fbpx

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време да предложи богата комбинация от събития, способни да ангажират всички възрастови – и не само с карнавалните венециански маски – за местните жители и за множеството туристи.

Венецианският карнавал 2023 се популяризира от Община Венеция и се организира от участващия Vela Spa и отново вижда подписването на артистичния директор и сценограф на Teatro La Fenice, Масимо Чекето.

Между 4 и 5 февруари ще започне уличното шоу на Венецианския карнавал, поредица от представления, по основните улици на Венеция и по площадите на Местре, където уличното изкуство ще триумфира с изложби на актьори, жонгльори, магове и илюзионисти.

Представленията на Carnival Street Show ще се повторят след това в събота, 11-ти и неделя, 12-ти февруари и през „дебелата“ седмица, която продължава от четвъртък, 16-ти до вторник, 21-ви февруари.

Кампанията „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“ включва също завръщането на легендарните паради на каруци в най-добрата карнавална традиция.

За повече информация относно датите на карнавала и отделните събития можете да посетите официалния уебсайт.

пътешествия любопитно настаняване

Посетете впечатляващия замък Чоха

Ако търсите невероятно място за почивка в средновековен стил, намерихте – замъка Чоха в Полша. Тази зашеметяваща крепост е кацнала на върха на хълм с изглед към село Чоха и езерото под него, а нейните кули и стени със сигурност ще спрат дъха ви. Замъкът е отворен за обществеността, така можете да го посетите и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Нова книга за Левски търси истината: Конспирации, издайници, пари

Два въпроса висят със страшна сила в нашата история: „Кой предаде Левски?“ и „Кой уби Ботев?“.  Тези въпроси, дали тласък на дълголетни полемики, и днес продължават да тревожат историческата ни памет.  На 17 февруари Искрен Красимиров ще ни предложи още едно интригуващо и отлично аргументирано четиво, което се включва  в дебата за историческата съдба на националните ни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Още веднъж: Венеция е най-романтичният град на света

Ново проучване на голям международен туристически портал поставя за пореден път Венеция на първо място сред най-романтичните градове в света. Лъкатушещите водни пътища и цветните пиаци правят този италиански град очевидно най-романтичното място в света. Затова обиколете каналите с водно такси или се понесете по водата бавно с типична гондола, тръгвайки от Моста на въздишките. […]

прочетете повече