fbpx

Четвърта книга за скритите у нас “Видения от древността”

Готови ли сте за едно по-различно пътуване към сърцето на българската природа? 

Поемаме на шеметно приключение из непознатите кътчета на България с новата книга от журналиста, писател и търсач на неоткрити места Николай Н. Нинов – „Видения от древността. Ескизи от мистична България“, която следва познатите на читателите „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и„Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”.

Неподозирани мистични тайни от нашите земи ще разкрием на премиерата на изданието на 19 септември 2022 г. от 18:00 ч. в Greenwich Book Center заедно с журналиста Георги Тошев и пътешественика Георги Колев. Входът е свободен. 

„Видения от древността. Ескизи от мистична България“ е четвъртата книга от поредицата на Николай Н. Нинов, посветена на многообразието от скални образувания, мегалити и живи светилища, които разкриват дивата красота и древната мъдрост на България. 

Тази поредица е плод на повече от 70 000 км зад волана, 900 часа странстване отвъд пътеките и допир с магичната красота на над 555 обекта, останали извън картите и традиционните пътеводители. 

Воден от напътствията на местните, които среща по пътя си, и чиито истории са много по-важни от изминатите километри, Николай Н. Нинов събира поверия и легенди от най-различни краища на страната ни. И вдъхновява всеки пътешественик по душа и сърце да го последва! 

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече