fbpx

Хотел ни кани да спим сред… вълци

Да отида или да не отида? Копнеем за чист въздух и смяна на обстановката, но имаме резерви. Ако обмисляте пътуване, имайте предвид, че заведенията, представени в хотел Intel, са въвели протоколи за физическо дистанциране и санитарни условия. Някои съоръжения може да бъдат затворени временно или ограничено.

Може би знаете за Парк Омега, в покрайнините на Монтебело. Това е възхитителен парк за диви животни и център за канадска история и природни изследвания.

Имате избор – гостите могат да останат за една нощ в няколко вида селски места за настаняване – тийпи, глемпинг палатки, каюти или дори къща на кокили. Но забележителните атракции сред възможностите за нощувка на Парк Омега са местата за настаняване на вълци, шест луксозни нови жилища от дървени трупи с всичко необходимо за удобен селски живот.

Има само една уловка: съседите са малко страшни.

Виждате ли, всяка от тези квартири има стъклена фасада, която гледа към местообитанието на Парк Омега за вълци, така че свирепо изглеждащите кучешки зъби са непосредтвено пред прозорците, за да видят какво се готви вътре. Но така гостите могат да наблюдават взаимодействието между вълците отблизо.

Това е забавно, увлекателно и се смята, че за уникално изживявне в Северна Америка (макар че подобен хотел сред вълци има и в Норвегия).

„Вълците рядко се виждат от хората“, разказва служители по грижа за животните в Парк Омега. – „Предпочитат силно залесени райони, където могат да ловуват на глутници и да защитават територията си.

Те имат жестока репутация, но вълкът е легендарен вид, който заслужава да бъде изучен, а новата секция за настаняване на Парк Омега предоставя чудесна възможност да ги наблюдаваме.

Изживяванията в парка:

Oмега е пълно изживяване в духа на канадските традиции, гостите могат да останат за една нощ и да се насладят на разходки сред природата, демонстрации на животни и исторически развлечения като Пътеката на първите нации, Старата ферма и Селото на пионерите.

Най-известното предложение на парка е 15-километровото автомобилно сафари през няколко северни екосистеми – ливади, езера, планини и гори – наблюдавайки стада от диви животни в Канада в техните естествени местообитания.

Вълци, койоти, лисици и мечки са зад огради, но големи, нежни същества като лосове, елени и алпийски козирози се разхождат свободно и често чакат търпеливо на различни кръстовища посетителите да предложат моркови през прозорците на колите. Това е прекрасно изживяване и е привилегирован контакт с живота на животните.

„Много от животните бяха самотни, когато преди 2 години затворихме за три месеца“, разказват пт парка. -„Елсовете и елените стояха до предните порти и чакаха нашите гости да пристигнат.“

Паркът Омега е един от приблизително 30-те членове на акредитираните зоологически градини и аквариуми на Канада (CAZA), които издават строги указания за грижа за животните.

Жилище за вълци

Новите жилища за вълци са група от каюти, които се връщат към заграждението за вълци на Парк Омега, така че гостите и животните споделят пространство – разделени от стъклени стени. Каютите са идеални за семейни бягства, с много пространство, големи прозорци и катедрални тавани. Стените от черен бор и здравите дървени мебели създават уют, а вътрешните дворове са идеални за живот на открито. Баните са модерни, а кухните са оборудвани с екстри като кафемашини.

Тези специални места за настаняване се предлагат в три размера. Двете вълчи каюти са в стил студио, с кухненски бокс и две легла за до четирима души, всички в едно пространство. Двете хижи за вълци и двете по-големи хижи за вълци могат да поемат до шест и имат напълно оборудвани кухни.

Гостите носят собствена храна и напитки. Парк Омега има ресторанти, но проверете, преди да тръгнете.

Château Montebello

Ако изобщо не сте в настроение да готвите, паркът е на около четири километра от друго отлично изживяване – храната в Château Montebello. Гранд хотелът от дървени къщи в сърцето на грандиозен провинциален курорт наскоро отвори отново клубното заведение за пържоли Aux Chantignoles (обяд петък-събота, бар и вечеря всяка вечер), живописната тераса Le Riverain (бар и обяд всеки ден) и известното барбекю през уикенда и празниците (петък-събота вечер). Монтебело е на 90 минути с кола от Монреал.

Но да се върнем пак за малко на вълците. През зимата в Парк Омега може да бъде особено романтично изживяване:

Как да стигнем:
Парк Омега
тел. +1-819-423-5487
site: parcomega.ca
адрес: 399 Route 323 N., Монтебело.
Отворен целогодишно. Билетите трябва да бъдат закупени онлайн.

истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Съчетание от минерална и морска вода в Sunny Day Resort

С уникалното съчетание на морска и минерална вода, разположен на площ от 106 декара сред величествен парк с богата иглолистна и широколистна растителност, вековни дървета, чисти и златисти пясъци, SUNNY DAY RESORT е сред претендентите за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. […]

прочетете повече