fbpx

Луксозни вили – социално дистанциране със стил

Войната в Украйна измести темата за коронавируса и за мерките срещу разпространението му в световен мащаб. В много държави ограниченията паднаха, но все още е добра да сме внимателни в общуването и да спазваме социална дистанция. Затова туристичекси експертни предвиждат, че и през тази година щe се отдадаем на частни пътувания, избягвайки тълпите и предпочитайки изолирана ваканция.

Нуждата ни от пътуване е неутолима. Натрупването и задушаването на емоциите по време на изолация трябва да се освободи. Спазването на нормите за здраве и безопасност също е от първостепенно значение, затова е важно да се намери балансът между правилното дистанциране и свободното време. Идеалният начин да спазвате ограниченията и да имате заслужена почивка е да отседнете във вила или хижа.

Това се възраждат старите традиции за семейна почивка сред природата – буйнa, зелена растителност, ярко сини частни басейни или уютни планински хижи. Смяната на атмосферата и вдишването на свеж въздух ще съживи духа ни.

Насладете на малките семейни хотели

От Танзания до Индонезия, от водни спортове на девствени плажове до разходки сред вековни борови дървета – можете да изберете  някоя отдалечена дестинация, която е спокойна и създава усещане за домашен уют. И в същото време предлага райска природа.

Посетете  Азия: празник на културата и лукса

Насладете се на автентичните места в Азия за лукс, далече от суетата на големите гардове. Докоснете се до Ориента, до блясъка на Близкия изток – Азия е смесица от култури, предлагащи различно очароание. От вдъхновените от дзен планини на Ченгду до ослепителните пясъчни дюни на бедуините, изживейте магията на континента, като отседнете в най-впечатляващите  луксозни хотели.

Зелената страна на пустинята

От устойчивост до усилия за опазване на природата, най-екологичните хижи в Близкия изток гарантират чудесен престой. Отвъд подвижните пустинни дюни и бляскавите молове, Близкият изток е дом на множество екологични курорти. Независимо дали имате нужда от малко бягство от града или искате напълно да се откъснете в оазис на спокойствието за по-дълго време, има луксозни хижи, които ще ви посрещнaт.

Най-добрите вили за това лято

С уникални локации и прекрасни гледки, всички тези вили са уютни и луксозни. Хижи, кацнали на зелен планински склон, замъци, разположени на ръба на средиземноморска скала, очарователни крайбрежни колиби – това са едни от най-добрите дестинации, сякаш  излезли направо от мечтите ни. Когато вратите се отварят, се пренасяме в един цял нов свят на лукс. Вдишайте малко причудливост с разпръснатите естествени фонове и се насладете на магията и модерността зад стените на тези извънземни вили.

Островни курорти насред океана

Открийте някои от най-примамливите островни курорти в света, като самотни острови насред океана.

Опазване на костенурките, на морските бозайници и коралите – ексклузивните островни курорти се отличават с грижата за океаните. Отидете до тези вълшебни изолирани места, за да видите кaк един различен свят оживява насред вълните.

пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Обрат! Машината сменя майката като български кандидат за Оскар

Филмът на Мартин Макариев „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за 95-ите награди „Оскар“ за международен пълнометражен филм, съобщава kratkite.com. Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия се събра отново, след като „Майка“ беше беше отстранен от Академията.  […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече