fbpx

4 слънчеви дестинации в Южна Америка

Южна Америка е рай за пътешествениците. Има впечатляващи културни традиции, слънчеви красиви плажове, фантастична храна, приятелски настроени хора и оживени градове за разглеждане. Но Южна Америка е толкова голяма, че е трудно да решите къде да отидете първо.  Ще ви разкажем за четири слънчеви дестинации на този континент.

1. Сан Карлос де Барилоче, Аржентина

Сан Карлос де Барилоче в Аржентина е една от най-популярните туристически дестинации в Южна Америка. Обикновено съкратен до „Барилоче“, този град се намира в подножието на Андите и е известен с голямото си ледниково езеро. Познат е още като столицата на шоколада на Аржентина!

През лятото повечето пътници идват тук, за да прекарат време на езерото, плавайки, каяк, кайтсърф, парапланеризъм, гмуркане и др. Когато не сте във водата, можете да отидете на туризъм, конна езда, планинско колоездене и други. Вечер разгледайте невероятните ресторанти в града и оживената сцена на нощния живот. Отдайте се на едно красиво бягство край езерото, пълно с приключения.

Барилоче не е слънчево през цялата година – има сравнително студен зимен сезон. Най-доброто време за посещение за слънчево приключение е между края на декември и края на февруари, когато температурите се задържат средно 22 tС.

2. Банос, Еквадор

Помислете за посещение в Банос. Той е познат още като  „вратата към Амазонка“, тъй като това е последният град, разположен в планинския регион, преди официално да влезе в джунглите на Амазонка.

Разположен е на ръба на активен вулкан и е популярна дестинация сред търсещите приключения пътешественици. Силно препоръчваме да разгледате Ruta de las Cascadas, която има седем красиви водопада по маршрута. Можете също така да се качите на зиплайн през джунглата или да се спускате с рафтинг по река Рио Пастаза.

Извън приключенските дейности има и възможности за пазаруване, вкусна местна храна (еквадорски горещ шоколад), зоологическата градина и увеселителният парк La Aldea Magica.

Най-доброто време за посещение на Банос е между януари до април или септември до декември, когато температурите варират между 20 и 25 градуса. Ако можете да отидете през тези месеци, ще се насладите на топлия, слънчев климат, с който Южна Америка е добре известна.

3. Картахена, Колумбия

Ако чуете за слънчева дестинация в Южна Америка и автоматично се сетите за ваканция на плажа, Картахена в Колумбия е мястото за вас. Този пристанищен град е известен със своя тропически климат, палми и плажове с бял пясък.

Картахена има повече от пет островни комплекса с повече от 20 плажа за посещение. Повечето местни хора и туристите са съгласни, че най-добрите плажове са на островите Росарио, Бару и Сан Бернардо. Можете да прекарате цялата си ваканция в излежаване на плажа, събиране на тен и коктейли. Или можете да излезете на водата за някои ветроходни или водни дейности.

В даден момент ще искате да се измъкнете от плажа и да разгледате квартала „Стария град“ на Картахена, който първоначално е построен през 16-ти век. Старият град е пълен с калдъръмени пътища, вековни сгради и исторически църкви. Ще ви хареса да се разхождате тук, като от време на време спирате на места, за да хапнете или да си купите сувенир, който да вземете у дома.

Времето в Картахена варира от 24 до 31 градуса  и най-добрият период от годината за посещение за дейности в горещо време е от края на декември до средата на март.

4. Ушуая, Аржентина

Аржентина е любима дестинация в Южна Америка. Ушуая е най-южният град в света, известен с всичко луксозно. Пълен е с изискани ресторанти, луксозни хотели и невероятни казина. Тази слънчева дестинация ще ви даде всичко, което бихте искали – лукс и забавни дейности.

Посетете голф клуб Ушуая, за да играете тук и ще можете да кажете, че сте играли голф „на края на света“. Също така силно препоръчваме да резервирате ветроходен канал Beagle, където можете да видите морски лъвове, делфини, китове и диви птици от лодката. Не пропускайте да посетите острова, известен като Исла Мартило, където бродят големи популации от пингвини.

Посетете го между март и май, когато средните високи температури са около 24 градуса.

пътешествия изкуство любопитно

Някои от най-добрите музеи в Париж, които трябва да посетите – 1 част

Всеизвестно е, че Париж е градът на любовта. Някои хора я намират по калдъръмените неоготически улици, докато други откриват любовта в апетитната и понякога приключенска (ако става дума за охлювите) парижка кухня. За други обаче любовта може да е другаде. Френската столица е място, на което да се възхищавате и да се вдъхновите от хилядолетна […]

прочетете повече
изкуство любопитно

“Тил: Неразказаната история” – вълнуващ разказ за силата на една майка

Тил: Неразказаната история е дълбоко емоционален филм, който разказва истинската история на Мейми Тил Мобли и неумолимата ѝ борба за справедливост за убийството на 14-годишния ѝ син Емет Тил, който през 1955 г. е линчуван безмилостно, докато е на гости на братовчедите си в Мисисипи. Мейми настоява брутално осакатеното тяло на сина ѝ да бъде погребано […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Ексклузивно: Вижте DIA и премиерата на “Изгори ме”

В XXI век, когато едно момиче срещне едно момче, обикновено се получава…разминаване. Пламъкът се разгаря единствено в социалните мрежи, но бързо загасва, докато и двамата чакат другият да направи първата крачка.   В „Изгори ме“ DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Изпълнителката влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да […]

прочетете повече