fbpx

9 от най-красивите градове на хълмове в Италия

Рокаскаленя

На три часа път от Рим, Рокаскаленя е село и община в Южна Италия, провинция Киети, регион Абруцо. Разположено е на 430 m надморска височина. Населението на общината е 1270 души (към 2014 г.)

Урбино

На 2 часа от Болоня. През 3 век Урбино е под римско владичество. Получава статут на град през 568 г. От 1474 г. до 1626 г. е столица на едноименното херцогство. През този период е прочут художествен център. След 17 век е включен в състава на Кралство Италия. Градът е в списъка на ЮНЕСКО като място на Световното културно наследство.

Чивита ди Баньореджо

Град в провинция Витербо в централна Италия, предградие на община Баньореджо, на 1 километър източно от него. Намира се на около 120 километра северно от Рим. Единственият достъп е пешеходен мост от близкия град, като пътната такса е въведена през 2013 г.

Ериче

Ѐриче е град в Сицилия, на час и половина от Палермо, разположен е на 751 m надморска височина. Населението на града е 28 539 души (към 2009 г.)

 Сан Джиминяно

На час от Флоренция, град в централна Италия, провинция Сиена, регион Тоскана. Разположен е на 324 m надморска височина. Населението на града е 7114 души.

Черво

На час и половина от Генуа. Черво е пристанищно село и община в Северна Италия. Разположено е на брега на Лигурско море, на лигурското Западно крайбрежие. 

Питиляно

На два часа от Рим, малко градче в централна Италия, провинция Гросето, регион Тоскана. Разположено е на 313 m надморска височина. Населението на общината е 3873 души.

Остуни

На един час от Бари, разлоложен между Бари и Лече, известен като “Белият град”, Остуни е разположен върху три хълма. Старият град се разпростира на най-високия от тях и предтавлява лабиринт от тесни калдаръмени улички.

Сорано 

На три час аот Рим. Mалко градче в централна Италия, провинция Гросето, регион Тоскана. Разположено е на 379 m надморска височина. Населението на общината е 3542 души (към 2013 г.)

Приятни пътешествия през хълмовете на слънчева Италия!

изкуство любопитно

Детски и младежки литературен фест в НДК

Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от  6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.  Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, […]

прочетете повече
истории от кухнята любопитно пътешествия

Кулинарният туризъм е хит на Балканите

Балканите се превърнаха в една от най-предпочитаните кулинарни дестинации, категорично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022, съобщава ВИП Комюникейшън. Експерти от Балканските страни оценяват номинациите на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри в туризма. Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест […]

прочетете повече
пътешествия любопитно настаняване

Препоръчваме ви: 8 от най-красивите замъци в Шотландия

Едно от най-хубавите неща за Шотландия е, че независимо къде се намирате, замъкът никога не е далеч. Неразделна част от шотландския пейзаж като девствените езера и високите планини, замъците на страната се нареждат сред най-емблематичните в света. Смята се, че някога в Шотландия е имало до 3000 замъка – почти един на всеки 100 квадратни […]

прочетете повече