fbpx

„Чудесна неделя за Creve Coeur“ в Народния театър 

Чудесна неделя за Creve Coeur“ от Тенеси Уилямс е 1104-та премиера на Народен театър „Иван Вазов“.

На Камерна сцена проф. Здравко Митков поставя тази не много позната на българската публика пиеса на несъмнено един от най-значителните драматурзи на ХХ век. – Тенеси Уилямс. 

Великолепните актриси Параскева Джукелова ,Албена Колева, Ева Тепавичарова, София Бобчева и Ева Данаилова влизат в образите на очарователните и ексцентрични героини в тази едновременно забавна и тъжно-романтична история за това колко хубаво е да си направиш пикник край езерото в една жарка юлска неделя.

Един от безспорните познавачи на театралния свят наТенеси Уилямс, Здравко Митков, прави прецизен и вълнуващ прочит на „Чудесна неделя за Creve Coeur“ – написана след огромния световен успех на пиеси като „Трамвай Желание“, „Стъклената менажерия“, „Котка върху горещ ламаринен покрив“, „Татуираната роза, „Царството земно“.

„За мен потъването в чувствено-ироничния свят на Тенеси Уилямс винаги е рисковано творческо приключение. Въпреки ясните ориентири, винаги има опасност вълната да те захвърли на непознат бряг. Въпреки натрупания опит, всеки път внимателно и дори плахо открехвам вратата към Уилямсовия лабиринт – тази алхимия от страдание, ирония, жизнелюбие и понякога мрачен хумор. Но усилието си заслужава – заради преминаването през портала на един зашеметяващ талант“, убеден е Здравко Митков.

В екипа на спектакъла ярко съучастват сценографията и костюмите на Петър Митев и музикалната картина, създадена от режисьора.

Премиерните дати са 4 и 5 май. „Чудесна неделя за Creve Coeur” ще се играе и на 15, 18, и 26 май, също и на 3, 10, 19 юни.

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече