fbpx

5 летни морски дестинации във Великобритания

Тъй като лятото вече е разгара си, ви предлагаме идеи за почивка на английския морски бряг. Британските острови имат повече от 31 000 км брегова линия, така че със сигурност ще намерите място, което ще ви харесва.

Портата Дърдъл 

 Това е един от най-сниманите плажове във Великобритания. Популярността му е напълно заслужена, защото тук е наистина красиво. Разположен е по протежение на юрския бряг, запалените туристи могат да се насладят на живописни гледки, следвайки пътеката между Портата на Дърдъл и близкия залив Лулуърт, другото чудо на графство Дорсет.

Botany Bay, Broadstairs

Със златни пясъци, разположени редом с бели „тебеширни” скали и впечатляващи скални образувания, Botany Bay е типично място за  бягство на британския морски бряг. С отлично качество на водата и изобилие от скални басейни, този сравнително непознат морски курорт само чака да бъде проучен.

St Ninian’s Isle, Shetland

Достъпна от континента по пясъчна пътека, тази идеална за пощенска картичка дестинация е различна от всеки друг морски бряг във Великобритания. Островът може да бъде обиколен пеша за два часа и половина и да не насладите на красивите скали, както и на останките от древния параклис „Св. Ниниан“, където някога е било скрито мистериозно съкровище.

Tenby North Beach, Wales

Съперничейки си с емблематични уелски обекти като Mevagissey и Polperro, Tenby очарова посетителите със своите искрящи сини води и атрактивна крайбрежна алея, простираща се по крайбрежието. Пътищата тука са в голямата си част пешеходни през лятото, а ресторантите са на открито, така че посетителите могат да се насладят на вечерята, докато попиват уелското слънце.

Formby Beach, Merseyside

Formby е разположен на север от Ливърпул и наистина си има всичко. За да стигнете до златните пясъци, първо трябва да преминете през големите дюни, които заобикалят плажа.

пътешествия любопитно

Хайде във Венеция: карнавалът започна!

Карнавалът във Венеция официално се открива днес. Тазгодишната тема на зрелищното събитие е „Отделете време за оригиналните зодиакални знаци“. Това е празник, който се ражда под знака на Лъва на площад Сан Марко с парада за откриване „Original Dreamers“ по Канале Гранде. И ще завърши на 21 февруари, вторник, стараейки се през цялото това време […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 3 част

Ето и финалните 7 предложения от нашия “летен” списък: Неапол Центърът на Неапол е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, което може да ви даде представа за значението на неговата археологическа история. Неговите църкви, замъци и археологически обекти като Oplotnis придават неземно усещане на града, а храната е сред най-добрите в Италия. Разгледайте Mercato di […]

прочетете повече
пътешествия любопитно

21 идеи за вълнуващо италианско лято – 2 част

Днес продължаваме с втората част от нашия списък с припамливи италиански предложения за едно незабравимо лято, а и защо само едно… Помпей Италия е потънала в история – от красивите до внушаващите страхопочитание до нещата, които просто ТРЯБВА да видите – град Помпей е едно от тях. Унищожен от планината Везувий преди почти 2000 години, […]

прочетете повече