fbpx

ТОП 9 приключения на открито в Канада

Канада предлага много места за приключенски пътувания. Ето някои от тях:

Диви срещи в Чърчил

Ако искате да видите белуга, разходете се около нос Мери през юли и август – водите наоколо изобилстват от този едър морски бозайник. Можете да приближите морските обитатели с кану. Внимавайте за полярните мечки от октомври до ноември. Не случайно наричат Чърчил столицата ан белите мечки.

Разходете се до езерата в Квебек

Не пропускайте огледалните езера на Квебек, за да усетите магията на истинското уединение. Наемете лодка с местен жител или ако обичате по-приключенските изживявания, влезте във водата с личния си каяк.

Запознайте се с гризли в Британска Колумбия

Вземете лодка от принц Рупърт до Khutzeymateen, домът на мечките гризли или се насладете на обиколка с екскурзовод из влажните зони, тропическите гори и устието и научете повече за местните племена Gits’iis.

Погледнете към небето в Саскачеван

Прекосете прериите през нощта и ще бъдете възнаградени с чисто небе, незамърсено от градските светлини – идеално за наблюдение на звездите. Или тръгнете на път с кола със стъклен покрив, за да видите над себа си най-добра гледка.

Отидете до пистите в Джаспър

Независимо дали на планинско колело, в туристически обувки или на чифт ски по белите писти, върховете на националния парк Джаспър са място за приключенски спортове.

Спуснете се срещу течението в Нова Скотия

Когато първият прилив в залива Фънди тръгне нагоре по реката, внимавайте за настъпващата вълна, известна като приливния отвор – бялата му вода е идеална за рафтинг.

Посетете националния символ в Онтарио

Ще чуете Ниагарския водопад още преди да го видите – но можете да направите нещо повече от това да стоите и да гледате в захлас. Качете се с лодка до водопада, разходете се до природния резерват Ниагара Глен и опитайте продуктите от местните лозя на Сейнт Катарин.

Вижте природния феномен в залива Хъдсън

Небето над залива Хъдсън оживява между октомври и март с танцуващите цветове на северното сияние. Завийте се топло, вземете фотоапарата си и се насладете на най-великото светлинно шоу, което ще се разиграе пред очите ви…

Хванете си собствена вечеря в Ню Брънсуик

Спокойната долина на река Мирамичи е известна с невероятния си риболов на атлантическа сьомга. Запишете се за курс или опитайте сръчността на ръцете си с помощта на лицензиран водач.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече