fbpx

Луксозни вили – социално дистанциране със стил

Войната в Украйна измести темата за коронавируса и за мерките срещу разпространението му в световен мащаб. В много държави ограниченията паднаха, но все още е добра да сме внимателни в общуването и да спазваме социална дистанция. Затова туристичекси експертни предвиждат, че и през тази година щe се отдадаем на частни пътувания, избягвайки тълпите и предпочитайки изолирана ваканция.

Нуждата ни от пътуване е неутолима. Натрупването и задушаването на емоциите по време на изолация трябва да се освободи. Спазването на нормите за здраве и безопасност също е от първостепенно значение, затова е важно да се намери балансът между правилното дистанциране и свободното време. Идеалният начин да спазвате ограниченията и да имате заслужена почивка е да отседнете във вила или хижа.

Това се възраждат старите традиции за семейна почивка сред природата – буйнa, зелена растителност, ярко сини частни басейни или уютни планински хижи. Смяната на атмосферата и вдишването на свеж въздух ще съживи духа ни.

Насладете на малките семейни хотели

От Танзания до Индонезия, от водни спортове на девствени плажове до разходки сред вековни борови дървета – можете да изберете  някоя отдалечена дестинация, която е спокойна и създава усещане за домашен уют. И в същото време предлага райска природа.

Посетете  Азия: празник на културата и лукса

Насладете се на автентичните места в Азия за лукс, далече от суетата на големите гардове. Докоснете се до Ориента, до блясъка на Близкия изток – Азия е смесица от култури, предлагащи различно очароание. От вдъхновените от дзен планини на Ченгду до ослепителните пясъчни дюни на бедуините, изживейте магията на континента, като отседнете в най-впечатляващите  луксозни хотели.

Зелената страна на пустинята

От устойчивост до усилия за опазване на природата, най-екологичните хижи в Близкия изток гарантират чудесен престой. Отвъд подвижните пустинни дюни и бляскавите молове, Близкият изток е дом на множество екологични курорти. Независимо дали имате нужда от малко бягство от града или искате напълно да се откъснете в оазис на спокойствието за по-дълго време, има луксозни хижи, които ще ви посрещнaт.

Най-добрите вили за това лято

С уникални локации и прекрасни гледки, всички тези вили са уютни и луксозни. Хижи, кацнали на зелен планински склон, замъци, разположени на ръба на средиземноморска скала, очарователни крайбрежни колиби – това са едни от най-добрите дестинации, сякаш  излезли направо от мечтите ни. Когато вратите се отварят, се пренасяме в един цял нов свят на лукс. Вдишайте малко причудливост с разпръснатите естествени фонове и се насладете на магията и модерността зад стените на тези извънземни вили.

Островни курорти насред океана

Открийте някои от най-примамливите островни курорти в света, като самотни острови насред океана.

Опазване на костенурките, на морските бозайници и коралите – ексклузивните островни курорти се отличават с грижата за океаните. Отидете до тези вълшебни изолирани места, за да видите кaк един различен свят оживява насред вълните.

изкуство любопитно

Нощ по звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

Най-мащабното събитие това лято в София ще се състои на 8 август от 20:30 ч. пред храм-паметник “Св. Александър Невски” с участието на световноизвестния оркестър на замъка Шьонбрун – Щраус галавечер „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“. Проектът „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“ се реализира с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните […]

Read More
изкуство любопитно

Мюзикълът “Оркестър без име” с премиера в Пловдив на 1 август

Мюзикълът, без който не можем – “Оркестър без име”, ще бъде представен на сцената на Античния театър в Пловдив 40 години след като култовият филм излиза на екран. Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще го изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката […]

Read More
любопитно изкуство

“Черният телефон”: никога не говори с непознати

Телефонът е изключен. И звъни.  Режисьорът Скот Дерикъсн (Дяволът в Емили Роуз, Sinister, Доктор Стрейндж) се завръща към творческите си корени с хорър-трилър “Черният телефон”, продуциран от превърналите се в еталон за жанра Blumhouse.  Фини Шоу е срамежливо, но интелигентно 13-годишно момче, което е отвлечено от садистичен убиец, който го заключва в звукоизолирано подземие. В пропитото с кръвта на множество деца помещение се […]

Read More