fbpx

“Фантастични приятели” – пътешественическа поредица с близнаците Фелпс

Джеймс и Оливър Фелпс – известни още като палавите близнаци Уизли от Хари Потър са водещите на документалната пътешественическа поредица „Фантастични приятели“, която имаше своята премиера у нас вчера, 9 юли. Шестте епизода ще бъдат достъпни по един в поредни съботи и ще ни пренесат във вълшебните дестинации Санта Лусия, Исландия, Дубай, Полша, Австрия и Ирландия, които ще видим през очите на Джеймс и Оливър и техните домакини.

Продукцията на компанията Dash Pictures „Фантастични приятели“ комбинира приключенски дестинации, предизвикателства и празнуване на приятелството. Продуциран и режисиран от номинирания за Еми режисьор Даниел Шарп (Викингите: Възход и падение; Технически катастрофи; Топ Гиър Америка), всеки епизод показва близнаците Фелпс да пътуват до дестинация, за да се срещнат с един от известните си приятели, които поема ролята на техен екскурзовод. Актьорският състав включва познатите ни от „Хари Потър“ Евана Линч (Луна Лавгуд), Бони Райт (Джини Уизли) и Люк Йънгблъд (Лий Джордан), както и Мейзи Уилямс от „Игра на тронове“, Софи Скелтън от „Чужденец“ и Хейли Джоел Осмънт от „Шестото чувство“. Действието ни разхожда от Исландия до Ирландия, от Санта  Лусия до Дубай, а докато близнаците разширяват хоризонтите си и изследват нови територии, взимат участие  в поредица от предизвикателства.

 „Беше страхотно да мога да пътувам отново и да създадем тази забавна, дръзка и иновативна поредица. Работата с Джеймс и Оливър е истинско удоволствие, именно защото те имат много по-обхватно участие от това да са само пред камера. Като ко-продуценти и технически ръководители до главни ‚виновници‘ за гостите ни по епизоди, заедно вървяхме напред в този проект.“ – споделя продуцента и режисьор Даниел Шарп.

Различните локации поставят гост-звездата в ролята на екскурзовод, който споделя със зрителите и красотата и предизвикателствата на своето родно място. Всеки епизод е пълен с предизвикателства, състезания, премерен риск и най-вече с топлина и приятелство.

„Фантастични приятели“ е продукция на Dash Pictures. Изпълнителни продуценти са братята Джеймс Фелпс и Оливър Фелпс, заедно Мартин Бленкоу и Даниел Шарп. HBO Max има ексклузивни права за разпространение на териториите на Warner Bros Discovery в Европа. В момента студиото е в подготовка на втори сезон на поредицата, като обмисля една от дестинациите да бъде България.

пътешествия любопитно

Бегликташ, българският Стоунхендж – тайни и мистерии

Само на 3 км. североизточно от Приморско, върху хребета на Маслен нос или там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито и мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. То се явява най-големия отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие, който става известен на науката чак през 2003 г.. Бегликташ /превод от турски – […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Жеги в Европа! А в Африка карат ски – в Лесото

Докато милиони в цяла Европа се потят през лято с рекордни горещини, други в Африка карат ски. Но не се притеснявайте! Това не е още един знак за изменението на климата, а по-скоро очарователна аномалия на Лесото, малко планинско кралство, изцяло заобиколено от Южна Африка. Лесото има eдна малко странна географска претенция за слава: това […]

прочетете повече
пътешествия изкуство любопитно

Какви “Видения от древността” се крият из непознатата българска природа?

Журналистът и пътешественик Николай Н. Нинов, познат с изданията „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, се завръща в книжарниците с  „Видения от древността. Ескизи от мистична България“ –  четвъртата книга от своята поредица с пътеписи, разкриваща някои от най-мистичните кътчета […]

прочетете повече