Три идеи за есенни екскурзии

Есента е все още далече – има месец до нaстъпването й. Но ако искате да не спирате с летни пътешествия, от сега можете да се подготвите за есенните екскурзии. Ще ви дадем идеи за някои места, които е добре да посетите през този цветен сезон.

Утрехт, Нидерландия

Когато дойде есента, нюанси на жълто, червено и оранжево украсяват древните канали на Утрехт. Датиращи от 12-ти век, каналите с техните пристанища и кея са единствени по рода си в света. Те са направени, за да има градът вътрешно пристанище, така че лодките да могат да качват и разтоварват стоките си директно в пристанищните изби, оборудвани с пешеходни пътеки.

В днешно време пристанищните складове са превърнати в уютни кафенета, барове, ресторанти и магазини. Най-добрият начин да се насладите на това холандско чудо е с лодка. Наемете лодка и гребете през пъстрите канали. Ако стане малко хладно, отбийте се по топла напитка по пътя.

Новосибирск, Русия

Столицата на Сибир може да е известна със своите враждебни зими доста под нулата, но по време на т. нар. “циганско лято” – от средата на септември до средата на октомври, си заслужава една разходка в дните, когато последните лъчи на слънцето приятно греят.

Въпреки че обикновено е кратка спирка на транс-сибирска екскурзия, Новосибирск е красив под светлината на есенното слънце. Златният залез осветява сребърния купол и масивните колони на Театъра за опера и балет, най-големият в Русия. Трудно е да не се впечатлиш от такава масивна архитектура, пазена от внушителната статуя на Ленин на едноименния площад.

Смелите местни жители дори през този сезон се къпят във водите на река Об, така че можете да се присъедините или вземете одеяло и седнете на брега, гледайки транс-сибирския влак, който се движи през Новосибирския железопътен мост.

Белфаст, Северна Ирландия

През септември зимата срамежливо показва върха на носа си зад цветната есенна природа. Стигайки до Белфаст, изкачете се нагоре по Черната планина за гледка, която се простира през града към входа на Strangford Lough. Морско сафари по водата или разходка по брега с оранжеви оттенъци са достатъчно основание да влезете напр. в Crown Liquor Saloon и да се затоплите с подправен коктейл от джин.

Ако пътувате с кола, трябва да видите впечатляващия археологически обект на Beaghmore Stone Circles. Или да посетите дестилерията Old Bushmills, легендарна за производство на уиски в Северна Ирландия, да се разходите под Тъмните плетове – преплетени букови дървета, “прегърнали” пътя.

Толкова за днес. А утре ще ви разкажем за още места, подходящи за есенни пътешествия.

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More