5 летни морски дестинации във Великобритания

Тъй като лятото вече е разгара си, ви предлагаме идеи за почивка на английския морски бряг. Британските острови имат повече от 31 000 км брегова линия, така че със сигурност ще намерите място, което ще ви харесва.

Портата Дърдъл 

 Това е един от най-сниманите плажове във Великобритания. Популярността му е напълно заслужена, защото тук е наистина красиво. Разположен е по протежение на юрския бряг, запалените туристи могат да се насладят на живописни гледки, следвайки пътеката между Портата на Дърдъл и близкия залив Лулуърт, другото чудо на графство Дорсет.

Botany Bay, Broadstairs

Със златни пясъци, разположени редом с бели „тебеширни” скали и впечатляващи скални образувания, Botany Bay е типично място за  бягство на британския морски бряг. С отлично качество на водата и изобилие от скални басейни, този сравнително непознат морски курорт само чака да бъде проучен.

St Ninian’s Isle, Shetland

Достъпна от континента по пясъчна пътека, тази идеална за пощенска картичка дестинация е различна от всеки друг морски бряг във Великобритания. Островът може да бъде обиколен пеша за два часа и половина и да не насладите на красивите скали, както и на останките от древния параклис „Св. Ниниан“, където някога е било скрито мистериозно съкровище.

Tenby North Beach, Wales

Съперничейки си с емблематични уелски обекти като Mevagissey и Polperro, Tenby очарова посетителите със своите искрящи сини води и атрактивна крайбрежна алея, простираща се по крайбрежието. Пътищата тука са в голямата си част пешеходни през лятото, а ресторантите са на открито, така че посетителите могат да се насладят на вечерята, докато попиват уелското слънце.

Formby Beach, Merseyside

Formby е разположен на север от Ливърпул и наистина си има всичко. За да стигнете до златните пясъци, първо трябва да преминете през големите дюни, които заобикалят плажа.

пътешествия любопитно

Уейкбординг в Унгария

Търсите ваканция, съчетана в приключение? Този спорт ви дава възможност да се отдадете на почивка сред природата и да упражнявате свжите физически умения сред прохладните води на езерата. Уейкбординг става все по-популярна атракция в естествените води на Унгария, тъй като в страната се изграждат все повече и повече бази за уейкборд. В близост до Будапеща […]

Read More
истории от кухнята любопитно пътешествия

Пет от най-добрите сандвичи в Канада

Сандвичът вкъщи може да бъде просто, успокояващо и лесно ястие. Но сандвич от правилния ресторант може да бъде нещо по-изискано като ястие. Ето някои от най-добри сандвичи в Канада, които ще ви впечатлят и задоволят. 1. Сандвичът с пушено месо в Schwartz’s (Монреал, Квебек) Schwartz’s е може би най-известният магазин за сандвичи в Канада. Няма […]

Read More
пътешествия любопитно

4 луксозни изживявания в Лондон

Без съмнение, в английската столица можете да правите много неща. Дори само ако се разхождате, ще видите голям брой забележителности. Но тук ще ви предложим някои „по-изискани” преживявания в Лондон: 1. Насладете се на чай в Harrods Няма как да не усетите лукса, когато сте в Harrods на чай. От крехки сандвичи през прясно изпечени […]

Read More