fbpx

Човекът, който продаде кожата си

Почитателите на качественото кино през новата филмова седмица ще се насладят на драмата „Човекът, който продаде кожата си“.


Сам Али е млад, чувствителен и импулсивен сириец, който, за да избяга от войната, заминава за Ливан. За да може да пътува до Европа и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките модерни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в престижно произведение на изкуството, Сам ще открие, че решението му може да означава всичко друго, но не и свобода.
Филмът е вдъхновен от реален проект на белгийския художник Вим Делвоа, който рисува гърба на татуиста Тим от Швейцария и „обектът“ е длъжен няколко пъти годишно да присъства гол в галерия. Продаден е за 150 000 евро, от които 50 000 са за Тим и след смъртта му кожата му ще се вземе като експонат.

„Човекът, който продаде кожата си“ е алегория за личната свобода в система, която не поддържа равноправието, и се занимава с по-широкото значение на темите в света.
В главните роли влизат Коен Де Боу, Моника Белучи и Яхия Махайни. Режисьор е Каутер Бен Хания. Тя е родена в Тунис. Учи кино в Тунис и Париж. Документалният ѝ филм „Имами в училище“ е показан премиерно на Международния фестивал за документално кино в Амстердам и е участвал в множество престижни кинофестивали. Първят ѝ игрален филм „Красавицата и кучетата“ участва на фестивала в Кан през 2017 година и е официалното предложение на Тунис за награда „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм.

източник: kratkite.com

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече