fbpx

Три идеи за есенни екскурзии

Есента е все още далече – има месец до нaстъпването й. Но ако искате да не спирате с летни пътешествия, от сега можете да се подготвите за есенните екскурзии. Ще ви дадем идеи за някои места, които е добре да посетите през този цветен сезон.

Утрехт, Нидерландия

Когато дойде есента, нюанси на жълто, червено и оранжево украсяват древните канали на Утрехт. Датиращи от 12-ти век, каналите с техните пристанища и кея са единствени по рода си в света. Те са направени, за да има градът вътрешно пристанище, така че лодките да могат да качват и разтоварват стоките си директно в пристанищните изби, оборудвани с пешеходни пътеки.

В днешно време пристанищните складове са превърнати в уютни кафенета, барове, ресторанти и магазини. Най-добрият начин да се насладите на това холандско чудо е с лодка. Наемете лодка и гребете през пъстрите канали. Ако стане малко хладно, отбийте се по топла напитка по пътя.

Новосибирск, Русия

Столицата на Сибир може да е известна със своите враждебни зими доста под нулата, но по време на т. нар. “циганско лято” – от средата на септември до средата на октомври, си заслужава една разходка в дните, когато последните лъчи на слънцето приятно греят.

Въпреки че обикновено е кратка спирка на транс-сибирска екскурзия, Новосибирск е красив под светлината на есенното слънце. Златният залез осветява сребърния купол и масивните колони на Театъра за опера и балет, най-големият в Русия. Трудно е да не се впечатлиш от такава масивна архитектура, пазена от внушителната статуя на Ленин на едноименния площад.

Смелите местни жители дори през този сезон се къпят във водите на река Об, така че можете да се присъедините или вземете одеяло и седнете на брега, гледайки транс-сибирския влак, който се движи през Новосибирския железопътен мост.

Белфаст, Северна Ирландия

През септември зимата срамежливо показва върха на носа си зад цветната есенна природа. Стигайки до Белфаст, изкачете се нагоре по Черната планина за гледка, която се простира през града към входа на Strangford Lough. Морско сафари по водата или разходка по брега с оранжеви оттенъци са достатъчно основание да влезете напр. в Crown Liquor Saloon и да се затоплите с подправен коктейл от джин.

Ако пътувате с кола, трябва да видите впечатляващия археологически обект на Beaghmore Stone Circles. Или да посетите дестилерията Old Bushmills, легендарна за производство на уиски в Северна Ирландия, да се разходите под Тъмните плетове – преплетени букови дървета, “прегърнали” пътя.

Толкова за днес. А утре ще ви разкажем за още места, подходящи за есенни пътешествия.

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

TОП 5 природни чудеса на гръцките острови

Гръцките острови са известни с много неща. Понякога заради техната уникална култура или история, понякога заради плажовете и нощния живот. Но има едно нещо, което често забравяме – пейзажите, които ще посрещнат хората, когато пристигнат. Всеки остров има своя собствена специфика. Някои са издигнати над останалите не само с природната си красота, но и с […]

прочетете повече