fbpx

Четвърта книга за скритите у нас “Видения от древността”

Готови ли сте за едно по-различно пътуване към сърцето на българската природа? 

Поемаме на шеметно приключение из непознатите кътчета на България с новата книга от журналиста, писател и търсач на неоткрити места Николай Н. Нинов – „Видения от древността. Ескизи от мистична България“, която следва познатите на читателите „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и„Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”.

Неподозирани мистични тайни от нашите земи ще разкрием на премиерата на изданието на 19 септември 2022 г. от 18:00 ч. в Greenwich Book Center заедно с журналиста Георги Тошев и пътешественика Георги Колев. Входът е свободен. 

„Видения от древността. Ескизи от мистична България“ е четвъртата книга от поредицата на Николай Н. Нинов, посветена на многообразието от скални образувания, мегалити и живи светилища, които разкриват дивата красота и древната мъдрост на България. 

Тази поредица е плод на повече от 70 000 км зад волана, 900 часа странстване отвъд пътеките и допир с магичната красота на над 555 обекта, останали извън картите и традиционните пътеводители. 

Воден от напътствията на местните, които среща по пътя си, и чиито истории са много по-важни от изминатите километри, Николай Н. Нинов събира поверия и легенди от най-различни краища на страната ни. И вдъхновява всеки пътешественик по душа и сърце да го последва! 

изкуство любопитно

Рок легендите Сигнал и Тангра с успешно турне

Успешно, емоционално и вълнуващо бе лятното мини турне на едни от най-обичаните рок групи: Тангра, Сигнал и Елит. Трите концерта в Бургас, Стара Загора и Пловдив бяха исторически, защото за пръв път бандите бяха заедно на една сцена. Хиляди бяха зрителите в Летните театри, които пяха на живо златните БГ хитове заедно със своите любимци. […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Михаела Филева с концерти в още 4 града

В последните топли дни на септември Михаела Филева ще пее на откритите сцени в Пловдив и Стара Загора. Турнето продължава през октомври в Смолян и Кърджали. Концертите са част от националното турне на талантливата певица, което успешно премина през Велико Търново, Русе и Варна това лято. Любимите хитове на младото поколение „По-добра от мен“, „Латино […]

прочетете повече