fbpx

Ще има още поне два сезона на Squid Game

 Хуанг Донг-хюк – човекът, който стои зад глобалния феномен Squid Game, разкри през седмицата, че историята с тази страховита игра не е приключила.

„Разговарям с Netflix за втори сезон, както и за трети. Скоро ще стигнем до резултат”, заяви Хуанг в интервю за корейския телевизионен оператор KBS. Това е първият път, когато режисьорът признава, че сериалът може да продължи след втория сезон, след като потвърди по-рано през декември, че е подписал договор с Netflix да продуцира следващата част от шоуто.

Очакванията са, че вторият сезон ще се фокусира повече върху историята на Seong Gi-hun, изигран от актьора Lee Jung-jae. Това е героят, който спечели състезанието на живот или смърт и взе награда от 45,6 милиарда в края на първия сезон.

След пускането на Squid Game на 17 септември, той за кратко време се превърна в сериал номер едно със стриймване в над 90 страни и е най-гледаното съдържание на Netflix за всички времена, с общо 1,65 милиарда часа стрийминг в първите четири седмици от старта му. Той е и първото неанглоезично шоу, което получи номинация за наградата Critics Choice Award за най-добър драматичен сериал.

В интервю за Vanity Fair, публикувано тази седмица, Хуанг каза, че е напълно поразен от резултата на сериала, върху който бил започна да работи още преди 12 години. „Бях бомбардиран с искания за срещи от толкова много играчи в индустрията, включително агенти, мениджмънт и адвокати“, казва той. „Трябваше да преминавам през пет до шест срещи на ден, защото имаше толкова много хора, които искаха да се видят с мен.“ Хуанг отбеляза обаче, че макар че е започнал да пише шоуто преди повече от десетилетие, „то е по-актуално от преди“, позовавайки се на темите на Squid Game, насочени към бруталността на капитализма и масовото неравенство, които продължаващата пандемия само изостри. Сериалът „има безвремие, което наистина надхвърля времето и мястото, когато става въпрос за темата“, коментира Хуанг Донг-хюк.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Да идем на кино: “Баншите от Инишерин”, с 9 номинации за Оскар

Американската академия за театрално и филмово изкуство обяви номинациите за наградата „Оскар“, които в началото на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от основните фаворите за спечелването на престижната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет важни категории, сред които за най-добър филм, режисура, оригинален сценарий, монтаж и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече