да се изкачите на близкия връх Фуджи или да се насладите на спа центъра без притеснение. Обмисляте посещение през есента? Пъстрата гора на езерото Аши ще ви предложи доста красиви гледки.

Аутър Банкс, Северна Каролина

За тези, които планират плажни ваканции с кучета, Аутър Банкс има редица опции за плажове на и без каишка. Правилата могат да варират от плаж до плаж и всеки от тях може и да изисква животните да са на каишки през натоварения сезон. Не забравяйте да проверите правилата на плажа, преди да отидете.

Бар Харбър, Мейн

Разходете се по пътеките в Национален парк Акадия или помиришете цветята в градината Asticou Azalea. За тези, които се нуждаят от живописно бягство на плажа, плажът Hadley Point е известен със своята живописна брегова линия и зашеметяващи залези. Кучетата са разрешени на каишка и посетителите могат да се настанят на масите за пикник или да си направят разходка с лодка.

Венеция, Италия

Насладете се на домашно тирамису в заведението Barcarretto, подходящо за кучета, или отпийте смути в 60/40 Venezia. Да обиколите Европа заедно с вашия четириног приятел може да е ваканцията, за която винаги сте мечтали.

Приятни пътешествия!

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК 

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече