fbpx

7 от най-великите барове в света

Няма да се лъжем, какво е едно пътешествие, без да се отбием в някой бар – привечер или по-късно през нощта за по питие. Да седнем там с приятели, да се смесим с местните посетители, да потанцуваме под звучите на музиката и направим хубави снимми или селфи с цялата компания.

Тук са събрани някои от най-яките барове в света, според оценката на различни пътешественици.

Szimpla Kert – Будапеща, Унгария

Това е един от най-нетипичните и готините барове в света. Той е дом на много стаи и отделни барове с толкова много неща за разглеждане, че ще и трябват часове.

Maggie Choo’s – Банкок, Тайланд

Групи на живо, страхотна храна и първокласни коктейли, Maggie Choo’s е ъндърграунд място, което е творение на все по-популярната дизайнерка Ашли Сътън, която е мозъкът зад невероятните барове „Книжарница“ и „Железни феи“.

Бар Хемингуей – Прага, Чехия

Ако обичате коктейли, това е барът за вас. Ще ви е необходима резервация, но си заслужава. Бар Хемингуей предлага любимите алкохолни напитки на Ърнест, като абсент и различни видове ром и шампанско смесва тези  тези видове алкохол в стотици вкусни напитки.

Multnomah Whisky Library – Портланд, САЩ

Един от най-добрите уиски барове в света. С над 800 бутилки, от които можете да избирате, и обслужване на масата за коктейли, това е раят за пиене на скоч/бърбън/ръжeно уиски.

The Cavern Club – Ливърпул, Англия

Тук говорим за родното място на Бийтълс – как няма да не ви хареса това място! Пещерата е облицована с тухлени стени и сувенири от 60-те години на миналия век, като денем и нощем тук свирят различни групи.

Please Don’t Tell – Ню Йорк, САЩ

Както говори името му, не ни е позволено да говорим за него, но само ще ви кажем, е това е едно от мeстата в Ню Йорк, нашумели по време не Сухия режим. Потърсете онлайн, ако искате да научите повече… Ние ще спазваме правилата.

Good Times at Davey Wayne’s, Лос Анджелис, САЩ

Същото важи и за Дейви Уейнс – това е една история, която ще ви върне в гараж през 70-те години на миналия век. Останалото е мълчание.

Можем ли вече да си кажем “Наздраве”?

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече