fbpx

6 неща, които можете да направите в Буенос Айрес

Буенос Айрес е една от културните столици на Южна Америка. Този огромен град има богата история, много забележителности и атракции, приятелски настроени хора и фантастична кулинарна сцена. Не е изненада, че Буенос Айрес се превърна в топ дестинация за запалените пътешественици. Предлагаме ви списък от шест невероятни преживявания, които да добавите към своя маршрут в Буенос Айрес.

1. Разгледайте Plaza de Mayo

Плаза де Майо е градски площад, който е централна атракционна точка в Буенос Айрес. Този площад има завладяваща история на чести политически демонстрации и маршове на съпротива, датиращи от Мръсната война на Аржентина. Политическите протести на Плаза де Майо продължават и до днес. Майките на Desaparecido и тези, които протестират срещу британската окупация на Фолклендските острови, редовно се срещат тук, за да протестират все още. Туристите обичат да идват на площада, за да научат за историята на Беунос Айрес и да видят политически протест в действие!

В края на Плаза де Майо има известната розова сграда, наречена The Casa Rosada – офисът на президента на Аржентина.

2. Вижте Театър Колон

Театър Колон е главната опера в Буенос Айрес, Аржентина. National Geographic посочи този театър сред 10-те най-добри оперни театри в света. Също така се смята, че е в ТОП 5 най-добри концертни места в света за акустика.

Самият театър е впечатляваща сграда на седем етажа. Вътре ще бъдете впечатлени от целия елегантен декор в европейски стил. Колон има стълби от италиански мрамор, венециански мозайки, френски витражи и грандиозен полилей. Влизането в този театър е вълшебно изживяване и то още преди да сте седнали за представление от световна класа.

3. Седнете в историческото кафене „Bares Notables“

Буенос Айрес има процъфтяващ бизнес с кафенета, разпръснати из целия град. Много от тях имат историческо значение като места за срещи на легендарни музикални, политически и литературни фигури – като Карлос Гардел и Хорхе Луис Борхес.

Едно кафене може да бъде официално обявено за забележителност едва след като се установи, че има историческо значение за културата на Аржентина. В момента Буенос Айрес има над 70 официални исторически кафенета, които можете да посетите.

След като кафене е обявено за забележително, се прави всичко, за да се запази оригиналният му декор. Това често означава, че влизането в едно от тези кафенета ви създава ясното впечатление, че се връщате назад във времето. Някои от по-популярните са Монте Кастро и Ла Флор де Баракас. Ще ви хареса да се насладите на целия исторически декор във всяко от тези кафенета, докато се пиете кафето със сладкиши. Само трябва да имате предвид, че тези кафенета обикновено са доста натоварени следобед. Някои от тях остават отворени до късно и се превръщат в бар, сервирайки коктейли и вечеря.

4. Разгледайте Сан Телмо

Ако искате да видите сърцето на Буенос Айрес, посетете Сан Телмо. Този квартал е много живописен, с калдъръмени улици, колониални къщи и приятни кафенета. Елате тук през деня, за да пазарувате, да хапнете страхотно и да се смесите с местните жители. И можете да се върнете в Сан Телмо вечер, за да танцувате в някои от най-добрите нощни клубове в Буенос Айрес.

Сан Телмо също има красив пазар, който е отворен от 1987 г. Този пазар работи и в неделя и има над 270 сергии на доставчици, продаващи пресни продукти, занаятчийски сувенири и улична храна. Това е идеалният начин да прекарате неделния следобед, докато се забавлявате от улични артисти, хапвате местни закуски и купувате подаръци, които да занесете у дома.

5. Яжте пържола и пийте Малбек

Аржентина не е точно най-подходящото място за вегетарианци и вегани. Ако има една група храни, с която страната е известна, това е месото. И не можете да пътувате до Буенос Айрес без да опитате вкусна вечеря с пържоли. Буенос Айрес е пълен с висококачествени заведения, които осигуряват вкусна храна и приятна атмосфера. Препоръчваме Don Julio, La Cabrera и Cabana Las Lilas за фантастична вечеря с пържоли.

И, разбира се, ще трябва да съчетаете тежкото месо с чаша местен малбек. Това популярно червено вино се отглежда в седем различни страни, но Аржентина е водещият производител. Не пропускайте възможността да съчетаете всяко ястие от червено месо с чаша аржентиански малбек. Обещаваме, че ще мечтаете за тези вкусни аржентиански вечери в продължение на много години след вашето пътуване!

6. Направете еднодневна екскурзия до Тигре

Препоръчваме да отидете за 35 минути път с кола извън Буенос Айрес до близкия град Тигре. Можете също да стигнете до там и с влак.

В Буенос Айрес може да усетите града претъпкан и горещ през летните месеци. Тигре е отлично бягство за един ден, тъй като е до водата, така че е по-хладно. Освен това е по-малък град и не е така пренаселено, както в столицата.

Разгледайте пазара на местните художници или направете обиколка с лодка из делтата на Тигре. Това е приятен начин да видите други части на Аржентина, без да пътувате твърде далеч.

Приятно пътуване!

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече