fbpx

17 дракона ще бълват огън от 22 август

По време на фестивала Комик Кон в Сан Диего изпълнителният продуцент Райън Кондал и писателят Джордж Р. Р. Мартин разказаха подробности за очаквания хитов сериал това лято – „Домът на дракона. В предистория на култовия „Игра на тронове” водеща роля ще имат представителите на благородническия род Таргариен. Действието се развива 200 години преди събитията в Троновете.

В новата поредица ще се появят и герои от семействата Ланистър и Старк, но те ще имат по-несъществена роля в историята за могъществото и разцвета на Таргариен. Членовете на доминиращата фамилия ще притежават цели 17 дракона(!), на които ще могат да летят. Сериалът се базира на романа на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“ от 2018 г., в който Таргариен отприщват най-лошия възможен „семеен“ скандал – ужасяваща гражданска война. Мартин, който е и един от сценаристите на проекта, подчертава, че „сериалът няма да бъде по-сексистки, отколкото реалните исторически събития, които са го вдъхновили“.

Така че, какво да очакваме от задаващата се предистория на прочутия сериал? „Огън и кръв! И дракони“, казват създателите му. Зрителите със сигурност си спомнят какво успя да постигне Денерис Таргариен (в ролята – Емилия Кларк) само с 3 дракона. А при цели 17 – само можем да си представим каъв огън ще бълват те! Казват, че лично авторътДжордж Р. Р. Мартин е уточнил техния размер, цвят, възраст, дори и особеностите на характера.

Фентъзи епосът „Игра на тронове“ се превърна в един от най-успешните сериали в историята на телевизията за всички времена.

На презентацията в Сан Диего на въпроса какъв би бил идеалният владетел на Вестерос, Джордж Р. Р. Мартин отговаря „Някой, който гледа на това да бъде крал като на дълг, а не като на нещо, на което има право“. А възможно ли е жена да управлява Вестерос? „Когато стана кралица, ще създам нов ред“, казва една от новите основни героини.

Премиерата на „Домът на дракона“ е планирана по HBO и HBO Max за 21 август в САЩ, а за Европа, включително България – на 22 август.

пътешествия любопитно

Бегликташ, българският Стоунхендж – тайни и мистерии

Само на 3 км. североизточно от Приморско, върху хребета на Маслен нос или там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито и мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. То се явява най-големия отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие, който става известен на науката чак през 2003 г.. Бегликташ /превод от турски – […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Жеги в Европа! А в Африка карат ски – в Лесото

Докато милиони в цяла Европа се потят през лято с рекордни горещини, други в Африка карат ски. Но не се притеснявайте! Това не е още един знак за изменението на климата, а по-скоро очарователна аномалия на Лесото, малко планинско кралство, изцяло заобиколено от Южна Африка. Лесото има eдна малко странна географска претенция за слава: това […]

прочетете повече
пътешествия изкуство любопитно

Какви “Видения от древността” се крият из непознатата българска природа?

Журналистът и пътешественик Николай Н. Нинов, познат с изданията „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, се завръща в книжарниците с  „Видения от древността. Ескизи от мистична България“ –  четвъртата книга от своята поредица с пътеписи, разкриваща някои от най-мистичните кътчета […]

прочетете повече