fbpx

Трабва да се види: Гватемала

Гватемала, родното място на маите, е земя с калейдоскопични цветове.

Червените езици от лава на вулканите в Гватемала контрастират със сенките на пещерите в южния регион Петен и гъстите буйни джунгли на север – дом на ревящи маймуни и редки алени папагали ара.

По-на юг одеялата от бял пясък покриват карибското крайбрежие близо до Ливингстън, докато на чернопясъчния тихоокеански бряг костенурките и приказните оранжеви залези могат да бъдат открити в Монтерико.

Антигуа, културно център на Гватемала Сити, се намира в сянката на три вулкана. Неговите калдъръмени улици са облицовани с къщи в пастелни цветове, съборени църковни арки, дворове с колони, цветя и фонтани в изобилие.

В списъка, който всеки трябва да види в Гватемала, е Тикал, величественият град на маите, погребан дълбоко в джунглата.

Препоръчваме ви:

Преход до най-великия град на древните маи, заровен дълбоко в джунглата – Ел Мирадор

Свободен преход през гватемалските планини и разходка по бреговете на красивото езеро Атитлан

Пускайте хвърчила в Сантяго Сакатепекес

Наемете местен водач в Антигуа: ще откриете покриви и частни зони, които иначе може да пропуснете

Направете круиз с лодка по Рио Дулсе през драматични покрити с джунгла клисури и заливи, покрити с водни лилии

Съвети за запалени туристи:

Ако сте в Гватемала през ноември, се отправете към Тодос Сантос Кучуматан за три дни пиене, танци и диво целодневно конно надбягване.

Ако пристигнете с автобус в Гватемала Сити, вземете такси до хотела си: това е известна опасна зона, особено през нощта.

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече