fbpx

9 от най-красивите градове на хълмове в Италия

Рокаскаленя

На три часа път от Рим, Рокаскаленя е село и община в Южна Италия, провинция Киети, регион Абруцо. Разположено е на 430 m надморска височина. Населението на общината е 1270 души (към 2014 г.)

Урбино

На 2 часа от Болоня. През 3 век Урбино е под римско владичество. Получава статут на град през 568 г. От 1474 г. до 1626 г. е столица на едноименното херцогство. През този период е прочут художествен център. След 17 век е включен в състава на Кралство Италия. Градът е в списъка на ЮНЕСКО като място на Световното културно наследство.

Чивита ди Баньореджо

Град в провинция Витербо в централна Италия, предградие на община Баньореджо, на 1 километър източно от него. Намира се на около 120 километра северно от Рим. Единственият достъп е пешеходен мост от близкия град, като пътната такса е въведена през 2013 г.

Ериче

Ѐриче е град в Сицилия, на час и половина от Палермо, разположен е на 751 m надморска височина. Населението на града е 28 539 души (към 2009 г.)

 Сан Джиминяно

На час от Флоренция, град в централна Италия, провинция Сиена, регион Тоскана. Разположен е на 324 m надморска височина. Населението на града е 7114 души.

Черво

На час и половина от Генуа. Черво е пристанищно село и община в Северна Италия. Разположено е на брега на Лигурско море, на лигурското Западно крайбрежие. 

Питиляно

На два часа от Рим, малко градче в централна Италия, провинция Гросето, регион Тоскана. Разположено е на 313 m надморска височина. Населението на общината е 3873 души.

Остуни

На един час от Бари, разлоложен между Бари и Лече, известен като “Белият град”, Остуни е разположен върху три хълма. Старият град се разпростира на най-високия от тях и предтавлява лабиринт от тесни калдаръмени улички.

Сорано 

На три час аот Рим. Mалко градче в централна Италия, провинция Гросето, регион Тоскана. Разположено е на 379 m надморска височина. Населението на общината е 3542 души (към 2013 г.)

Приятни пътешествия през хълмовете на слънчева Италия!

пътешествия истории от кухнята любопитно

10 от най-добрите ресторанти в Мумбай, Индия

1 част Мумбай – градът на мечтите. Известен с това, че е средище на звездите на Боливуд, градът е и рай за любителите на храната. От старинни ирански кафенета до някои от най-добрите ресторанти в света, Мумбай има всичко. Можете да намерите всичко от традиционна персийска кухня до по-континентална и международна. Ето 20 от най-добрите […]

Read More
изкуство любопитно

С оперна гала на Франсиско Арайза Софийската филхармония закрива сезона си

Софийската филхармония закрива своя сезон с бляскава оперна гала на 30 юни. На сцената на зала „България“ ще звучат популярни оперни и оперетни арии и дуети, както и сарсуели от Вебер, Пучини, Бизе, Масне, Лехар, Чапи, Пиацола и др. Звездата на вечерта е световно признатият мексикански тенор Франсиско Арайза. Компания му прави сопраното Мария Видович. […]

Read More
изкуство любопитно

Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra в София

С голям концерт на Оркестъра на замъка Шьонбрун пред храм-паметник „Александър Невски“ започват международните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус. През 2025 година в тях ще се включат събития в Ню Йорк, Париж и – разбира се – Виена, родното място на големия композитор. „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра“ ще […]

Read More