fbpx

Фестивали на Софийската опера и балет и през това лято

Всяко лято Софийската опера и балет работи на летните сцени, където се провеждат фестивалите „Опера в парка“ – Военна академия „Г. С. Раковски“, „Музи на водата“- езерото Панчарево, „Опера на върховете“-Белоградчишки скали и гостуване в Пловдив – Античен театър.

Фестивалът „Опера в парка“ се провежда за 13-та поредна година . Той започва на 25.06 и продължава до 31 юли. 

Началото му е  с операта „Вълшебната флейта“ от Волфганг Амадеус Моцарт ( 25.06, 31.07 ).

 Следват: 

Фестивал „Музи на водата“ се провежда от 8 юли до 4 септември 2022г., за трета поредна  година. Локация: Езеро Панчарево ( до Национална гребна база „Средец“, кв. „Панчарево“, бул. „Самоковско шосе“ 9 ).

Провежда се с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2022 и под патронажа на Кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на фестивала “ОПЕРА В ПАРКА”. 

В романтиката на летните вечери за жадувана духовна наслада, езерното огледало на Панчарево събира музите на изкуството!

Те ще стъпят на водата с вълшебството на своя талант.

На живо ще се удивлявате на вълшебните багри и сиянието на езерото с музиката, песните и танца на нашите истински музи на водата.

Езерото Панчарево е разположено  на 12 км южно от центъра на София, в посока Самоков и Боровец, между Витоша и Лозенска планина, при вливането на река Бистрица в Искър.

Седмият фестивал „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали се провежда сред красивата природа на Белоградчик.

Приятни летни фестивални емоции!

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече