fbpx

Луксозни вили – социално дистанциране със стил

Войната в Украйна измести темата за коронавируса и за мерките срещу разпространението му в световен мащаб. В много държави ограниченията паднаха, но все още е добра да сме внимателни в общуването и да спазваме социална дистанция. Затова туристичекси експертни предвиждат, че и през тази година щe се отдадаем на частни пътувания, избягвайки тълпите и предпочитайки изолирана ваканция.

Нуждата ни от пътуване е неутолима. Натрупването и задушаването на емоциите по време на изолация трябва да се освободи. Спазването на нормите за здраве и безопасност също е от първостепенно значение, затова е важно да се намери балансът между правилното дистанциране и свободното време. Идеалният начин да спазвате ограниченията и да имате заслужена почивка е да отседнете във вила или хижа.

Това се възраждат старите традиции за семейна почивка сред природата – буйнa, зелена растителност, ярко сини частни басейни или уютни планински хижи. Смяната на атмосферата и вдишването на свеж въздух ще съживи духа ни.

Насладете на малките семейни хотели

От Танзания до Индонезия, от водни спортове на девствени плажове до разходки сред вековни борови дървета – можете да изберете  някоя отдалечена дестинация, която е спокойна и създава усещане за домашен уют. И в същото време предлага райска природа.

Посетете  Азия: празник на културата и лукса

Насладете се на автентичните места в Азия за лукс, далече от суетата на големите гардове. Докоснете се до Ориента, до блясъка на Близкия изток – Азия е смесица от култури, предлагащи различно очароание. От вдъхновените от дзен планини на Ченгду до ослепителните пясъчни дюни на бедуините, изживейте магията на континента, като отседнете в най-впечатляващите  луксозни хотели.

Зелената страна на пустинята

От устойчивост до усилия за опазване на природата, най-екологичните хижи в Близкия изток гарантират чудесен престой. Отвъд подвижните пустинни дюни и бляскавите молове, Близкият изток е дом на множество екологични курорти. Независимо дали имате нужда от малко бягство от града или искате напълно да се откъснете в оазис на спокойствието за по-дълго време, има луксозни хижи, които ще ви посрещнaт.

Най-добрите вили за това лято

С уникални локации и прекрасни гледки, всички тези вили са уютни и луксозни. Хижи, кацнали на зелен планински склон, замъци, разположени на ръба на средиземноморска скала, очарователни крайбрежни колиби – това са едни от най-добрите дестинации, сякаш  излезли направо от мечтите ни. Когато вратите се отварят, се пренасяме в един цял нов свят на лукс. Вдишайте малко причудливост с разпръснатите естествени фонове и се насладете на магията и модерността зад стените на тези извънземни вили.

Островни курорти насред океана

Открийте някои от най-примамливите островни курорти в света, като самотни острови насред океана.

Опазване на костенурките, на морските бозайници и коралите – ексклузивните островни курорти се отличават с грижата за океаните. Отидете до тези вълшебни изолирани места, за да видите кaк един различен свят оживява насред вълните.

пътешествия изкуство истории от кухнята любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 1 част

Дом на красиви села, легендарни плажове, невероятен нощен живот и непокътната природа – в Италия има достатъчно места, които да искате да посетите. И то не веднъж. Добавете безкраен запас от вкусна паста и пица и не е чудно, че Италия е толкова високо в списъка на всеки турист. Единственият проблем е да знаете откъде […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ирина Флорин посреща Свети Валентин с фенове

Ирина Флорин ще отпразнува най-романтичния ден в годината със специален концерт – “Goodnight Lovers”, с което ще направи и официална премиера на най-новия си албум “Greatest Hits” – компилация от най-големите ѝ хитове. Събитието ще се проведе в навечерието на Свети Валентин, 14-и февруари, в столичното арт пространство The Steps, а билети могат да бъдат закупени на място в деня […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

Открийте красивите острови Лофотен

Виждали ли сте невероятно красивите острови Лофотен – световно известни със своята дива и спираща дъха природа? Но хората, храната, изкуството и културата са тези, които карат туристите да искат да останат колкото се може по-дълго тук… Лофотенските острови са разположени над бурните води на Норвежко море, далеч над Арктическия кръг. Този рядък аванпост на […]

прочетете повече