fbpx

Пет града в Америка, обитавани от духове

Вярвате ли в духове? А какво ще кажете за вещиците и таласъмите? Ако вярвате в свръхестественото, сигурно ще искате  да видите тези пет града в Америка:

5. Гетисбърг, Пенсилвания

В битката при Гетисбърг загинали 51 000 души по време на Гражданската война и на дългото почти 40 мили бойно поле има сигнали за паранормална активност. Призракът на генерала от Конфедерацията Робърт Е. Лий дори е забелязван там от време на време.

4. Салем, Масачузетс

Чували ли сте някога за процесите срещу вещиците в Салем? Точно това е този Салем. През 17 век в тук са убити 19 вещици. Гробището на Howard Street и Lyceum Bar and Grill са двете най-обитавани от духове места в града.

3. Сейнт Августин, Флорида

Най-старият град в Северна Америка е бил дом на много пирати и ако излезете през нощта, може просто да се сблъскате с някой от тях. Тоест с неговия призрак. Дръжте очите си отворени за Черната брада в местната кръчма.

2. Ню Орлиънс, Луизиана

Истории за вуду магии и робството може да ви държат будни през нощта в Ню Орлиънс, най-големият град в този списък. Тук ще чуете всякакви призрачни легенди –  всичко плашещо,  което можете да си представите. Най-известният призрак в града е Мари Лаво, „Вуду кралицата на Ню Орлиънс“.

1. Савана, Джорджия

Това е мястото, откъдето Американският институт по парапсихология получава някои от най-много съобщения за призрачни наблюдения. Домът на Mercer, гробището Bonaventure и форт Пуласки (форт от Гражданската война) са трите най-обитавани от духове места в града.

А сега готови ли сте да изживеете тръпката?

пътешествия истории от кухнята любопитно

10 от най-добрите ресторанти в Мумбай, Индия

1 част Мумбай – градът на мечтите. Известен с това, че е средище на звездите на Боливуд, градът е и рай за любителите на храната. От старинни ирански кафенета до някои от най-добрите ресторанти в света, Мумбай има всичко. Можете да намерите всичко от традиционна персийска кухня до по-континентална и международна. Ето 20 от най-добрите […]

Read More
изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

С голям концерт на Оркестъра на замъка Шьонбрун пред храм-паметник „Александър Невски“ започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус. През 2025 година в тях ще се включат събития в Ню Йорк, Париж и – разбира се – Виена, родното място на големия композитор. „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“ ще […]

Read More