fbpx

5 летни морски дестинации във Великобритания

Тъй като лятото вече е разгара си, ви предлагаме идеи за почивка на английския морски бряг. Британските острови имат повече от 31 000 км брегова линия, така че със сигурност ще намерите място, което ще ви харесва.

Портата Дърдъл 

 Това е един от най-сниманите плажове във Великобритания. Популярността му е напълно заслужена, защото тук е наистина красиво. Разположен е по протежение на юрския бряг, запалените туристи могат да се насладят на живописни гледки, следвайки пътеката между Портата на Дърдъл и близкия залив Лулуърт, другото чудо на графство Дорсет.

Botany Bay, Broadstairs

Със златни пясъци, разположени редом с бели „тебеширни” скали и впечатляващи скални образувания, Botany Bay е типично място за  бягство на британския морски бряг. С отлично качество на водата и изобилие от скални басейни, този сравнително непознат морски курорт само чака да бъде проучен.

St Ninian’s Isle, Shetland

Достъпна от континента по пясъчна пътека, тази идеална за пощенска картичка дестинация е различна от всеки друг морски бряг във Великобритания. Островът може да бъде обиколен пеша за два часа и половина и да не насладите на красивите скали, както и на останките от древния параклис „Св. Ниниан“, където някога е било скрито мистериозно съкровище.

Tenby North Beach, Wales

Съперничейки си с емблематични уелски обекти като Mevagissey и Polperro, Tenby очарова посетителите със своите искрящи сини води и атрактивна крайбрежна алея, простираща се по крайбрежието. Пътищата тука са в голямата си част пешеходни през лятото, а ресторантите са на открито, така че посетителите могат да се насладят на вечерята, докато попиват уелското слънце.

Formby Beach, Merseyside

Formby е разположен на север от Ливърпул и наистина си има всичко. За да стигнете до златните пясъци, първо трябва да преминете през големите дюни, които заобикалят плажа.

пътешествия любопитно

Виена – най-добрият град за живеене в света

Виена отново е най-добрият град за живеене в света според класацията на британското списание “Икономист”. Столицата на Австрия се завръща на първото място, което заемаше и през 2018, и 2019 година. В актуалната класация на второ място е датската столица Копенхаген, следвана от най-големия град в Швейцария – Цюрих. В топ 10 се нареждат още канадските […]

Read More
пътешествия изкуство любопитно

Снимай на Витоша и спечели – фотоконкурс за ученици

Дирекцията на Природен парк „Витоша” обявява игра с награди. Ако обичате природата, Природен парк „Витоша“ и фотографията и сте дете или ученик до 12-ти клас, или в семейството ви има такъв, взимайте фотоапарата и раницата и участвайте в играта с награди „Открий и снимай!”. Условия на играта. Снимайте се с най-малко 8 от обектите, описани по-долу. Изпратете снимките си до 31 юли […]

Read More
пътешествия любопитно

ТОП 10 Dog-Friendly ваканции

2 част Днес ви представяме останалите 5 дестинации, на които можете да отидете заедно с домашния си любимец. Ейвън, Колорадо Планината Бийвър Крийк не е просто рай за скиорите, тя е и дом на Риц-Карлтън Bachelor Gulch. Направете обиколка с екскурзовод с вашия домашен любимец или поглезете кучето си с домашно приготвено меню. Независимо дали […]

Read More