fbpx

Човекът, който продаде кожата си

Почитателите на качественото кино през новата филмова седмица ще се насладят на драмата „Човекът, който продаде кожата си“.


Сам Али е млад, чувствителен и импулсивен сириец, който, за да избяга от войната, заминава за Ливан. За да може да пътува до Европа и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките модерни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в престижно произведение на изкуството, Сам ще открие, че решението му може да означава всичко друго, но не и свобода.
Филмът е вдъхновен от реален проект на белгийския художник Вим Делвоа, който рисува гърба на татуиста Тим от Швейцария и „обектът“ е длъжен няколко пъти годишно да присъства гол в галерия. Продаден е за 150 000 евро, от които 50 000 са за Тим и след смъртта му кожата му ще се вземе като експонат.

„Човекът, който продаде кожата си“ е алегория за личната свобода в система, която не поддържа равноправието, и се занимава с по-широкото значение на темите в света.
В главните роли влизат Коен Де Боу, Моника Белучи и Яхия Махайни. Режисьор е Каутер Бен Хания. Тя е родена в Тунис. Учи кино в Тунис и Париж. Документалният ѝ филм „Имами в училище“ е показан премиерно на Международния фестивал за документално кино в Амстердам и е участвал в множество престижни кинофестивали. Първят ѝ игрален филм „Красавицата и кучетата“ участва на фестивала в Кан през 2017 година и е официалното предложение на Тунис за награда „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

източник: kratkite.com

пътешествия истории от кухнята любопитно

10 от най-добрите ресторанти в Мумбай, Индия

1 част Мумбай – градът на мечтите. Известен с това, че е средище на звездите на Боливуд, градът е и рай за любителите на храната. От старинни ирански кафенета до някои от най-добрите ресторанти в света, Мумбай има всичко. Можете да намерите всичко от традиционна персийска кухня до по-континентална и международна. Ето 20 от най-добрите […]

Read More
изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

С голям концерт на Оркестъра на замъка Шьонбрун пред храм-паметник „Александър Невски“ започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус. През 2025 година в тях ще се включат събития в Ню Йорк, Париж и – разбира се – Виена, родното място на големия композитор. „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“ ще […]

Read More