fbpx

Трабва да се види: Гватемала

Гватемала, родното място на маите, е земя с калейдоскопични цветове.

Червените езици от лава на вулканите в Гватемала контрастират със сенките на пещерите в южния регион Петен и гъстите буйни джунгли на север – дом на ревящи маймуни и редки алени папагали ара.

По-на юг одеялата от бял пясък покриват карибското крайбрежие близо до Ливингстън, докато на чернопясъчния тихоокеански бряг костенурките и приказните оранжеви залези могат да бъдат открити в Монтерико.

Антигуа, културно център на Гватемала Сити, се намира в сянката на три вулкана. Неговите калдъръмени улици са облицовани с къщи в пастелни цветове, съборени църковни арки, дворове с колони, цветя и фонтани в изобилие.

В списъка, който всеки трябва да види в Гватемала, е Тикал, величественият град на маите, погребан дълбоко в джунглата.

Препоръчваме ви:

Преход до най-великия град на древните маи, заровен дълбоко в джунглата – Ел Мирадор

Свободен преход през гватемалските планини и разходка по бреговете на красивото езеро Атитлан

Пускайте хвърчила в Сантяго Сакатепекес

Наемете местен водач в Антигуа: ще откриете покриви и частни зони, които иначе може да пропуснете

Направете круиз с лодка по Рио Дулсе през драматични покрити с джунгла клисури и заливи, покрити с водни лилии

Съвети за запалени туристи:

Ако сте в Гватемала през ноември, се отправете към Тодос Сантос Кучуматан за три дни пиене, танци и диво целодневно конно надбягване.

Ако пристигнете с автобус в Гватемала Сити, вземете такси до хотела си: това е известна опасна зона, особено през нощта.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More