fbpx

5 летни морски дестинации във Великобритания

Тъй като лятото вече е разгара си, ви предлагаме идеи за почивка на английския морски бряг. Британските острови имат повече от 31 000 км брегова линия, така че със сигурност ще намерите място, което ще ви харесва.

Портата Дърдъл 

 Това е един от най-сниманите плажове във Великобритания. Популярността му е напълно заслужена, защото тук е наистина красиво. Разположен е по протежение на юрския бряг, запалените туристи могат да се насладят на живописни гледки, следвайки пътеката между Портата на Дърдъл и близкия залив Лулуърт, другото чудо на графство Дорсет.

Botany Bay, Broadstairs

Със златни пясъци, разположени редом с бели „тебеширни” скали и впечатляващи скални образувания, Botany Bay е типично място за  бягство на британския морски бряг. С отлично качество на водата и изобилие от скални басейни, този сравнително непознат морски курорт само чака да бъде проучен.

St Ninian’s Isle, Shetland

Достъпна от континента по пясъчна пътека, тази идеална за пощенска картичка дестинация е различна от всеки друг морски бряг във Великобритания. Островът може да бъде обиколен пеша за два часа и половина и да не насладите на красивите скали, както и на останките от древния параклис „Св. Ниниан“, където някога е било скрито мистериозно съкровище.

Tenby North Beach, Wales

Съперничейки си с емблематични уелски обекти като Mevagissey и Polperro, Tenby очарова посетителите със своите искрящи сини води и атрактивна крайбрежна алея, простираща се по крайбрежието. Пътищата тука са в голямата си част пешеходни през лятото, а ресторантите са на открито, така че посетителите могат да се насладят на вечерята, докато попиват уелското слънце.

Formby Beach, Merseyside

Formby е разположен на север от Ливърпул и наистина си има всичко. За да стигнете до златните пясъци, първо трябва да преминете през големите дюни, които заобикалят плажа.

пътешествия любопитно

Самарканд – възроден с най-големия комплекс за туристи в Централна Азия

Няма друг туристически курорт в света, който да може да се похвали, че гости през първата му седмица са били китайският Си Дзинпин, турският Реджеп Ердоган и индийският Нарендра Моди, както и още дузина държавни глави. Но Пътят на коприната – Самарканд не е обикновен курорт. С домакинството на годишната среща на лидерите на Шанхайската […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 2 част

Днес ви представяме останалите пет красиви хотели в тази своеобразна класация, които предлагат вани с панорамен изглед към околността. Lake Vyrnwy, Wales Част от Welsh Rarebits, верига от хотели с отличие, Lake Vyrnwy Hotel & Spa изненадва и радва с гледка, която не би изглеждала неуместна в средата на Нова Зеландия. Ако някога е имало […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване сладък сън

10 симпатични хотелски бани… с гледка – 1 част

Винаги сте си мечтали за баня с гледка? Предалагаме ви 10 сензационни идеи за такива мeста. Тъй като дизайнерските бани бързо се превърнаха в силно желана тенденция в интериорния дизайн, най-луксозните хотели в света разкриха свои собствени лукс места за къпане. Представете си, че потъвате в мехурчета, гледащи към лазурно море или се наслаждавате на […]

прочетете повече