fbpx

Ще има още поне два сезона на Squid Game

 Хуанг Донг-хюк – човекът, който стои зад глобалния феномен Squid Game, разкри през седмицата, че историята с тази страховита игра не е приключила.

„Разговарям с Netflix за втори сезон, както и за трети. Скоро ще стигнем до резултат”, заяви Хуанг в интервю за корейския телевизионен оператор KBS. Това е първият път, когато режисьорът признава, че сериалът може да продължи след втория сезон, след като потвърди по-рано през декември, че е подписал договор с Netflix да продуцира следващата част от шоуто.

Очакванията са, че вторият сезон ще се фокусира повече върху историята на Seong Gi-hun, изигран от актьора Lee Jung-jae. Това е героят, който спечели състезанието на живот или смърт и взе награда от 45,6 милиарда в края на първия сезон.

След пускането на Squid Game на 17 септември, той за кратко време се превърна в сериал номер едно със стриймване в над 90 страни и е най-гледаното съдържание на Netflix за всички времена, с общо 1,65 милиарда часа стрийминг в първите четири седмици от старта му. Той е и първото неанглоезично шоу, което получи номинация за наградата Critics Choice Award за най-добър драматичен сериал.

В интервю за Vanity Fair, публикувано тази седмица, Хуанг каза, че е напълно поразен от резултата на сериала, върху който бил започна да работи още преди 12 години. „Бях бомбардиран с искания за срещи от толкова много играчи в индустрията, включително агенти, мениджмънт и адвокати“, казва той. „Трябваше да преминавам през пет до шест срещи на ден, защото имаше толкова много хора, които искаха да се видят с мен.“ Хуанг отбеляза обаче, че макар че е започнал да пише шоуто преди повече от десетилетие, „то е по-актуално от преди“, позовавайки се на темите на Squid Game, насочени към бруталността на капитализма и масовото неравенство, които продължаващата пандемия само изостри. Сериалът „има безвремие, което наистина надхвърля времето и мястото, когато става въпрос за темата“, коментира Хуанг Донг-хюк.

изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More
пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More