fbpx

Турист мина с Мазерати по Piazza Di Spagna

Това е нещо, което римляните не правят.

Мъж от Саудитска Арабия минал с наетото от него Мазерати по известните Испански стълби (Piazza di Spagna) в Рим и е обвинен в престъпление, съобщи CNN.

Според италианската информационна агенция ANSA, няколко от 300-годишните стълбища са били повредени от безразсъдното шофиране на 37-годишен мъж късно вечерта във вторник.

Полицията открила мъжа през наетото превозно средство, според CNN. Той е бил арестуван в петък на летището в Милано, докато връщал колата.

Мъжът е обвинен за сериозно увреждане на културно наследство и паметници.

Той заявил пред властите, че просто е завил в грешна посока и се е озовал на стълбите, съобщават италианските медии. Видеозапис за наблюдение е заснел как луксозната кола спира на около половината път по стълбите.

Испанските стъпала са сред атракциите на италианската стоилица и се използват ежедневно от туристи и римляни, но не са предназначени за автомобили. Преди няколко години беше завършен голям проект за реставрация на стълбището, което носи името си от испанско посолство на върха му.

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече