Пет града в Америка, обитавани от духове

Вярвате ли в духове? А какво ще кажете за вещиците и таласъмите? Ако вярвате в свръхестественото, сигурно ще искате  да видите тези пет града в Америка:

5. Гетисбърг, Пенсилвания

В битката при Гетисбърг загинали 51 000 души по време на Гражданската война и на дългото почти 40 мили бойно поле има сигнали за паранормална активност. Призракът на генерала от Конфедерацията Робърт Е. Лий дори е забелязван там от време на време.

4. Салем, Масачузетс

Чували ли сте някога за процесите срещу вещиците в Салем? Точно това е този Салем. През 17 век в тук са убити 19 вещици. Гробището на Howard Street и Lyceum Bar and Grill са двете най-обитавани от духове места в града.

3. Сейнт Августин, Флорида

Най-старият град в Северна Америка е бил дом на много пирати и ако излезете през нощта, може просто да се сблъскате с някой от тях. Тоест с неговия призрак. Дръжте очите си отворени за Черната брада в местната кръчма.

2. Ню Орлиънс, Луизиана

Истории за вуду магии и робството може да ви държат будни през нощта в Ню Орлиънс, най-големият град в този списък. Тук ще чуете всякакви призрачни легенди –  всичко плашещо,  което можете да си представите. Най-известният призрак в града е Мари Лаво, „Вуду кралицата на Ню Орлиънс“.

1. Савана, Джорджия

Това е мястото, откъдето Американският институт по парапсихология получава някои от най-много съобщения за призрачни наблюдения. Домът на Mercer, гробището Bonaventure и форт Пуласки (форт от Гражданската война) са трите най-обитавани от духове места в града.

А сега готови ли сте да изживеете тръпката?

пътешествия любопитно

Ноевият ковчег: нужни са 20 години, за да построи точното копие

Ковчегът на Йохан: така е известна холандската реплика на Ноевия ковчег, която човек е строил в продължение на 20 години и е постигнал точен модел. Холандският дърводелец и художник Йохан Хуйберс прекара близо две десетилятия в планирането и изграждането на забележителния кораб. Този огромен плаващ паметник на библейския разказ за потопа от Битие всъщност е […]

Read More
изкуство любопитно

200 забележителни речи – в книга

„Имам една мечта“, „Властта на народа, от народа и за народа“, „Звездният им час“, „Съборете тази стена“, „Дай ми свобода или нека умра!“, „Най-сетне свободни!“ Това са едни от най-великите речи за всички времена. Зовящи за война или за мир, израз на гняв или в търсене на справедливост, призоваващи на бунт за свобода. В тази […]

Read More
любопитно

10 съвета как да предпазите кучето си през зимните месеци

Отново падна сняг навън и повечето кучета се радват да играят в преспите. Но не всички. Има някои важни правила, които да спазвате, когато излизате с вашия домашен любимец през студените месеци. 1. Завивайте ги по време на разходкаМоже да ви е уютно заедно на закрито, но кучето ви се нуждае от редовни разходки, независимо […]

Read More