fbpx

40 отбора учaстваха в Sofia Bike Relay

40 корпоративни отбора и над 250 участника изминаха 12 км трасе тази неделя в първото издание на щафетното велосъстезание SOFIA BIKE RELAY организирано в София.

Тази неделя, (23 октомври) в 10.00 ч., пред Националният стадион “В. Левски”, бе даден стартът на вело поход в който софиянци изминаха маршрута от ул. Гурко, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Пенчо Славейков, бул. Витоша и обратно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви до ул. Гурко. Във велопохода се включиха над 120 любители на колоезденето, сред които най-малкият участник беше на 4 години, а най-възрастният на 70г.

Втората част на събитието бе щафетно състезание между 40 корпоративни отбора, които се обединиха в подкрепа на каузата на проект ParaKids към ССК “Шарк”. ParaKids предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, а 30 % от събраните такси от щафетното състезание ще бъдат предоставени безвъзмездно на каузата.

В оспорваната надпревара се включиха и два изцяло дамски отбора- Queen Bees, Schwarz IT България и DRAG Bicycles Girl Power, DRAG Bicycles.

Първото място на щафетната надпревара спечелиха Vivacom MTB 1 с общ резултат 1:19:56, а най-бърз от отбора е Валентин с 18,20 мин.

SOFIA BIKE RELAY се провежда за първи път в София и организаторите СК „Колоездач“, СК „Бегач“ и Schwarz IT България се надяват, то да се превърне в ежегодна традиция за столицата. Състезанието се организира с подкрепата на Столична община и със съдействието на зам. кмет по транспорт и организация на движението Кристиян Кръстев.

Състезанието бе с динамичен колоездачен формат за участниците, и много интересен за публиката. Организаторите се бяха погрижили да бъде приятно изживяването и за участниците и за публиката, като бяха осигурили шатри с напитки, приятна музика, куиз с награди, медали, които по желание участниците можеха да гравират поименно и много приятни емоции. 

Повече информация за резултатите и участвалите отбори тук.

пътешествия любопитно

Три нови директни полета до Сейшелите през 2023 г.

Първите директни полети за 2023 година от България до Сейшелските острови ще стартират от януари. Екзотичната дестинация става все по-достъпна и предпочитана от българите. Самолетните билети са вече в продажба, като чартърите ще свързват София с най-големия остров на Сейшелите – Махе. Те ще се реализират със съдействието на сейшелския туроператор 7South, българските им партньори […]

прочетете повече
любопитно

Откриха Планетариум в София

Пред Центъра за съвременни изкуства “Топлоцентрала” в София беше открит първият в столицата планетариум. Съоръжението, наречено Андромеда, е с височина 4,6 м и диаметър на купола 5 м. Капацитетът на посещения е до 15 души. Най-нетърпеливите посетители ще могат да го посетят още днес, 26 ноември, а работното му време ще е от 11,00 часа […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Гръцката верига Greek Pride е без аналог с хотели от 1 до 5 звезди

С разнообразието си от различни категории хотели и места за настаняване една от водещите хотелски вериги на Балканите – Greek Pride Hotels, е финалист за златните статуетки на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. Международно жури от експерти от Балканските страни оценява номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в […]

прочетете повече