fbpx

Турист мина с Мазерати по Piazza Di Spagna

Това е нещо, което римляните не правят.

Мъж от Саудитска Арабия минал с наетото от него Мазерати по известните Испански стълби (Piazza di Spagna) в Рим и е обвинен в престъпление, съобщи CNN.

Според италианската информационна агенция ANSA, няколко от 300-годишните стълбища са били повредени от безразсъдното шофиране на 37-годишен мъж късно вечерта във вторник.

Полицията открила мъжа през наетото превозно средство, според CNN. Той е бил арестуван в петък на летището в Милано, докато връщал колата.

Мъжът е обвинен за сериозно увреждане на културно наследство и паметници.

Той заявил пред властите, че просто е завил в грешна посока и се е озовал на стълбите, съобщават италианските медии. Видеозапис за наблюдение е заснел как луксозната кола спира на около половината път по стълбите.

Испанските стъпала са сред атракциите на италианската стоилица и се използват ежедневно от туристи и римляни, но не са предназначени за автомобили. Преди няколко години беше завършен голям проект за реставрация на стълбището, което носи името си от испанско посолство на върха му.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More