Ще има още поне два сезона на Squid Game

 Хуанг Донг-хюк – човекът, който стои зад глобалния феномен Squid Game, разкри през седмицата, че историята с тази страховита игра не е приключила.

„Разговарям с Netflix за втори сезон, както и за трети. Скоро ще стигнем до резултат”, заяви Хуанг в интервю за корейския телевизионен оператор KBS. Това е първият път, когато режисьорът признава, че сериалът може да продължи след втория сезон, след като потвърди по-рано през декември, че е подписал договор с Netflix да продуцира следващата част от шоуто.

Очакванията са, че вторият сезон ще се фокусира повече върху историята на Seong Gi-hun, изигран от актьора Lee Jung-jae. Това е героят, който спечели състезанието на живот или смърт и взе награда от 45,6 милиарда в края на първия сезон.

След пускането на Squid Game на 17 септември, той за кратко време се превърна в сериал номер едно със стриймване в над 90 страни и е най-гледаното съдържание на Netflix за всички времена, с общо 1,65 милиарда часа стрийминг в първите четири седмици от старта му. Той е и първото неанглоезично шоу, което получи номинация за наградата Critics Choice Award за най-добър драматичен сериал.

В интервю за Vanity Fair, публикувано тази седмица, Хуанг каза, че е напълно поразен от резултата на сериала, върху който бил започна да работи още преди 12 години. „Бях бомбардиран с искания за срещи от толкова много играчи в индустрията, включително агенти, мениджмънт и адвокати“, казва той. „Трябваше да преминавам през пет до шест срещи на ден, защото имаше толкова много хора, които искаха да се видят с мен.“ Хуанг отбеляза обаче, че макар че е започнал да пише шоуто преди повече от десетилетие, „то е по-актуално от преди“, позовавайки се на темите на Squid Game, насочени към бруталността на капитализма и масовото неравенство, които продължаващата пандемия само изостри. Сериалът „има безвремие, което наистина надхвърля времето и мястото, когато става въпрос за темата“, коментира Хуанг Донг-хюк.

изкуство любопитно

„Петя на моята Петя“ тръгва по кината

Дългоочакваният филм „Петя на моята Петя“ ще излезе във всички кина в страната на 21 януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? В центъра на историята са две момичета – едната дръзка и модерна, а […]

Read More
пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
изкуство

Софийската филхармония празнува рождения ден на Моцарт

На 27 януари – рождения ден на Волфганг Амадеус Моцарт, празуваме гения в компанията на виртуозния пианист Георги Черкин и най-известния румънски маестро Кристиан Мандеал. Програмата на вечерта включва някои от най-популярните Моцартови творби:  Увертюра към операта “Отвличане от сарая”, Концерт за пиано и оркестър №21  и Симфония №35 „Хафнер“. Винаги чакан с нетърпение от […]

Read More