fbpx

Фестивали на Софийската опера и балет и през това лято

Всяко лято Софийската опера и балет работи на летните сцени, където се провеждат фестивалите „Опера в парка“ – Военна академия „Г. С. Раковски“, „Музи на водата“- езерото Панчарево, „Опера на върховете“-Белоградчишки скали и гостуване в Пловдив – Античен театър.

Фестивалът „Опера в парка“ се провежда за 13-та поредна година . Той започва на 25.06 и продължава до 31 юли. 

Началото му е  с операта „Вълшебната флейта“ от Волфганг Амадеус Моцарт ( 25.06, 31.07 ).

 Следват: 

Фестивал „Музи на водата“ се провежда от 8 юли до 4 септември 2022г., за трета поредна  година. Локация: Езеро Панчарево ( до Национална гребна база „Средец“, кв. „Панчарево“, бул. „Самоковско шосе“ 9 ).

Провежда се с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2022 и под патронажа на Кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на фестивала “ОПЕРА В ПАРКА”. 

В романтиката на летните вечери за жадувана духовна наслада, езерното огледало на Панчарево събира музите на изкуството!

Те ще стъпят на водата с вълшебството на своя талант.

На живо ще се удивлявате на вълшебните багри и сиянието на езерото с музиката, песните и танца на нашите истински музи на водата.

Езерото Панчарево е разположено  на 12 км южно от центъра на София, в посока Самоков и Боровец, между Витоша и Лозенска планина, при вливането на река Бистрица в Искър.

Седмият фестивал „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали се провежда сред красивата природа на Белоградчик.

Приятни летни фестивални емоции!

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече