fbpx

Шофирайте през есента по живописните пътища на Тоскана

Тоскана е един от най-важните италиански региони заради своето историческо, художествено, икономическо и културно наследство. Намира се в Централна Италия, има  брегова ивица на Лигурско море – от Карара до Пьомбино и на Тиренско море – от Пьомбино до границата с Лацио. Регионалната столица е Флоренция, която е най-големият град и най-важен исторически, художествен и икономическо-административен център. Пътищата на Тоскана са много красиви през всеки сезон. Но сега ще тръгнем по някои от тях в есeнните месеци.

Долината на Орсия или Вал Д’Орсия е сред най-живописни райони в Тоскана. Намира се на юг от Сиена, известен със своите класически пейзажи, украсили много пощенски картички. Тук можете да видите може би най-идиличната природа, която можете да си представите.

Меките хълмове, пшеничните полета, които през пролетта стават яркозелени, през лятото – наситено жълти, а и кипарисовите дървета на места правят гледката просто перфектна. Толкова перфектна, че е защитена от ЮНЕСКО. Ако успепете да се  откъснете от тези класиви гледки, направете следващата крачка.

От Сиена вземете SR2 до Вуонконвенто и притихналия град Сан Куирико д’Орча с прекрасната раннороманска църква. Оттам завийте наляво по SP146 към Пиенца и Монтепулчано, може би най -атрактивните градове на Долината на Орсия. Тук започва истинският спектакъл.

Спокойното шофиране по SP146 ще ви възнагради с някои от най-забележителните гледки в Долината на Орсия. Когато решите, спрете и се отдайте на фотографията. Има какво да снимате. Гледката става особено впечатляваща при залеза на слънцето, когато дърветата хвърлят сенки върху пейзажа, а отслабващите слънчеви лъчи оцветяват долината в различни нюанси на охра и розово.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 2 част

Днес продължаваме с втората част от нашия списък с припамливи италиански предложения за едно незабравимо лято, а и защо само едно… Помпей Италия е потънала в история – от красивите до внушаващите страхопочитание до нещата, които просто ТРЯБВА да видите – град Помпей е едно от тях. Унищожен от планината Везувий преди почти 2000 години, […]

прочетете повече