fbpx

ТОП 9 приключения на открито в Канада

Канада предлага много места за приключенски пътувания. Ето някои от тях:

Диви срещи в Чърчил

Ако искате да видите белуга, разходете се около нос Мери през юли и август – водите наоколо изобилстват от този едър морски бозайник. Можете да приближите морските обитатели с кану. Внимавайте за полярните мечки от октомври до ноември. Не случайно наричат Чърчил столицата ан белите мечки.

Разходете се до езерата в Квебек

Не пропускайте огледалните езера на Квебек, за да усетите магията на истинското уединение. Наемете лодка с местен жител или ако обичате по-приключенските изживявания, влезте във водата с личния си каяк.

Запознайте се с гризли в Британска Колумбия

Вземете лодка от принц Рупърт до Khutzeymateen, домът на мечките гризли или се насладете на обиколка с екскурзовод из влажните зони, тропическите гори и устието и научете повече за местните племена Gits’iis.

Погледнете към небето в Саскачеван

Прекосете прериите през нощта и ще бъдете възнаградени с чисто небе, незамърсено от градските светлини – идеално за наблюдение на звездите. Или тръгнете на път с кола със стъклен покрив, за да видите над себа си най-добра гледка.

Отидете до пистите в Джаспър

Независимо дали на планинско колело, в туристически обувки или на чифт ски по белите писти, върховете на националния парк Джаспър са място за приключенски спортове.

Спуснете се срещу течението в Нова Скотия

Когато първият прилив в залива Фънди тръгне нагоре по реката, внимавайте за настъпващата вълна, известна като приливния отвор – бялата му вода е идеална за рафтинг.

Посетете националния символ в Онтарио

Ще чуете Ниагарския водопад още преди да го видите – но можете да направите нещо повече от това да стоите и да гледате в захлас. Качете се с лодка до водопада, разходете се до природния резерват Ниагара Глен и опитайте продуктите от местните лозя на Сейнт Катарин.

Вижте природния феномен в залива Хъдсън

Небето над залива Хъдсън оживява между октомври и март с танцуващите цветове на северното сияние. Завийте се топло, вземете фотоапарата си и се насладете на най-великото светлинно шоу, което ще се разиграе пред очите ви…

Хванете си собствена вечеря в Ню Брънсуик

Спокойната долина на река Мирамичи е известна с невероятния си риболов на атлантическа сьомга. Запишете се за курс или опитайте сръчността на ръцете си с помощта на лицензиран водач.

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече