fbpx

Часът на Земята – с Арт ателие пред Народния театър

На 26 март от 10:00 – 18:000 ч. в градинката пред Народния театър в София, Център АЛОС ще проведе открито ателие за мозайки от цветни капачки „МозайКАП“. Арт инсталацията ще бъде под формата на Земята и е посветена на Международната екологична инициатива „Часът на Земята“, организирана от природозащитната организация WWF.

За 15-та поредна година България се включва в отбелязване на Международната инициатива „Часът на Земята“. В над сто държави, милиони хора по света ще изгасят осветлението по домовете си между 20:30 и 21:00 ч. на 26 март, събота.

Център АЛОС ще участва за втори път със своите творчески ателиета в отбелязването на най-големия празник на Планетата. Пандата на WWF и творците от АЛОС ви очакват пред Народния театър.Тази година ви канят като съавтори на арт мозайка под формата на Земята. Всеки един посетил на ателието ще може да се включи в изработката на мозайката от над 4000 капачки. Капачките са закупени от „Капачки за бъдеще“ в подкрепа на каузата за набавяне на средства за планинска линейка. Всеки може да донесете събрани капачки, които да постави в мозайката.

Ателието е подходящо за всички възрасти – от деца над 2 години до техните баби и дядовци. Вход Свободен.

Водещи на ателието са екип на Център АЛОС: д-р Любен Кулелиев и Росица Маринова (Rossmarin). Помощници са ученици от столичната Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов“ и студенти от „Факултет по науки за образованието и изкуствата“ към СУ „Св. Кл. Охридски“.

Център АЛОС вече 19 години подкрепя млади автори в сферата на Визуалните изкуства, Театър и Литература. Ателието за мозайка от капачки „МозайКАП“ е част от музейната програма на АЛОС „Образование чрез изкуство“.

Ателието по повод „Часа на Земята“ се реализира с финансовата подкрепа на СП „Култура“ – 2022.

изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More