fbpx

4 от най-добрите маршрута в САЩ за любителите на природата

Пътуването е едно от онези приключения, които всеки трябва да изживее. Има нещо вълнуващо в това да планирате пътя, да правите спирки в малки градове и да усетите удоволствието от постигнатото. Пътуванията често са изживяване, което ви сближава с вашите спътници, докато се редувате например зад волана, докато търсите коя песен да пуснете или обсъждате къде да спрете за закуска по пътя.

Това, което е наистина ценно по време на едно пътешествие, са гледките през цялото пътуване. Тук ви разказваме за петте най-добри пътувания из цяла Америка – за всички любители на природата. При тези пътувания гарантираме, че ще се насладите на шофирането точно толкова, колкото и на самата дестинация.

Cascade Loop

Cascade Loop е известен като „най-якото пътуване през щата Вашингтон“. Тази перфектна линия започва на 28 мили северно от Сиатъл и е общо 440 мили около магистрала 2, магистрала 97 и магистрала 20 в щата Вашингтон. Можете да завършите това пътуване само за два дни, но 4-5 дни ще ви позволяват да се насладите на изживяването по-пълно.

По-голямата част от веригата минава през Националния парк Mount Baker Snoqualmie, разкривайки красив терен от пищни зелени дървета на планински фон. Някои от другите акценти включват шофиране през Северните каскади, долината на езерото Челан и река Колумбия.

Прекарайте една нощ в Leavenworth, където ще се чувствате като в европейски алпийски град. И да спрете във винарната Silvara Cellars Winery за релаксиращ следобед и дегустация на вино.

Най-самотният път

Маршрут 50, минаващ през Оушън Сити, Мериленд до Сакраменто, Калифорния, обхваща 12 щата и четири щатски столици – фактически минава през средата на Съединените щаги. Той е известен като „най-самотният път“ в Америка заради милите тих пейзаж, нарушаван тук-там от случайни малки градчета. Не се заблуждавайте обаче, с подходящия спътник, това пътуване ще ви остави невероятни спомени от природата наоколо.  Пътуването от 2860 мили ви превежда през цялата страна и разнообразие от пейзажи и метеорологични условия. Тъй като това е дълго разстояние, пътниците често си дават между две до три седмици, за да се справят с това пътуване.

Ще се насладите на цялата природа, която Америка може да предложи – от Скалистите планини до Големите равнини и пустинята Юта.

Не забравяйте да къмпингувате в националния парк Great Basin в Невада, за да прекарате една вечер в наблюдение на звездното небе.

Път 66

Маршрут 66 е известен на много ентусиасти на пътешествията като „класическото американско пътуване“ или „Пътят на майката“. Това беше първата павирана национална магистрала, която свързва Средния Запад с Калифорния. Продължавайки от езерото Мичиган до Лос Анджелис, този път е малко под 4000 мили. Ако сте любител на малките градове, пълни с магазини за дома и поп културата, това пътуване е за вас.

Залезите по павираната магистрала ще ви отведат в малки градчета с дружелюбни хора и домашно приготвени ястия.

Общо това пътуване ще ви преведе през осем щата. Повечето пътници ще искат да си дадат между две до четири седмици, за да завършат пътуването със спокойно темпо.

Направете спирка в историческото кафе Ariston в Илинойс за автентично преживяване на Route 66. Това кафене е едно от най-старите заведения на Route 66, първоначално открито през 1929 г. от гръцкия имигрант Пийт Адам. Той остава верен на корените си, като сервира горещо кафе за уморени пътници и вкусни, засищащи ястия.

Голям речен път

Река Мисисипи вероятно е в списъка на всеки пътешественик, тръгнал из Америка. За едно незабравимо пътуване Големият речен път ви отвежда през 10 щата и 3000 мили. Започвайки от Минесота, на пътниците може да са им нужни около десет дни бавно шофиране по хълмист терен, за да завършат в Ню Орлиънс.

Ако сте любител на природата, ви предлагаме да спрете в някой от резерватите за дивата природа по този маршрут. Например, спрете в убежището Теодор Рузвелт, за да видите някои от защитените животни като алигатори, белоопашат елен и дървесни патици.

Не забравяйте да си отделите поне един ден в Ню Орлиънс, за да се насладите на джаза, културата и храната.

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече