fbpx

10 от най-добрите ресторанти в Мумбай, Индия – 2 част

Днес ви представяме останалите пет от 10-те най-добри ресторанти в индийския мегаполис Мумбай.

Ziya

Специализиран модерен индийски ресторант, намиращ се в хотел The Oberoi, Ziya предлага съвременна индийска кухня, сервирана по западен маниер. Специалитетът на къщата на Ziya са дегустационни менюта от 7 до 10 ястия. Менюта, изготвени от главния готвач Винет Бхатия, носител на звезда на Мишлен, без значение дали избирате от а ла карт опциите или гурме менюто, ви гарантират приятно изживяване.

С прекрасна гледка към брега на Мумбай в Нариман Пойнт, заедно с опита на съвременната индийска кухня, Ziya е рай за кулинарите. С едно изразително винено меню в допълване, си гарантирани изживяване, което никога няма да забравите.

Location: Ziya, The Oberoi, Nariman Point, Mumbai 400021, India

San-Qi

Разположен в хотел Four Seasons, San-Qi е пан-азиатско преживяване. Менюто предлага богата кухня, с храна от Северна Индия до Япония, Китай и Тайланд. Допълнен с широка гама от международни и местни вина, в San-Qi вероятно ще вечеряте със звездите.

Можете да опитате местните фирмени ястия, като задушено свинско шкембе в стил DongPo, Dum Gosht Briyani или Ika-Okura Nori. Менюто е смесица от азиатски кухни, а листът с десертите не отстъпва.

В San-Qi ви е гарантирано приятно изживяване, независимо от времето на деня, което изберете да хапнете там. Изборът от вина също е богат. Има всичко – от ръчно подбрана селекция от Бордо до най-добрите смеси от местните винарни в Нашик.

Trèsind

Един от най-добрите съвременни индийски ресторанти, самонаречен „Родното място на иновативната индийска кухня“, това е място, което съчетава традиционна индийска кухня с молекулярна гастрономия, за да предложи най-доброто. С изискан декор и естетика, допълващи ястието ви, Trésind ви отвежда на пан-индийско пътешествие, което ще предефинира изживяването на индийската изискана кухня, докато приключите.

Десетстепенното дегустационно меню подчертава културата на хранене на Trésind; ще потопи чувството ви, за да ви даде най-доброто от индийската кухня. Менюто има за цел да покаже силните страни на индийската кухня и да предложи традиционни ястия с модернистичен подход.

Olive Bar and Kitchen

След отварянето си през 2000 г., този посещаван от знаменитости ресторант е задължителен в Мумбай. Известен със своята европейска кухня и спокойна, но небрежна атмосфера, Olive Bar and Kitchen е пътешествие и преживяване само по себе си. Ресторантът и барът имат приятелска и непринудена атмосфера, която насърчава вечерящите да се отпуснат и да се насладят на кулинарното си изживяване.

Ресторант, който може да се похвали с толкова голям избор от награди, колкото и напитки в експерименталното си меню на бара, има голямо целодневно меню, което предлага всичко – от супи и салати до ризото и паста. Може би ще се насладите да опитате няколко от специалните коктейли като G’in a Pickle и Pashash Tini, а ако предпочитате вино, съшо ще останете доволни.

Ishaara

Предлагащ единствената по рода си услуга в Мумбай, Ishaara е ресторант в мол, който предлага индийска кухня с модерен израз. Започнато от Прашант Иссар и Анудж Шах, това, което прави Ishaara да се откроява като ресторант, е фактът, че хора с физически увреждания работят в него. Можете да поръчате, като прочетете имената на сервитьорите на гърба на униформите за персонала.

Менюто включва табели за всяко ястие и съответен номер, който трябва да напишете, за да поръчате ястието си. Атмосферата е приятна и успокояваща и предлага храна за уморения купувач, който се е отдал на почивка след пазаруването в мола.

Добър апетит!

А първата част можете да намерите тук:

пътешествия любопитно

Бегликташ, българският Стоунхендж – тайни и мистерии

Само на 3 км. североизточно от Приморско, върху хребета на Маслен нос или там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито и мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. То се явява най-големия отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие, който става известен на науката чак през 2003 г.. Бегликташ /превод от турски – […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Жеги в Европа! А в Африка карат ски – в Лесото

Докато милиони в цяла Европа се потят през лято с рекордни горещини, други в Африка карат ски. Но не се притеснявайте! Това не е още един знак за изменението на климата, а по-скоро очарователна аномалия на Лесото, малко планинско кралство, изцяло заобиколено от Южна Африка. Лесото има eдна малко странна географска претенция за слава: това […]

прочетете повече
пътешествия изкуство любопитно

Какви “Видения от древността” се крият из непознатата българска природа?

Журналистът и пътешественик Николай Н. Нинов, познат с изданията „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, се завръща в книжарниците с  „Видения от древността. Ескизи от мистична България“ –  четвъртата книга от своята поредица с пътеписи, разкриваща някои от най-мистичните кътчета […]

прочетете повече