fbpx

“Фантастични приятели” – пътешественическа поредица с близнаците Фелпс

Джеймс и Оливър Фелпс – известни още като палавите близнаци Уизли от Хари Потър са водещите на документалната пътешественическа поредица „Фантастични приятели“, която имаше своята премиера у нас вчера, 9 юли. Шестте епизода ще бъдат достъпни по един в поредни съботи и ще ни пренесат във вълшебните дестинации Санта Лусия, Исландия, Дубай, Полша, Австрия и Ирландия, които ще видим през очите на Джеймс и Оливър и техните домакини.

Продукцията на компанията Dash Pictures „Фантастични приятели“ комбинира приключенски дестинации, предизвикателства и празнуване на приятелството. Продуциран и режисиран от номинирания за Еми режисьор Даниел Шарп (Викингите: Възход и падение; Технически катастрофи; Топ Гиър Америка), всеки епизод показва близнаците Фелпс да пътуват до дестинация, за да се срещнат с един от известните си приятели, които поема ролята на техен екскурзовод. Актьорският състав включва познатите ни от „Хари Потър“ Евана Линч (Луна Лавгуд), Бони Райт (Джини Уизли) и Люк Йънгблъд (Лий Джордан), както и Мейзи Уилямс от „Игра на тронове“, Софи Скелтън от „Чужденец“ и Хейли Джоел Осмънт от „Шестото чувство“. Действието ни разхожда от Исландия до Ирландия, от Санта  Лусия до Дубай, а докато близнаците разширяват хоризонтите си и изследват нови територии, взимат участие  в поредица от предизвикателства.

 „Беше страхотно да мога да пътувам отново и да създадем тази забавна, дръзка и иновативна поредица. Работата с Джеймс и Оливър е истинско удоволствие, именно защото те имат много по-обхватно участие от това да са само пред камера. Като ко-продуценти и технически ръководители до главни ‚виновници‘ за гостите ни по епизоди, заедно вървяхме напред в този проект.“ – споделя продуцента и режисьор Даниел Шарп.

Различните локации поставят гост-звездата в ролята на екскурзовод, който споделя със зрителите и красотата и предизвикателствата на своето родно място. Всеки епизод е пълен с предизвикателства, състезания, премерен риск и най-вече с топлина и приятелство.

„Фантастични приятели“ е продукция на Dash Pictures. Изпълнителни продуценти са братята Джеймс Фелпс и Оливър Фелпс, заедно Мартин Бленкоу и Даниел Шарп. HBO Max има ексклузивни права за разпространение на териториите на Warner Bros Discovery в Европа. В момента студиото е в подготовка на втори сезон на поредицата, като обмисля една от дестинациите да бъде България.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече