fbpx

Шофирайте през есента по живописните пътища на Тоскана

Тоскана е един от най-важните италиански региони заради своето историческо, художествено, икономическо и културно наследство. Намира се в Централна Италия, има  брегова ивица на Лигурско море – от Карара до Пьомбино и на Тиренско море – от Пьомбино до границата с Лацио. Регионалната столица е Флоренция, която е най-големият град и най-важен исторически, художествен и икономическо-административен център. Пътищата на Тоскана са много красиви през всеки сезон. Но сега ще тръгнем по някои от тях в есeнните месеци.

Долината на Орсия или Вал Д’Орсия е сред най-живописни райони в Тоскана. Намира се на юг от Сиена, известен със своите класически пейзажи, украсили много пощенски картички. Тук можете да видите може би най-идиличната природа, която можете да си представите.

Меките хълмове, пшеничните полета, които през пролетта стават яркозелени, през лятото – наситено жълти, а и кипарисовите дървета на места правят гледката просто перфектна. Толкова перфектна, че е защитена от ЮНЕСКО. Ако успепете да се  откъснете от тези класиви гледки, направете следващата крачка.

От Сиена вземете SR2 до Вуонконвенто и притихналия град Сан Куирико д’Орча с прекрасната раннороманска църква. Оттам завийте наляво по SP146 към Пиенца и Монтепулчано, може би най -атрактивните градове на Долината на Орсия. Тук започва истинският спектакъл.

Спокойното шофиране по SP146 ще ви възнагради с някои от най-забележителните гледки в Долината на Орсия. Когато решите, спрете и се отдайте на фотографията. Има какво да снимате. Гледката става особено впечатляваща при залеза на слънцето, когато дърветата хвърлят сенки върху пейзажа, а отслабващите слънчеви лъчи оцветяват долината в различни нюанси на охра и розово.

пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече