fbpx

17 дракона ще бълват огън от 22 август

По време на фестивала Комик Кон в Сан Диего изпълнителният продуцент Райън Кондал и писателят Джордж Р. Р. Мартин разказаха подробности за очаквания хитов сериал това лято – „Домът на дракона. В предистория на култовия „Игра на тронове” водеща роля ще имат представителите на благородническия род Таргариен. Действието се развива 200 години преди събитията в Троновете.

В новата поредица ще се появят и герои от семействата Ланистър и Старк, но те ще имат по-несъществена роля в историята за могъществото и разцвета на Таргариен. Членовете на доминиращата фамилия ще притежават цели 17 дракона(!), на които ще могат да летят. Сериалът се базира на романа на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“ от 2018 г., в който Таргариен отприщват най-лошия възможен „семеен“ скандал – ужасяваща гражданска война. Мартин, който е и един от сценаристите на проекта, подчертава, че „сериалът няма да бъде по-сексистки, отколкото реалните исторически събития, които са го вдъхновили“.

Така че, какво да очакваме от задаващата се предистория на прочутия сериал? „Огън и кръв! И дракони“, казват създателите му. Зрителите със сигурност си спомнят какво успя да постигне Денерис Таргариен (в ролята – Емилия Кларк) само с 3 дракона. А при цели 17 – само можем да си представим каъв огън ще бълват те! Казват, че лично авторътДжордж Р. Р. Мартин е уточнил техния размер, цвят, възраст, дори и особеностите на характера.

Фентъзи епосът „Игра на тронове“ се превърна в един от най-успешните сериали в историята на телевизията за всички времена.

На презентацията в Сан Диего на въпроса какъв би бил идеалният владетел на Вестерос, Джордж Р. Р. Мартин отговаря „Някой, който гледа на това да бъде крал като на дълг, а не като на нещо, на което има право“. А възможно ли е жена да управлява Вестерос? „Когато стана кралица, ще създам нов ред“, казва една от новите основни героини.

Премиерата на „Домът на дракона“ е планирана по HBO и HBO Max за 21 август в САЩ, а за Европа, включително България – на 22 август.

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече