fbpx

10 града в Европа, които са идеални за разходка пеша – 2 част

Продължаваме с представянето на ТОП 10-те града в Европа, които са идеални за разходка пеша. Вечер ви разказахме за първите пет. Ето ги и останалите:

Мюнхен, Германия

Октоберфест, бира и немски наденички. Трябва ли да кажем повече? Дори и да не посетите тази столица на бирата през есенните месеци, ще можете да разгледате всички най-добри части на града пеша. Дори може би ще превърнете пътуването си в пешеходна обиколка с храна. Споменахме ли гевреците? Определено ще искате да отделите време, за да видите част от зашеметяващата архитектура, която този исторически мегаполис може да предложи. От Wittelsbacher-Platz до Marienplatz и историческия център – има безброй много забележителности, които трябва да видите.

Париж, Франция

Някои биха казали, че разходката из Париж пеша е единственият начин наистина да бъдете едно цяло с парижаните. От културата до кроасаните, разходката по река Сена в края на деня, докато слънцето залязва над блестящата Айфелова кула – можем да ви гарантираме, че обикалянето из Париж е преживяване, което няма да забравите скоро. Освен това, като бонус, ако планирате времето си достатъчно добре, ще имате и минути за изискан шопинг, ако сте фенове на някои марки.

Брюж, Белгия

Този малък град в Белгия е изглежда като изваден от пощенска картичка, а добрата новина е, че е лесен за обхождане пеша. Кратка 30-минутна разходка от жп гарата ще ви отведе направо в града, където бързо ще бъдете пленени от живописните калдъръмени улици, фантастични  кафенета и водните канали, по които постоянно преминават лодки с туристи. Само архитектурата дори си заслужава да направите пътуването до този приказен белгийски град. След като сте се подготвили за деня, ви препоръчваме да си починете уморената глава в Hotel Heritage – Relais & Chateaux, например.

Севиля, Испания

Севиля и Испания – две неразривно свързани думи. Градът е идеален за ходене пеша.  Няма да ви стигне времето да се насладите на този красив град, да хапнете тапас и отпийте испанско вино.  За щастие, повечето от главните булеварди на градовете са пешеходни, което означава, че можете да прекарате толкова време, колкото искате, разхождайки се из Севиля, разглеждайки архитектурата и другите красиви гледки,  без да бързате за никъде.

Залцбург, Австрия

Ако отидете в Залцбург през летните месеци, ще попаднете директно на сцената на The Sound of Music. Няма по-добър начин да разгледате този оживен и романтичен град, освен като се разходите по улиците му с любим човек. Предлагаме също да отделите време за градините Мирабел, както и да обядвате на брега на река Залзах, докато наблюдавате минаващите лодки. Бързо ще загубите представа за времето, скитайки из Стария град, въпреки че бихме препоръчали да отидете там по-рано през деня, тъй като множеството туристи могат да станат огромни през натоварените месеци.

И така, накъде ще поемете?

Препоръчваме ви да вземете най-удобния си чифт обувки и да откриете своя европейския път за разходки.

– – –

Първата част на този пешеходен тур можете да намерите тук:

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 2 част

Днес продължаваме с втората част от нашия списък с припамливи италиански предложения за едно незабравимо лято, а и защо само едно… Помпей Италия е потънала в история – от красивите до внушаващите страхопочитание до нещата, които просто ТРЯБВА да видите – град Помпей е едно от тях. Унищожен от планината Везувий преди почти 2000 години, […]

прочетете повече