fbpx

Финалът на “Историята на прислужницата” Сезон 5 ни връща в началото на историята

SPOILER ALERT: “Историята на прислужницата” Сезон 5 приключи с повечето от главните герои на доста лошо място, но финалът всъщност напълно обръща историята към началото на Сезон 1. Въпреки че в Сезон 4 най-накрая Джун и Люк се събраха в Канада след години на раздяла, този щастлив край просто беше обречен, тъй като голяма част от местните жители вече симпатизира на Гилеад. Общественото възприятие за Гилеад се е променило толкова много, че канадците принуждават бежанци като Джун и Люк да бягат отново във финала на Сезон 5 на „Историята на прислужницата“.

В края на Сезон 5 американското правителство решава да изпрати гилеадските бежанци (включително Джун) на Хаваите, качвайки ги на влак, пътуващ към западна Канада. Въпреки че Джун успява да хване влака, Люк е арестуван на гарата за убийството на канадец, който няколко дни по-рано посегна на Джун. Така двойката беше разделена отново. Бягството на Джун, докато Люк е заловен в Сезон 5, обръща историята към началото на поредицата, когато Люк бяга от Гилеад, а Джун и дъщеря им Хана бяха заловени от религиозно-сектантския режим.

През по-голямата част от сериала основната цел на Джун беше да избяга от Гилеад и да стигне до Канада. Тя имаше личен мотив – спасяването на дъщеря й Хана, но беше почти невъзможно да се измъкне жива от Гилеад. Джун най-накрая стигна до Канада в Сезон 4 и докато Сезон 5 бавно изграждаше геополитическите конфликти между Гилеад, Малката Америка и Канада, някои зрители смятаха, че тази линия ни лиши от някои герои и забави темпото на сюжета. Въпреки че и през Сезон 5 имаше междуличностни конфликти, като например опитът на Джун да убие Серена, беше необходимо нещо по-значимо, за да оправдае наличието на последния, 6-ти сезон на “Историята на прислужницата”, който предстои.

Историята не можеше да задържи Джун в Гилеад завинаги и сериалът загуби голяма част от напрежението си, когато тя стигна до Канада и се събра отново с Люк. Опитвайки се да създаде нов междуличностен конфликт, сериалът не би могъл да върне Джун обратно в гилеадски плен, тъй като това би обезсмислило предишните сезони. Така че единственият вариант беше да се обърне историята. Вместо пленник, Джун да се опитва да освободи Люк. Така краят на Сезон 5 поставя свободната Джун в ситуацията да се опитва да намери задържания Люк. Това връща напрежението от предишните сезони, като в същото време не предъвква стари истории.

Ще се съберат ли Джун и Люк в Сезон 6 на „Историята на прислужницата“?

Има много въпроси, на които Сезон 6 трябва да даде отговори, тъй като това ще е последният сезон на сериала. Ясно, че сега най-важната грижа на Джун ще бъде намирането на Люк. Това ще наложи тя отново да се изправи срещу авторитарното правителство, тъй като Гилеад придобива все по-голяма власт над Канада – с всеки изминал ден. В Сезон 5 Джун и Люк говориха за това, че дори разделени, винаги успяват да се намерят. Което означава, че има някаква надежда двамата да се съберат отново. Шоуто обаче не се слави с щастливи развръзки, така че е възможно Джун и Люк никога повече да не се видят в „Историята на прислужницата“ Сезон 6. Но всичко предстои. А и все пак – една от основните интъриги в сюжета – ще бъде ли спасена Хана, трябва да намери някаква развръзка. Така че зрителите могат само да предполагат какво ще се случи и да очакват новите епизоди.

по материали от чуждестранния печат

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече