fbpx

Пет града в Америка, обитавани от духове

Вярвате ли в духове? А какво ще кажете за вещиците и таласъмите? Ако вярвате в свръхестественото, сигурно ще искате  да видите тези пет града в Америка:

5. Гетисбърг, Пенсилвания

В битката при Гетисбърг загинали 51 000 души по време на Гражданската война и на дългото почти 40 мили бойно поле има сигнали за паранормална активност. Призракът на генерала от Конфедерацията Робърт Е. Лий дори е забелязван там от време на време.

4. Салем, Масачузетс

Чували ли сте някога за процесите срещу вещиците в Салем? Точно това е този Салем. През 17 век в тук са убити 19 вещици. Гробището на Howard Street и Lyceum Bar and Grill са двете най-обитавани от духове места в града.

3. Сейнт Августин, Флорида

Най-старият град в Северна Америка е бил дом на много пирати и ако излезете през нощта, може просто да се сблъскате с някой от тях. Тоест с неговия призрак. Дръжте очите си отворени за Черната брада в местната кръчма.

2. Ню Орлиънс, Луизиана

Истории за вуду магии и робството може да ви държат будни през нощта в Ню Орлиънс, най-големият град в този списък. Тук ще чуете всякакви призрачни легенди –  всичко плашещо,  което можете да си представите. Най-известният призрак в града е Мари Лаво, „Вуду кралицата на Ню Орлиънс“.

1. Савана, Джорджия

Това е мястото, откъдето Американският институт по парапсихология получава някои от най-много съобщения за призрачни наблюдения. Домът на Mercer, гробището Bonaventure и форт Пуласки (форт от Гражданската война) са трите най-обитавани от духове места в града.

А сега готови ли сте да изживеете тръпката?

изкуство любопитно

Бяхте ли послушни през 2022? Дядо Коледа ви е подготвил “Брутална нощ”

На 2 декември, само в кината, с Брутална нощ посрещаме Дядо Коледа, който е по-различен от всичко, което сме виждали досега. Този Дядо Коледа носи сериозен емоционален багаж, има нулев толеранс към непослушните хора и раздава кофти подаръци от сърце. Филмът отдава почит на коледни класики като Умирай трудно и Сам вкъщи и умело комбинира елементите на напрегнат трилър, вълшебна приказка, комедия и […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Македонският лидер в СПА туризма с високи оценки в Booking

Носителят на високи оценки в световната мрежа за резервации Booking.com – Hotel Aurora Resort & SPA, е сред финалистите за златните статуетки на Балканските туристически награди 2022. Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022 ще отличи най-добрите примери в туризма на Балканите и ще апелира за приятелство и добри отношения в […]

прочетете повече
изкуство любопитно

Поредицата “Училище за Добро и Зло”, която вдъхнови Netflix

Поредицата „Училището за Добро Зло“ от британския писател Соман Чейнани се превърна в истински феномен и мания за читатели на различни възрасти. Историята на двете приятелки Софи и Агата, попаднали в магично училище на приказките, вдъхнови и гиганта Netflix да създаде своя собствена екранизация на поредицата, която веднага се позиционира като едно от най-предпочитаните заглавия на платформата в България. Приказката обаче […]

прочетете повече